رئیس سازمان امور عشایر ایران:
آمار پایه برنامه ریزی و خدمات رسانی به جامعه عشایری است
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: آمار پایه برنامه ریزی و خدمات رسانی به جامعه عشایری است و اگر آمار دقیق نباشد مدیریت خوبی نخواهیم داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، رئیس سازمان امور عشایر ایران با رئیس مرکز آمار ایران دیدار و در خصوص به هنگام سازی آمار جمعیت عشایر کوچنده کشور گفتگو و تبادل نظر کردند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در این دیدار یکی از نقاط ضعف کشور در برنامه ریزی را بی توجهی به اهمیت آمار دانست و گفت: اگر آمار دقیق نباشد برنامه ریزی و مدیریت خوبی نخواهیم داشت.
عباس پاپی زاده با تاکید بر اینکه بر اساس قانون اساسی موظف هستیم به تمام شهروندان خدمات ارائه بدهیم، افزود: سازمان امور عشایر خدماتی نظیر سوخت و آرد به عشایر می دهد، بنابراین باید آمار دقیقی از جمعیت عشایری کشور داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در خصوص آمار جمعیت عشایری کشور دچار مشکلاتی هستیم، اظهار داشت: در مناطق عشایری برخی از فرزندان عشایر ازدواج کرده اند و خانواده جدیدی تشکیل داده اند اما در سرشماری عشایر کوچنده لحاظ نشده اند.
پاپی زاده با بیان اینکه برخی نگاه ها به عشایر نگاه حذف این جمعیت است، به نقش عشایر در جلوگیری از آتش سوزی در مراتع اشاره کرد و گفت: هر کجا عشایر از بین رفته است آتش سوزی ها در مراتع و منابع طبیعی بیشتر شده چراکه دولت نمی تواند برای حفاظت از هر منطقه ای یک نیرو بگذارد.
رئیس مرکز آمار ایران نیز در این نشست با بیان اینکه پایه و اساس برنامه ریزی در کشور آمار است، بر دقت در سرشماری جمعیت عشایری کشور تاکید کرد و گفت: اینکه ارائه خدمات به عشایر بر اساس آمار سرشماری است، اهمیت این موضوع را دو چندان می کند.
جواد حسین زاده با بیان اینکه مرکز آمار ایران با تایید حاکمیت از شیوه های سنتی در سرشماری به سمت شیوه های ثبتی مبنا رفته است، افزود: عشایر کوچنده کشور نیز از طریق سرشماری ثبتی مبنا با همکاری سازمان امور عشایر و تعاونی های عشایری سرشماری شده اند.
وی اظهار داشت: عشایر کشور جمعیت پر اهمیتی هستند که در حوزه تامین امنیت غذایی کشور بویژه در تولید و عرضه گوشت قرمز سهم بسیار بالا و قابل توجهی دارند.
در پایان این نشست که معاونین و مدیران بخش های تخصصی دو سازمان و مدیرعام اتحادیه عشایری دامداران متحرک ایرانیان نیز حضور داشتند، مقرر شد با تشکیل کمیته ای مشترک، فهرست عشایر جامانده از سرشماری ثبتی مبنا بررسی و پس از راستی آزمایی در سرشماری جمعیت عشایر کوچنده کشور لحاظ شود.
نظر دهید