"علی آباد" الگوی اسکان عشایر در کشور
عشایر "علی آباد" بزرگترین تولید کننده مرکبات در گچساران هستند
عشایر کانون اسکان علی آباد (کلاغ نشین) با تولید بیش از دو هزار تن میوه بزرگترین تولید کننده مرکبات در گچساران هستند. تغیر شیوه دامداری با ایجاد دامپروریهای نیمه صنعتی از دیگر تغیراتی است که منجر به رونق تولید و اشتغال در این سایت اسکان شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد، کانون اسکان علی آباد (کلاغ نشین) شهرستان گچساران محصول اجرای طرح اسکان عشایر است که سرآمد تولید و اشتغال در این منطقه به شمار میرود.
این منطقه عشایری آن گونه که از اسمش پیدا است روزگاری نه چندان دور دیاری خشک و برهوت، خالی از سکنه و آشیانه کلاغهای فراوان بود اما اجرای طرح اسکان عشایر شرایط را به کلی دگرگون کرد و ۷۴ خانوار کوچرو در این منطقه اسکان داده شدند که اکنون با ۹۰ خانوار از تمامی امکانات رفاهی و خدماتی بهره مند هستند.
عشایر علی آباد گچساران در زندگی جدید نه تنها شغل، درآمد و آداب و رسوم خود را از دست نداده اند بلکه در همه زمینهها به پیشرفتهای چشمگیری دست یافته اند. سیاه چادرها جایشان را به سرپناه امن داده اند و خانههای جدید به کارگاه تولید و اشتغال تبدیل شده است.
در کانون اسکان "علی آباد" هیچ فرد بیکاری پیدا نمیشود و هریک از اهالی به مشاغل دامداری، کشاورزی، باغداری، تولید صنایع دستی و مشاغل خدماتی مشغول هستند.
عشایر "علی آباد" حالا با تولید بیش از دو هزار تن میوه بزرگترین تولید کننده مرکبات در گچساران هستند. تغیر شیوه دامداری با ایجاد دامپروریهای نیمه صنعتی از دیگر تغیراتی است که منجر به رونق تولید و اشتغال در این سایت اسکان شده است.
عشایر قدیم و روستائیان جدید با پرورش بیش از چهار هزار راس دام از تولیدکنندگان عمده محصولات دامی در گچساران به شمار میروند و و این سایت اسکان عشایری در طرح توسعه روستائی کشور به روستائی با امکانات مجهز تبدیل شده است.
نظر دهید