در شورای عشایری شمیرانت تصویب شد
ورود شکر به دشت لار ممنوع/ هیچ نهادی حق تصرف ایل راههای عشایری را ندارد
پس از گزارش چند تن از عشایر مبنی بر استفاده بیش از حد شکر از سوی زنبورداران دشت لار، فرماندار شهرستان شمیرانات انتقال شکر به این منطقه را ممنوع اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر استان تهران، سیاوش شهریور پس از بازدید از مناطق دشت لار در حوزه استحفاظی شمیرانات در جلسه شورای عشایری این شهرستان که در یکی از چادرهای عشایری برگزار شد، ممنوعیت انتقال شکر را از مصوبات لازم الاجراء این شورا اعلام کرد.
وی خطاب به بخشدار لواسانات تأکید کرد: اکیپی برای بازرسی و بررسی عملکرد زنبورداران دشت لار فعال و گزارش آن ظرف یک هفته آینده به اداره بازرسی فرمانداری و ادارات مربوطه ارائه شود.
شهریور اظهار داشت: در صورت اثبات استفاده شکر زنبورداران پروانه فعالیت متخلف برای سال آینده تمدید نمیشود و امکان دارد در سال جاری نیز باطل شود.
فرماندار شمیرانات با اشاره به گله برخی از عشایر مبنی بر درختکاری ایل راهها، اذعان داشت: هیچ سازمان و نهادی تحت هیچ عنوان اعم از درختکاری حق بستن یا ایجاد مشکل در مسیر ایل راههای عشایری را ندارد.
وی با گلایه از رئیس دانشگاه شهید بهشتی تهران و بیان اینکه عشایر نباید قربانی مشکلات اداری شوند، تاکید کرد: پرستار و داروهای لازم باید در دشت لار همیشه وجود داشته باشد و کم کاری در این حوزه به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.
مسئول امور عشایر شمیرانات نیز در این جلسه با بیان اینکه حضور گردشگر در دشت لار نیازمند ایجاد زیرساختهای مورد نیاز است، اظهار داشت: گاهاً ۳۰۰ ماشین آفرود به صورت همزمان در لار حضور دارند لذا برای حفظ محیط زیست از آلودگی و مشکلات دیگر باید زیرساختهای لازم حضور شهروندان در منطقه فراهم شود.
محسن بختیاری خاطرنشان کرد: استفاده از این ظرفیت و نعمت الهی حق تمام شهروندان است و مختص عشایر نمیباشد.
به گفته مسئول امور عشایر شمیرانات، دشت لار با مساحت ۷۳ هزار هکتار در حوزه استان تهران و مازندران قرار دارد؛ این منطقه دارای ۵۴ سامانه میباشد؛ سامانه به محل عرفی تجمع عشایر گفته میشود؛ عشایر هر سامانه عمدتاً از یک ایل و طایفه هستند.
رئیس جهاد کشاورزی شمیرانات نیز در این نشست گفت: این شهرستان با تولید ۴۲۲ تن عسل در جایگاه نخست تولید این محصول در استان تهران قرار دارد و با توجه به شرایط پوشش گیاهی امسال و نامگذاری شعار سال (رونق تولید) این میزان افزایش خواهد داشت.
مسعود ایلکا اضافه کرد: پیش بینی میشود امسال از کلونیهای دشت لار و دو بخش لواسانات و رودبار قصران حدود ۵۰۰ تن عسل تولید شود.
نظر دهید