امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/05/16 - 12:05
  • تعداد بازدید : 756
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد:

اجرای 84 پروژه با اعتبار 24 میلیارد تومان در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: اجرای 84 پروژه با اعتبار 18 تا 24 میلیارد تومان در مناطق عشایری استان در سال جاریپیش‌بینی شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد، مجید علی‌پور



گفت: امسال اجرای 84 پروژه در مناطق عشایری استان با اعتبار 18 تا 24 میلیارد تومان پیش‌بینی شده که مهم‌ترین این پروژه ها انتقال آب در آب گندی گچساران، توسعه باغات بویراحمد و دنا، احداث جاده عشایری و احداث چاه آب است.



وی با بیان این که همه خانوارهای استان رنگ و بوی عشایری دارند اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های بزرگ عشایر استان که نباید مغفول بماند بوم‌گردی عشایر است که هم به معرفی عشایر و آداب و رسوم آنان کمک می‌کند و هم سهم بسزایی در درآمد و اقتصاد استان دارد.



علی‌پور با اشاره به این که امورعشایر به تنهایی باید همه مشکلات عشایر اعم از تامین آب، برق، آرد، تامین علوفه دام و سایر خدمات مورد نیاز عشایر را پیگیری کند، افزود: تنها آموزش و پرورش و سپاه عشایر خدماتی را به عشایر ارائه می‌دهند و بقیه امور بر عهده امور عشایر است که در حد یک دولت کوچک در کنار عشایر خدمات‌دهی می‌کند.



مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد یکی از دلایل از بین رفتن منابع ملی در نقاطی از استان را به دلیل عدم حضور عشایر در آن مناطق دانست و گفت: اگر عشایر در عرصه‌ها حضور داشته باشند شاهد این همه تصرف و آتش سوزی در اراضی و جنگل‌ها نمی شدیم.



علی پور به خدمات امور عشایر در زمینه تامین آب عشایر اشاره کرد و گفت: در همه مناطق عشایری استان آب به سختی و با هزینه زیاد در اختیار عشایر قرار می گیرد.



وی یکی از سخت‌ترین مراحل آبرسانی در مناطق عشایری استان را مربوط به کوه سیاه لنده دانست که در مسیری سخت و صعب‌العبور تانکرهای آب با پذیرفتن خطرات زیاد و اصطحلاک فراوان آب را به عشایر منطقه می‌رسانند.



مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد همچنین به بازگشایی جاده‌های عشایری استان در بازه‌های مختلف زمانی به خصوص بعد از سیل امسال اشاره کرد و گفت: در مور زرد زیلایی رانشی گسترده تر از رانش جاده شیراز رخ داده بود و در بردکل و رودریش و سرگچینه و سایر مناطق عشایری ریزش و رانش گسترده در جاده‌های عشایری داشتیم که در کمترین زمان ممکن بازگشایی شدند.



وی با بیان اینکه در چند شاخص رتبه برتر کشوری داریم افزود: در راستای اشتغا‌ل‌زایی کارهای بزرگی در مناطق عشایری استان صورت گرفته که در یک نمونه در زیرگچ،  پروژه کاشت هندوانه و خربزه مشهدی یکی از اقداماتی است که هم به تولید این محصول برای نخستین بار در استان کمک کرد و هم اشتغال‌زایی ایجاد شد.



علی پورادامه داد: یکی دیگر از اقدامات، راه‌اندازی کارخانه کنستانتره غذای دام است که برای 20 نفر بصورت مستقیم و برای 50 نفر بصورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال شده است.



مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد توسعه باغات در مناطق عشایری را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: در ایجاد باغات بصورت دیم در مناطقی مانند زیلایی انجیر کاشت می‌شود و در حال حاضر در 40 هکتار از اراضی بویراحمد و دنا در مناطق عشایری باغات دیم راه‌اندازی شده است.


Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب