امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1396/05/17 - 11:49
  • تعداد بازدید : 812
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر:

عشایر یکی از نهادهای حفظ اقتدار کشور هستند

رئیس سازمان امور عشایر گفت: عشایر مردمانی مولد و کم توقع و یکی از نهادهای حفظ اقتدار کشور هستند.

رئیس سازمان امور عشایر گفت: عشایر مردمانی مولد و کم توقع و یکی از نهادهای حفظ اقتدار کشور هستند که نزدیک به 1.8 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، کرمعلی قندالی روز دوشنبه 16 مرداد در شورای عشایری استان همدان اظهار داشت: جمعیت عشایری کشور در طول 30 تا 40 سال گذشته تغییری نداشته و این بیانگر این است که عشایر خود را با ظرفیت‌های موجود منطبق کرده اند.


 


وی گفت: امروز با وضع اسفباری که در بخش تصرفات منابع طبیعی روبه‌رو هستیم تنها مراتع بکر و بدون دستبرد در کشور متعلق به عشایر است و اگر در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی نیاز به محیط بان و قرق بان و یا متخصص داشته باشیم می‌توانیم از ظرفیت این جامعه استفاده کنیم.


 


قندالی دولت یازدهم را فرصت مغتنمی برای مطرح شدن عشایر دانست و تأکید کرد: با تشکیل  دو جلسه شورای عالی عشایری در دولت یازدهم سه طرح مهم در حوزه  فرهنگی ـ مذهبی، بهداشتی ـ درمانی و ارتقای سوادآموزی عشایر در این شورا به تصویب رسیده است.


 


رئیس سازمان امور عشایر با بیان اینکه تشکیل شورای عالی عشایر موجب شد تا عشایر در سطح ملی مطرح شوند، تصریح کرد: اجرایی شدن طرح‌های مصوب این شورا  در قالب هم‌افزایی و میثاق کامل عوامل و ارگان‌ها و دستگاه‌های مرتبط رخ می‌دهد.


 


وی اظهار داشت: در بخش اقتصاد مقاومتی نیز 4 طرح زنجیره تولید گوشت قرمز عشایر، پرورش گیاهان دارویی و توسعه گردشگری عشایری و بوم‌گردی از سوی سازمان امور عشایر در دست پیگیری است.


 


قندالی در ادامه از اختصاص یک درصد از سود درآمدهای ورودی به صندوق توسعه ملی که در مناطق برخوردار 10 درصد و در مناطق کمتر برخوردار 7 درصد تعیین شده و اختصاص 1.5 میلیارد تومان برای توسعه اشتغال در مناطق اولویت‌دار، مرزی و کمتر توسعه‌یافته خبر داد.


 


رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به تخصیص اعتبار 250 میلیارد تومانی با سود 4 درصد و دوره بازگشت 5 ساله برای عشایر کشور افزود: از این میزان 5 میلیارد تومان اعتبار مربوط به استان همدان است که تا کنون یک میلیارد تومان آن جذب شده است.


 


وی همچنین از اختصاص 100 میلیارد تومان برای تقویت تشکل‌های عشایری خبر داد و عنوان کرد: اگر استان همدان بپذیرد به عنوان پایلوت در کشور این طرح را اجرا کند ما نیز از اعتبارات ملی مبلغی را برای این کار در استان اختصاص می‌دهیم.


 


قندالی با بیان اینکه سهم استان همدان از صندوق توسعه ملی در دو سال گذشته 50 میلیارد ریال بوده است گفت: در حال حاضر 300 میلیارد ریال اعتبار متمرکز وجود دارد که در صورت حرکت همدان در پرداختن به امور عشایری بخشی از آن به استان تعلق می‌گیرد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب