رئیس سازمان امور عشایر ایران اعلام كرد:
113 پروژه عشايري در دهه فجر به بهره برداري مي رسد
رئيس سازمان امور عشاير گفت: در دهه فجر امسال 113 پروژه عشایری در کل کشور با اعتبار 80 میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
رئيس سازمان امور عشاير گفت: در دهه فجر امسال 113 پروژه عشایری در کل کشور با اعتباری افزون بر 80 میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان امور عشاير ايران، كرمعلي قندالي امروز شنبه 14 بهمن ماه در نشست خبري به مناسبت دهه فجر، با بيان اين مطلب افزود: با افتتاح اين تعداد پروژه، يكهزار و 600 شغل جديد ايجاد و ششهزار و 600 خانوار عشايري از مزاياي آن بهرهمند مي شوند.
وی اضافه كرد: بخشی از این پروژه ها در زمینه تامین آب، احداث و تعمیر و نگهداری راه عشايري و بخشی نيز مربوط به حوزه تولید است.
قندالی گفت: علیرغم محدودیتهای اعتباری، امسال 45 درصد اعتبارات عمرانی معادل 33میلیارد تومان در حوزه عشايري براي اجرای 25 پروژه ملی اختصاص یافت که 16میلیارد تومان آن نقدی و مابقی به صورت اوراق تخصیص داده شد.
اختصاص 400 ميليارد تومان تسهيلات ارزان قيمت به عشاير
رئیس سازمان امور عشایر ايران اظهار كرد: ظرف سه سال گذشته از محل اعتبارات مدیریت بحران حدود 400میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با سود 4 درصد و بازپرداخت 5 ساله و ضمانت زنجیره ای، برای تشکل های عشايري مصوب شد که 250میلیارد تومان آن تا کنون تخصیص یافته و بیش از 80 درصد آن جذب و مابقی نيز تا پایان سال جذب مي شود.
وی ادامه داد: همچنین ۱۵۰ میلیارد تومان برای سال ۹۶ با همان سود مصوب شده است که تا سال ۹۷ تخصیص می یابد.
قندالي با اشاره به اختصاص 110میلیارد تومان اعتبار از صندوق توسعه ملی براي رونق زنجیره تولید گوشت قرمز، بيان كرد: این منابع در دو مرحله توزیع شد که در مرحله اول 60میلیارد تومان در 19 استان ابلاغ و توزيع شد و 50 میلیارد تومان نيز در نیمه دوم سال ابلاغ شد که در یک ماه گذشته در استانهای زنجان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و فارس توزیع شد.
رئيس سازمان امور عشاير ايران گفت: امسال با موافقت مقام معظم رهبری و تصويب مجلس 1.5میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای پرداخت تسهیلات به روستاییان و عشایر و شهرهای با جمعيت کمتر از 10 هزار نفر تخصیص یافته است.
عشایر كشور سالانه ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز تولید مي كنند
وی با بیان اینکه جامعه عشايري سالانه 9.5 میلیون راس دام را پروار و وارد بازار می كنند، افزود: عشایر كشور سالانه ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز تولید مي كنند که ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز کشور را در شامل مي شود.
قندالي خاطرنشان كرد: با تسهیلاتی پرداختي به عشاير دام هاي آنان پروار بندی شده و نگرانی بابت تامین گوشت قرمز در ایام نوروز نداریم و فقط نگران تاخیر در توزیع گوشت در بازار هستیم.
رئيس سازمان امور عشاير ايران همچنين گفت: طی چهار سال گذشته ۹۰۰ هزار تن انواع نهاده دامی با قیمت یارانه ای بین عشایر توزیع شده است که توزيع اين نهاده ها از خسارت ۱۸۰ میلیارد تومانی جلوگیری کرد.
وی با اشاره به کاهش نزولات جوي و وقوع خشکسالی های پی در پی به عنوان یک پدیده تاثیرگذار در زندگی عشایر، افزود: در اين خصوص تشکل ها و اتحادیه های عشایری با کمک شرکت پشتیبانی امور دام در تامین نهاده های دامی عشاير با قیمت مناسب تلاش خوبي داشتند.
قندالي ادامه: امسال 210 هزار تن علوفه دامی با قیمت یارانه ای و مدت دار در بین عشایر توزیع شد که توزیع این نهاده ها تا نیمه اردیبهشت ماه سال آینده ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان امور عشایر ايران در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران در خصوص شيوع بيماري آنفلوآنزاي طيور در مناطق عشايري گفت: تنها مزارع پرورشی صنعتی با این بیماری درگیر بودند و خوشبختانه شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان خسارتی به طیور عشایر وارد نکرده است.
اسکان عشاير در اولویت كاري سازمان قرار ندارد
وی با اشاره به اسکان داوطلبانه عشایر، تصريح كرد: وظیفه سازمان امور عشاير حمایت از کوچندگان است و اسکان عشاير در اولویت كاري سازمان قرار ندارد اما یک ضرورت محسوب می شود بنابراين خانواده هایی که تمایل به اشتغال جدید داشته باشند، اسکان داده می شوند.
قندالي در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بارش برف اخیر به خانوارهاي عشايري و دام آنان آسیب وارد كرد يا خير، گفت: با اطلاع رسانی به موقع به عشایر توانستیم از تلفات دامی در مناطق عشايري بر اثر برودت هوا جلوگیری کنیم و خوشبختانه گزارشی در این خصوص نداشته ایم.
رئیس سازمان امور عشایر ايران در پاسخ به سوالي در خصوص پراکندگی عشایر در کشور، عنوان کرد: حدود 60درصد جمعیت عشايري كشور در حوزه زاگرس و مابقی در حوزه البرز و مرکز مستقر هستند و به غیر از استان کردستان در بقیه استانهای کشور عشایر حضور دارند كه بيشترين جمعيت آنان در استان فارس مستقر هستند.
وي توضييح داد: جمعیت عشایري كشور در سه دهه گذشته تغییر محسوسی نداشته است، چراکه در سال ۱۳۶۶ جمعیت عشایري كشور حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بود، در سال ۱۳۷۷ به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسید و در سال ۱۳۸۸ نیز آخرین آمارها جمعیت عشایري را یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نشان میداد.
قندالي در خصوص آبرساني به عشاير نيز گفت: امروز بالای 60 درصد آب آشامیدنی بهداشتي و سالم را در سامانه هاي عشايري عرضه مي كنيم و علاوه بر شبکههایی که ایجاد شده، 600 دستگاه تانکر آبرسان سيار به صورت شبانهروزي به توقفگاهها و مناطق عشایری آبرساني مي كنند.
رئیس سازمان عشایر ايران در خصوص تصرف ايلراههای عشایری در سال هاي گذشته، توضيح داد: در 35 سال گذشته احداث بزرگراهها، شهرك سازي ها و ساخت و سازهای غیرمجاز، بخش عظیمی از مسیرهای کوچ عشاير را مسدود کرده و بسیاری از راههای عشایری تصرف شده است بر همين اساس از سال 92 نقشهبرداری از مناطق عبوری عشایر آغاز شد و تمام ایلراههاي عشايري كشور(حدود۶۰ هزار کیلومتر) را با GPS نقشهبرداری و لینک گذاری کردیم.
وي با بيان اينكه در صدد هستيم در جلسه شورای عالی عشایر مساله حفاظت از ایلراههاي عشايري را مورد بررسی و پیگیری قرار دهیم، افزود: در آینده اطلس ایلراههاي عشايري را منتشر میکنیم تا راههای ایلرو باقی مانده مورد تصرف قرار نگيرد.
رئیس سازمان عشایر ايران در خصوص ترويج انرژي هاي پاك در مناطق عشايري نيز گفت: در حال حاضر ۱۵ هزار خانوار عشایری از انرژی پاک استفاده میکنند و با توجه به مصوبات بودجههای سنواتی، در هر منطقهای که امکان ایجاد اشتراک برق وجود نداشته باشد، دولت ۸۵ درصد از هزینههای تامين انرژی پاک را پرداخت میکند و مابقی آن سهم خانوارهاي عشایری است.
وي در رابطه با حمایت از زنان عشایري نيز خاطرنشان کرد: 50 درصد جمعیت عشایري کشور را زنان تشکیل میدهند كه بیشترین حجم كار بر دوش آنان است و در اين خصوص 308 صندوق خرد زنان عشایری در سراسر كشور راه اندازي شده است كه با اختصاص یک میلیارد توماني اعتبار بلاعوض باعث افزایش اين صندوقها شدیم.
نظر دهید