سرپرست امور عشایر خراسان جنوبی:
کوچ پاییزه عشایر خراسان جنوبی به قشلاقات آغاز شد
سرپرست امور عشایر خراسان جنوبی از آغاز کوچ پاییزه عشایر این استان به مناطق قشلاقی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان جنوبی، سرپرست امور عشایر خراسان جنوبی از آغاز کوچ پاییزه عشایر این استان خبر داد و گفت: استقرار عشایر تا اواخر اردیبهشت در مناطق قشلاقی ادامه دارد که پیشبینی میشود امسال حدود ۳ هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری اقدام به کوچ کنند.
محمدابراهیم ابراهیمی اظهار داشت: کوچ پاییزه عشایر خراسان جنوبی درون استانی است و تنها ۶۰۰ خانوار از عشایر شهرستان نهبندان کوچ خارج استانی دارند که به سیستان و بلوچستان کوچ می کنند.
وی گفت: عشایر بین شش تا هفت ماه از سال را در مناطق قشلاقی سپری و پس از آن از اواخر اسفند کوچ بهاره خود را به سمت مناطق ییلاقی آغاز میکنند.
سرپرست امور عشایر خراسان جنوبی افزود: دلیل اصلی کوچ عشایر استفاده از علوفه مراتع است که برای تعلیف دام و با توجه به شرایط آب و هوایی از سالیان بسیار دور تاکنون نسل به نسل بهطور مستمر انجام شده است.
وی با اشاره به مشکلات کوچ عشایر گفت: کوچ عشایر سختیهایی را در پی دارد از جمله تحصیل فرزندان در مدارس که به واسطه کوچ ممکن است منقطع شود، علاوه بر این ایاب و ذهاب خانواده و دام نیز هزینههایی را در پی دارد.
ابراهیمی اظهار داشت: زمانی که شرایط اقلیمی و دسترسی به علوفه مرتعی و منابع آبی و جایگاه نگهداری دام برای عشایر فراهم باشد، کوچ با رغبت بیشتری انجام میشود.
سرپرست امور عشایر خراسان جنوبی گفت: در شرایط فعلی که هزینه تامین علوفه دستی بسیار گزاف است و قیمت تمام شده دام در زمان فروش کمتر از هزینههای تولید است، تامین علوفه عشایر با هزینه سنگین انجام میشود که عشایر در این خصوص نگران و نیازمند حمایت هستند.
وی با اشاره به وجود هشت هزار و ۳۰۰ کیلومتر ایلراه عشایر در خراسان جنوبی، گفت: از ابتدای سال جاری چهار هزار و ۲۰۰ کیلومتر ایلراه در استان مرمت شده و این مرمت بهصورت مستمر در طول سال ادامه دارد.
نظر دهید