امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/12/16 - 12:06
  • تعداد بازدید : 573
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی اعلام کرد:

افزایش 50 درصدی تولید گوشت توسط عشایر خراسان شمالی

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: با اجرای زنجیره تولید گوشت در مناطق عشایری استان میزان تولید عشایر 50 درصد افزایش یافته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، محمدرضا قلی پور در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا اظهار داشت: با افزوده شدن سه هزار و ۲۰۷ تن گوشت قرمز به ظرفیت تولیدی عشایر استان، میزان تولید سالانه گوشت توسط عشایر استان به حدود هشت هزار و ۸۰۰ تن رسیده است.


وی گفت: تا سال ۹۵ خانوارهای عشایری استان سالانه پنج هزار و ۵۹۳ تن گوشت قرمز تولید می کردند که با ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای افزایش تولید گوشت قرمز و اجرای طرح زنجیره گوشت قرمز، این میزان اکنون بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.


قلی پور گفت: تولید صنایع دستی توسط خانوارهای عشایری این استان نیز در این مدت بیش از دو برابر شده و اکنون 5درصد درآمد این قشر تولیدکننده از این محل تامین می‌شود.


 وی یادآور شد: قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، خانوارهای عشایری این استان سالانه چهار هزار و ۵۰۰ متر مربع انواع صنایع دستی تولید می کردند که این رقم اکنون با رشد ۵۷ درصدی به ده هزار و ۳۰۰ متر مربع رسیده است.


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی همچنین از ایجاد 1700 شغل برای جوانان و خانوارهای عشایری استان از سال ۹۲ تاکنون خبر داد و گفت: در این بازه زمانی 1300 میلیارد ریال تسهیلات برای پایداری اشتغال خانوارهای عشایری استان پرداخت شده است.


قلی پور گفت: ۲۳ صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری در سطح استان تشکیل شده که علاوه بر دریافت تسهیلات ارزان قیمت زمینه برای فروش محصولات آنان نیز فراهم شده است.


وی افزود: صنایع دستی عشایر استان انواع قالی کردی، قالیچه، سفره کردی، جاجیم، گلیم، خورجین، پلاس، لباس های محلی، دستکش، کلاه، توبره و کیف های دستی را شامل می شود که بخشی از آن برای مصرف خانوار است و بخشی به بازار عرضه می شود.


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: رویکرد سال های اخیر این اداره کل، تنوع بخشی به تولیدات، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد عشایر است که توسعه کشت گیاهان دارویی نیز از جمله آنها است چراکه مناطق ییلاقی استان برای کشت گیاهان دارویی مناسب است.


قلی پور با بیان اینکه عشایر می توانند از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری در زمینه توسعه کشت گیاهان استفاده کنند، بر فراوری محصولات گیاهان دارویی تاکید کرد و افزود: در شهرستان جاجرم کارخانه گیاهان دارویی راه اندازی شده است که ایجاد این واحد ها باید در استان توسعه یابد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب