امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/02/19 - 11:18
  • تعداد بازدید : 595
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران:

خشکسالی زندگی عشایر کرمان را با خطر جدی روبرو کرده است

شاهپور علایی مقدم گفت: ۷۰ درصد عشایر استان کرمان به دلیل خشکسالی و کمبود مرتع برای چرای دام در معرض خطر جدی قرار دارند.

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: ۷۰ درصد دام و 70 درصد عشایر استان کرمان به دلیل خشکسالی و کمبود مرتع برای چرای دام در معرض خطر جدی قرار دارند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری مهر، شاهپور علایی مقدم در شورای مدیریت بحران استان کرمان اظهار داشت: کرمان دومین استان عشایری  کشور به لحاظ جمعیت است و  به دلیل تنوع اقلیم و پراکنشی که عشایر در این استان دارند دو اداره کل مجزا در شمال و جنوب کرمان به عشایر خدمت رسانی می کنند.


وی عنوان کرد: عشایر مستقیما با اقلیم سر و کار دارن و زندگی آنان در خشکسالی به شدت آسیب پذیر است.


علایی مقدم بیان کرد: اگر در استان کرمان نگاه ویژه ای به بخش عشایری و مشکلات آنان نشود ۷۰ درصد عشایر استان شغل خود را از دست می دهند و معضلات اجتماعی، حاشیه نشینی و ... در این استان بیشتر خواهد شد.  


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: در کشور ۲۳۰ هزار خانوار عشایری با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت زندگکی کوچندگی دارند که میزان با سوادی در بین آنان ۶۳ درصد است.


وی بیان کرد: دو اتحادیه کشوری عشایری و ۲۱ اتحادیه استانی، ۲۰۴ شرکت تعاونی و ۳۰۰ صندوق خرد زنان عشایری در کشور  فعالیت می کنند.


 علایی مقدم  با اشاره به اینکه عشایر نماد اقتصاد مقاومتی هستند، افزود: ۱۹۰ هزار تن از ۸۶۰ هزار تن تولید گوشت قرمز در کشور توسط عشایر تولید می شود یعنی ۲۵ درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور توسط این قشر تولید می شود.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران با اشاره به تولید ۳۵ درصد از صنایع دستی، ۴۰ درصد از فرش صادراتی توسط عشایر افزود: از ۸۴ میلیون هکتار مراتعی که پروانه بهره برداری از سازمان جنگلها و مراتع  گرفته اند ۳۴ میلیون هکتار در اختیار عشایر قرار دارد و عشایر در ۱۵ سامانه کشور پراکنده هستند.


وی بیان کرد: متوسط درآمد ماهانه عشایر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است و باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که تا پایان برنامه ششم توسعه این عدد دو برابر شود.


علایی مقدم گفت: برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای مقابله با شرایط حاد پیش بینی کرده ایم و اگر مراقبت و پیشگیری نکنیم علاوه بر تبعات اجتماعی، با کاهش تولید ۷۳ هزار تن گوشت قرمز، کاهش تولید محصولات زراعی و باغی، کاهش درآمد عشایر و ... روبرو خواهیم شد.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران خاطرنشان کرد : این سازمان به تنهایی نمی تواند همه مشکلات عشایر را برطرف کند بلکه باید تمام دستگاه های اجرایی از جمله فرمانداران، آب و فاضلاب روستایی و ... به آن کمک کنند تا مشکلات عشایر با توجه به خشکسالی های اخیر کمتر شود.


وی در پایان گفت: یک هزار و ۶۰۰  میلیارد تومان در هیئت وزیران برای کاهش اثرات و تبعات خشکسالی کشور مصوب شده است و سازمان برنامه بودجه استان کرمان سهم خود را از این بودجه به صورت جدی پیگیری کند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب