زندگی با طعم طبیعت
کوچ عشایر آذربایجان غربی به مناطق ییلاقی آغاز شد
با فرارسیدن موسم تابستان و فصل گرما، عشایر کوچ روی آذربایجان غربی، قشلاق را به مقصد ییلاق ترک میکنند.
با فرارسیدن موسم تابستان و فصل گرما، عشایر کوچ روی آذربایجان غربی، قشلاق را به مقصد ییلاق ترک میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری مهر، همزمان با آغاز فصل تابستان با گذر از مراتع و ارتفاعات استان میتوان دسته دسته زنان و مردان عشایر را دید که با لباس های محلی و سنتی و به دور از هیاهو و رنگ و ریای دنیای صنعتی زندگی را به گونهای دیگر در دل طبیعت تجربه میکنند.
مراتع آذربایجان غربی به خاطر داشتن آب و هوای خنگ و علوفه مناسب از مناطق ییلاقی مهم عشایر در شمالغرب کشور است، اصلیترین شهرستان های عشایر نشین آذربایجان غربی ماکو، چالدران، خوی، سلماس و پلدشت است.
در حال حاضر عشایر استان شامل ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار با جمعیت بیش از ۱۰۳ هزار و ۹۲۷ نفر در قالب ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل از ۳۳۶ کانون استان مشغول کار و تلاش و زندگی هستند که این میزان ۱۱ درصد جمعیت روستایی استان و 4 درصد کل جمعیت آذربایجان غربی را شامل میشود.
مدیرکل امور عشایر آذربایجانغربی در خصوص کوچ عشایر استان به خبرنگار مهر گفت: استان آذربایجان غربی دو میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار مراتع سرسبز دارد که ۶۰۰ درصد از آن مورد بهره برداری عشایر قرار میگیرد.
بهرام زینال زاده اظهارداشت: عشایر استان دو میلیون واحد دامی در اختیار دارند که این میزان نصف دام کوچک استان است و در مدت اقامت خود در ییلاق ۵۰ هزار تن شیر، ۱۶ هزار تن گوشت قرمز و ۳ هزار تن پشم تولید و به بازار عرضه میکنند.
وی با اشاره به اینکه عشایر این آذربایجان غربی سالانه بالای ۳۲۰ هزار تن انواع فرآوردههای دامی تولید میکنند گفت: ۲۵ درصد از تولیدات دامی استان را عشایر تولید میکنند.
زینال زاده با هدف حمایت از تولیدات عشایری استان ۵۰ میلیارد ریال وام کم بهره با بازپرداخت ۵ ساله به عشایر استان پرداخت شده است افزود: بازسازی و مرمت ۲۵۰ کیلومتر راههای عشایری و ایجاد ۱۳۰ دهنه چشمه آب بهداشتی از دیگر اقدمات این اداره کل در راستای حمایت از عشایر استان است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجانغربی در رابطه با بیمههای اجتماعی عشایر عنوان کرد: با هماهنگی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر برای ده شرکت کارگزاری گرفته شده است و سال گذشته نیز ۴۵۰۰ خانوار عشایر در این صندوق عضو شدهاند.
زینال زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۰ شرکت و یک اتحادیه در اختیار عشایران است گفت: باید محصولات تولیدی عشایر را با دخالت دولت و شرکتهای مرتبط با قیمتهای خوبی خریداری شود و خرید محصولات آن تضمینی شود.
نظر دهید