عشایر اصفهان هرچه زودتر مناطق ییلاقی را ترک کنند
مدیر بحران استانداری اصفهان گفت: با توجه حوادث سالهای گذشته از جمله سرمازدگی، بارش رگباری باران و برف عشایر استان هرچه زودتر مناطق ییلاقی را ترک کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، منصور شیشه فروش اظهار کرد: طبق گزارش های رسیده هنوز 100 خانوار عشایری در منطقه هستند و ۳۰۰خانوار که سرپناه دارند نیز هنوز منطقه را ترک نکرده اند که توصیه می شودهر چه زودتر به فارس، بوشهر و کهکیلویه کوچ کنند تا دچار شرایط سال گذشته نشوند.
وی اضافه کرد: با توجه به احتمال رخ داد حوادثی از جمله سرمازدگی، بارش رگباری باران و برف و برودت سرما، عشایری که در دامنه کوهها باقی می مانند دچار مشکل میشوند لذا توصیه میشود زودتر به مناطق دیگر کوچ کنند و یا در مناطقی که هستند اصول ایمنی را رعایت کنند.
شیشه فروش با اشاره به اینکه در فریدونشهر پنج هزار خانوار عشایری با۲۴۰هزار رأس دام هنوز در منازق ییلاقی حضور دارند، گفت: این عشایر باید هرچه زودتر مناطق خطرپذیر را ترک کنند تا با مشکل مواجه نشوند.
استان اصفهان ۶۰هزار نفر عشایر کوچرو دارد
مدیر بحران استانداری اصفهان گفت: استان اصفهان ۶۰هزار نفر عشایر کوچرو دارد که در اردیبهشت ماه وارد استان میشوند و در فریدونشهر، سمیرم، فریدن، چادگان، دهاقان و شهرضا و در بیش از ۵۰۰نقطه استقرار پیدا میکنند.
وی افزود: سمیرم یکی از شهرهای بزرگ عشایری در استان با استقرار ۴۸۰۰خانوار عشایری و ۶۵۰هزار رأس دام است که عشایر این شهرستان پس از پایان دوره ییلاقی، به کهکیلویه بویر احمد، خوزستان، بوشهر و فارس کوچ میکنند.
شیشه فروش گفت: عشایر اصفهان بیش از یک میلیون رأس دام دارند و با توجه به تقویم کوچ، از اوایل اردیبهشت ماه تا اواخر مهرماه در استان می مانند و بعد از آن به مناطق قشلاقی کوچ کنند و طی این دوره توسط امور عشایر خدمات آبرسانی سیار، بازگشایی ایلراهها، توزیع پنل خورشیدی و خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می شود.
مدیر بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: در شش ماه گذشته، 1400 کیلومتر راه عشایری در سمیرم بازگشایی و بازسازی شده، آبرسانی سیار با چهار تانکر انجام و ۳۶۵ پنل خورشیدی نیز در بین عشایر شهرستان توزیع شده است.
نظر دهید