رئیس امور عشایر همدان:
90 درصد بیسوادی در همدان به عشایر اختصاص دارد
حمزه علی یزدانی گفت: با احداث مدارس شبانهروزی می توان ریشه بیسوادی در میان دانشآموزان عشایری را ریشه کن کرد.
رئیس امور عشایر همدان گفت: با احداث مدارس شبانهروزی می توان ریشه بیسوادی در میان دانشآموزان عشایری را ریشه کن کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، حمزه علی یزدانی گفت: آموزش و پرورش درصدد استخدام معلمان حقالتدریس به منظور ارائه آموزش به دانشآموزان عشایری همدان است.
وی تاکید کرد: واقعیت این است که حتی سرباز معلمها و معلم های همراه با ایل هم نمیتوانند مشکلات تحصیلی دانشآموزان عشایری را مرتفع کنند.
یزدانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه خانوادههای عشایری همگی با هم در یک زمان در مناطق ییلاقی و قشلاقی ساکن نمیشوند و به تدریج در حال کوچ هستند بنابراین معلم همراه ایل نمیتواند همه این دانشآموزان را یک جا متمرکز کرده و به آنها آموزش دهد.
رئیس امور عشایر همدان به نحوه آموزش این دانشآموزان اشاره کرد و افزود: این دانشآموزان با آغاز سال تحصیلی از مناطق قشلاقی به مناطق گرمسیر میروند و در اردیبهشتماه به همدان بازمیگردند بنابراین عملا از اختیار آموزش و پرورش همدان خارج شده و فقط یک ترم را در مناطق ییلاقی سپری میکنند.
وی با بیان اینکه 90 درصد نرخ بیسوادی در استان همدان به عشایر اختصاص دارد، ادامه داد: با توجه به اینکه عشایر به فرزندان به عنوان نیروی کار مینگرند بنابراین تمایلی به تحصیل آنها ندارند.
یزدانی ادامه داد: گردهمایی بزرگان ایل و توجیه آنها درخصوص اهمیت تحصیل دانشآموزان و ارائه کلاسهای آموزشی و تبیین ضرورت آموزش دانشآموزان از جمله فعالیتهای متناوب صورت گرفته برای آموزش و پرورش عشایر همدان است.
رئیس امور عشایر همدان تصریح کرد: باتوجه به اینکه ممکن است زایمان زنان عشایری در حال کوچ اتفاق بیفتد بنابراین این افراد فرصت دریافت شناسنامه برای فرزندان را بیدا نمیکنند و ممکن است بسیاری از این دانشآموزان حتی بدون شناسنامه باشند.
وی با بیان اینکه تنها راهکار تحصیل دانشآموزان عشایری مستقر شدن آنها در مناطق ییلاقی و گذراندن یک ترم تحصیلی است، خاطرنشان کرد: آمورش و پرورش با احداث مدارس شبانهروزی و جداکردن این دانشآموزان از خانوادههایشان میتواند تا حدودی از بیسوادی آنها جلوگیری کند.
نظر دهید