امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/03/03 - 12:35
  • تعداد بازدید : 1653
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران اعلام کرد:

اجرای چهار برنامه برای "جهش تولید" در مناطق عشایری کشور

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران برنامه ها و طرح های این سازمان برای "جهش تولید در مناطق عشایری را تشریح کرد و گفت: چهار برنامه برای جهش تولید در مناطق عشایری در دستور کار سازمان امور عشایر قرار دارد.

شاهپور علائی مقدم در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، اظهار داشت: در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر نامگذاری سال 1399 بعنوان سال "جهش تولید" که تکمیل کننده سال "رونق تولید" است از همان ابتدای سال با حضور کارشناسان و مدیران معاونت توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر جلسات مختلفی را برگزار کردیم.


وی افزود: در این جلسات به جمع بندی رسیدیم برای "جهش تولید" مخصوصاً در بخش محصولات اساسی و استراتژیک که مورد نیاز کشور و در راستای صیانت و ایجاد اشتغال مطابق با برنامه های اقتصاد مقاومتی است، برنامه جامعی را تدوین و به وزارت جهاد کشاورزی منعکس کنیم.



علائی مقدم با اشاره به اینکه چهار برنامه اساسی در این رابطه در سازمان امور عشایر تدوین شده است، افزود: یکی از این برنامه ها که از سالهای گذشته شروع شده بود، طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری تا سر سفره مصرف کننده است.


قائم مقام سازمان امور عشایر ادامه داد: برنامه ما این است که با توجه به نیاز کشور به گوشت قرمز بتوانیم از میزان فعلی که عشایر 25 درصد گوشت قرمز را تولید می کنند و نزدیک به 200 هزار تن در سال است، در یک افق برنامه ای دو یا سه ساله بتوانیم جهش 20 درصدی را در این زمینه داشته باشیم.


وی اضافه کرد: ساز و کار ما این است که با آموزش و ترویج، انتقال یافته های تحقیقاتی و همچنین با استفاده از روشهای اصلاح تغذیه دام، و اصلاح روشهای  تولید بتوانیم به این هدف مهم برسیم.



علائی مقدم اظهار داشت: دومین برنامه سازمان امور عشایر ایران برای "جهش تولید" جمع آوری و کشت و توسعه گیاهان دارویی در مناطق عشایری است.


قائم مقام سازمان امور عشایر گفت: حدود 34 میلیون هکتار از بهترین مراتع کشور در اختیار عشایر است که در 59 درصد سرزمین جغرافیایی ایران پراکنده هستند و این فرصت بسیار خوبی برای توسعه گیاهان داروئی در این مناطق است.


وی با بیان اینکه حدود 8 هزار گونه گیاهی در مراتع ایران وجود دارد، افزود: موضوع گیاهان داروئی و توسعه آن استعداد و پتانسیلی است که در مناطق عشایری وجود دارد و کارهای خوبی می توان در این زمینه انجام داد که هم اشتغال ایجاد شود و هم باعث افزایش تولید و بالا رفتن سطح معیشت و رفاه عشایر شود.



علائی مقدم گفت: طرح دیگری که برای جهش تولیدات عشایر در دستور کار داریم طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار است تا به صورت مشترک با معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برنامه هایی برای توسعه باغات در اراضی شیبدار داشته باشیم که این طرح نیز مطابق با تنوع بخشی به اشتغال در مناطق عشایری است.



قائم مقام سازمان امور عشایر با بیان اینکه طرح چهارم ما پرورش ماکیان به شکل سنتی و زنبورداری  است، توضیح داد: با توجه به تنوع اقلیمی و وسعتی مراتع عشایری و همچنین دانش بومی و استعدادی که عشایر دارند، می توانند همزمان با دامداری در زمینه پرورش زنبور و تولید عسل نیز فعالیت کنند.



وی اظهار داشت: یکی از برنامه های دیگر ما این است که اراضی مستعدی که از مزیت های تولید غلات دیم برخوردار نیستند و در قلمرو عشایر هستند و تحت عنوان اراضی دیم کم بازده به حساب می آیند، برای علوفه کاری استفاده کنیم که هم به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار و هم به جلوگیری از خروج ارز از کشور و تامین علوفه دام  عشایرکمک می کند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب