مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی خبر داد:
54 پروژه در دهه فجر در مناطق عشایری خراسان جنوبی به بهرهبرداری میرسد
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: تعداد 54 پروژه عمرانی و خدماتی با اعتباری بیش از 75 میلیارد ریال در دهه فجر امسالدر مناطق عشایری این استان افتتاح و به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان شمالی، محمدرضا قلی پور در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت دهه فجر با بیان این مطلب اظهار داشت: تامین پنلهای خورشیدی یکی از مهمترین پروژههای است که در مناطق عشایری خراسان شمالی اجرا شده است.
وی افزود: تامین آب شرب، احداث و مرمت راههای عشایری، تجهیز اتراقگاههای عشایری، بهسازی اماکن دامی، برق رسانی به کانونهای خودجوش اسکان عشایر از دیگر پروژه هایی است ک در دهه فجر مناطق عشایری استان به بهر برداری عشایر می رسد.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: تاکنون 356 پنل خورشیدی سیار 40 واتی به عشایر استان تحویل داده شده و طی سال آینده تمام سه هزار و 800 خانوار عشایری استان از پنل خورشیدی برخوردار میشوند.
قلیپور با بیان اینکه بیش از 80 درصد عشایر استان با سواد هستند، خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب اسلامی کمتر از 20 درصد عشایر استان با سواد بودند اما اکنون این میزان به بیش از 80 درصد رسیده است و امروز هیچ دانش آموزی به دلیل نبود مدرسه و معلم از آموزش و کلاس درس باز نمیماند.
وی ادامه داد: 1300 کیلومتر راه جهت دسترسی عشایر احداث، مرمت و نگهداری شده است و امروز بیش از 95 درصد جمعیت عشایری استان از راه مناسب و همچنین از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی با اشاره به اینکه ضریب تبدیل خوراک دام عشایر استان از 12 کیلوگرم به 5.5 کیلوگرم رسیده است، افزود: طی 5 سال گذشته در راستای توانمندسازی عشایر بیش از 50 میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از تثبیت و ایجاد اشتغال و اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز به عشایر استان پرداخت شده است و اکنون افزایش وزن روزانه دام از 220 گرم به 450 گرم رسیده است.
قلی پور با بیان این مطلب که 25 تا 30 درصد تولید گوشت قرمز استان در اختیار جامعه 3 درصدی عشایر است، خاطرنشان کرد: میانگین تولید گوشت قرمز در استان خراسان جنوبی 7 هزار تن در سال است که با اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز و پرداخت تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی به عشایر استان، این میزان با 500 تن افزایش به 7500 تن رسیده است.
وی اضافه کرد: در حالی که میانگین کشوری دام 113 راس است اما سرانه دام استان به 156 راس میرسد و خراسانشمالی در زمنیه تولید گوشت قرمز در رتبه دوازدهم کشوری قرار دارد.
قلی پور در جمع خبرنگاران افزود: سالانه یک هزار و 200 پشم توسط عشایر این استان تولید می شود و دالال ها با کمترین قیمت آن را خریداری می کنند.
وی ادامه داد: سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند در این حوزه سرمایه گذاری و اقدام به راه اندازی واحد تولیدی ریسندگی، فرآوری پشم و روغن آن سرمایه گذاری کنند.
قلی پور با اشاره به اینکه عشایر خراسان شمالی سالانه حدود یک هزار و 200 راس دام مازاد دارند، گفت: سالانه یک دامدار عشایری 37 درصد از دام مولد خود را به عنوان مازاد اعلام می کند و از سوی دیگر جایگزین آن می شود.
وی افزود: رایزنی هایی با شهرداری انجام شد تا کشتارگاه صنعتی بجنورد به عشایر استان واگذار شود اما واگذاری این واحد تولیدی به مزایده گذاشته شد و به پیمانکار دیگری واگذار شده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برای اینکه دام عشایر به دست دلال ها نرسد و عشایر متضرر نشوند، زمانیکه میزان عرضه دام عشایر استان افزایش می یابد غرفه هایی در تهران اجاره می شود و دام عشایری خراسان شمالی در آنجا عرضه می شود.
وی بیان کرد: دام عشایر این استان به عنوان ذخیره گاه ژنتیکی محسوب می شود چراکه دام بومی این منطقه (گوسفند کردی و مغانی) با شرایط این استان سازگار شده اند و دام های دیگری که از سایر استان ها وارد خراسان شمالی می شوند توانایی سازگاری با منطقه را نخواهند داشت.
نظر دهید