امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/11/12 - 16:21
  • تعداد بازدید : 203
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
آبرسانی با ۲۵دستگاه کامیون برای عشایر خراسان جنوبی

افتتاح 18 پروژه هدیه دولت به عشایر خراسان جنوبی در دهه فجر

18 پروژه با اعتبار۲۰میلیارد تومان در دهه فجر برای عشایر خراسان جنوبی افتتاح و به بهره برداری می رسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دهه فجر امسال ۱۸پروژه با ۲۰میلیارد تومان اعتبار در مناطق عشایری استان افتتاح و 2400خانوار از مزایای آنها بهره مند می‌شوند.


محمدابراهیم ابراهیمی افزود: از مجموع این پروژه ها، پنج پروژه در شهرستان درمیان، چهار پروژه در سربیشه، سه پروژه در زیرکوه، دو پروژه در خوسف، دو پروژه در نهبندان و دو پروژه نیز در شهرستان قاینات افتتاح می شود.


وی اضافه کرد: افتتاح فاز3 تامین آب پایدار به عشایر "خواجه منجیکو" در نهبندان از طرح های ویژه است که با ۱۰میلیارد تومان اعتبار اجرا و چهار محله عشایری در این شهرستان از آب بهداشتی و پایدار برخوردار می شوند.


ابراهیمی ابراز داشت: در خراسان جنوبی افتتاح پروژه ها منوط به زمان خاصی نمی باشد و در طول سال ۶ یا ۷مرتبه پروژه ها در مناسبت های مختلف به بهره برداری می رسند که دهه فجر یکی از این مناسبت ها است.


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: برای اجرای پروژه های زیرساختی در مناطق عشایری استان، 2دستگاه گریدر خریداری شده و تا پایان امسال تحویل داده می‌شود و خرید 2دستگاه گریدر و یک دستگاه لودر نیز در برنامه است که سال آینده محقق می شود.


 


حضور ۶۵درصد عشایر خراسان جنوبی در شهرستان‌های مرزی


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی یادآور شد: ۶۵درصد عشایر خراسان جنوبی در شهرستان‌های مرزی و مابقی در شهرستان‌های غیرمرزی و حاشیه کویر زندگی می کنند و باتوجه به جمعیت عشایری هر شهرستان، یک اداره و یا نمایندگی برای خدمات رسانی به آنان وجود دارد.


وی با اشاره به اینکه عشایر نقش بارزی در اقتصاد و امنیت مرزها دارند و همیاران نیروهای مرزبانی به شمار می روند، گفت: بنابراین لازم است پروژه هایی برای ماندگاری آنان در این مناطق اجرا شود.


ابراهیمی با بیان اینکه عمده پروژه هایی که در حوزه عشایر اجرا می شوند مربوط به تامین آب پایدار است، به خط انتقال آب برای عشایر زیرکوه اشاره کرد و افزود: با اجرای این پروژه، درحال حاضر ۴۱محله عشایری در این شهرستان از آب شرب پایدار برخوردار شده اند.


وی با بیان اینکه در شهرستان نهبندان نیز پروژه خط انتقال آب در "خواجه منجیکو" و "چاه زرد" به طول ۸۱کیلومتر اجرا شده، ادامه داد: فاز1 و فاز2 این پروژه قبلا افتتاح شده بود و فاز3 نیز به صورت آزمایشی زیرفشا قرار گرفته و در دهه فجر امسال افتتاح و چهار محله عشایری در این منطقه از آب شرب بهداشتی و پایدار بهره مند می شوند.


 


 سه پروژه شاخص تامین آب پایدار برای عشایر خراسان جنوبی


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی یادآور شد: مهم ترین پروژه در حوزه عشایر استان در هه فجر امسال، مربوط به افتتاح فاز3 تامین آب عشایر "خواجه منجیکو" در شهرستان نهبندان است که اعتبار هزینه شده برای آن ۱۰میلیارد تومان می باشد و با افتتاح آن عشایر چهار محله عشایری شهرستان شامل چاه زرد، چاه علی گل، چاه برجو و گله چشمک از آب پایدار برخوردار خواهند شد.


وی ادامه داد: برای اجرای فاز4 این پروژه ۲۵میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است و با اجرای آن، تا انتهای خط چاه زرد، تمام محلات عشایری از آب شرب بهداشتی و پایدار برخوردار شوند.


ابراهیمی با اشاره به اینکه با توجه به خشکسالی های متوالی و تغییر در شیوه معیشت و زندگی عشایر، دیگر عشایر کوچ رو نداریم و عشایر استان نیمه کوچ رو شده اند، اضافه کرد: از همین رو عشایر استان محلی را برای سکونت دائم و محلی را برای سکونت موقت برای چرای دام انتخاب می کنند و در فصول مختلف سال در این مناطق مستقر می شوند.


وی با بیان اینکه سعی ما بر این است تا در محلات عشایری که امکان آن وجود دارد، آب پایدار برای عشایر تأمین کنیم، گفت: در ۴۰محله عشایری شهرستان زیرکوه برای آبرسانی پایدار به این محلات اقدام شده و شاهد مهاجرت معکوس به این مناطق هستیم.


 


آبرسانی سیار به عشایر خراسان جنوبی با ۲۵ کامیون تانکردار


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه درحال حاضر ۱۸کامیون تانکردار آبرسان دولتی و ۷کامیون تانکردار بخش خصوصی کار آبرسانی سیار به عشایر استان را انجام می دهند، افزود: تامین آب پایدار یکی از پروژه های اصلی برای عشایر است چراکه بدون مایه حیات، ماندگاری جمعیت در محلات عشایری میسر نمی شود.


وی با اشاره به اینکه در آییین نامه ساماندهی عشایر به صراحت آمده کلیه دستگاه های اجرایی موظف هستند برابر با جمعیت عشایری هر شهرستان، اعتبار لازم را برای خدمات رسانی به آنان تخصیص دهند، بیان کرد: امور عشایر، دولت عشایر نیست بلکه تسهیل کننده ارائه خدمات به عشایر است و تلاش می کنیم خدمات ابتدایی و حیاتی این قشر را فراهم کنیم.


ابراهیمی با اشاره به سفر سرپرست سازمان امور عشایر به استان، گفت: در این سفر چهار پروژه شامل یک پروژه در چاه مسافر طبس، یک پروژه در چاه یوسف قاینات و دو پروژه در نهبندان که شامل فاز4 خواجه منجیکو و ملک چاه رویی بود، کلنگ زنی شد و اجرای این پروژه ها از محل اعتبارات ملی است و هنوز در مرحله مبادله موافقت نامه هستیم.


مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی در مورد پرداخت تسهیلات به عشایر استان نیز گفت: با وقفه ای که در بانک ها با اولویت پرداخت تسهیلات فرزندآوری و مسکن ایجاد شد، جلساتی با مسئولین بانک های عامل برگزار کردبم و مقرر شد پرداخت تسهیلات زنجیره گوشت قرمز و سایر تسهیلات مرتبط با عشایر، توسط  شعب شهرستانی تسهیل شود.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب