امروز : 27 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/03/18 - 13:03
  • تعداد بازدید : 672
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی :

صنایع دستی شاخص ترین هنر سنتی عشایر خراسان جنوبی

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت : صنایع دستی به دلیل حفظ اصالت ها و سنن، شاخص ترین هنر سنتی ایران خصوصاً در مناطق عشایری می باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان جنوبی، حسین حسین پور اظهار داشت: جامعه عشایری خراسان جنوبی با داشتن ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار ارزشمند و قابل توجه در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جایگاه و نقش مهمی داشته و در این برهه زمانی از نظر اقتصاد مقاومتی و رونق تولید یکی از نقاط قوت محسوب می گردد.



وی گفت: صنایع دستی و هنرهای سنتی هر منطقه بدون شک بخشی از میراث فرهنگی عظیم گذشتگان ماست و به عنوان آثار باقی مانده از فرهنگ اجدادی و سنتی سرزمین ما در دنیای ماشینی امروز قابل بحث و بررسی می باشد.



حسین پور گفت: تأمین بخش عمده مواد اولیه مصرفی از منابع و تولیدات داخلی، داشتن بار فرهنگی در استفاده از طرح ها، نقش ها و رنگ آمیزی اصیل، بومی و سنتی، عدم نیاز به سرمایه گذاری در مقایسه با صنایع دیگر، دارا بودن ارزش افزوده زیاد در مقایسه با سایر صنایع بخشی از دلایل توجه به این هنر اصیل و بومی می باشد.



 مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی بیان داشت: صنایع دستی هر منطقه متأثر از محیط فرهنگی و جغرافیایی و تاریخی آن سرزمین است و مناطق عشایری خراسان جنوبی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و فرهنگی، صنایع دستی خاص خود را دارا است.



وی ادامه داد: از جمله تولیدات صنایع دستی داری عشایر این استان در سال 97 تولید قالی، تابلوفرش، گلیم، پلاس، جاجیم و حوله به میزان 8700 مترمربع، سیاه چادر 1000 مترمربع و صنایع دستی غیرداری از جمله نگین تراشی به مقدار 3530 قیراط، عروسک بافی 375 عدد و سکه دوزی، سرمه دوزی، سوزن دوزی 600 مورد و بافت کلاه، دستکش، جوراب و کیف 2085 عدد می باشد.



حسین پور افزود: بدلیل کمبود سرمایه در شرایط حال و شرایط اقلیمی خاص و باتوجه به خشکسالی حاکم بر منطقه و فقر مراتع، عشایر به صنایع دستی روی آورده و در این میان زیرانداز (فرش) جایگاه خاص خود را بدست آورده است.


وی اضافه کرد: در همین راستا شرکت تعاونی عشایری شهید سعیدی قاین با مشارکت و همکاری اعضاء صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری در منطقه کومیران اقدام به راه اندازی کارگاه قالبیافی نموده است و اولین دست بافته های زن عشایر در این کارگاه به بازار فروش عرضه شده است.




مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: این اداره کل با تعیین یک نفر بعنوان مسئول صنایع دستی، انجام برنامه ریزی جامع و کامل بصورت استانی و شهرستانی با بهره گیری از امکانات اتحادیه و شرکت های تعاونی عشایری و ورود بخش خصوصی برای آموزش، تولید و عرضه صنایع دستی را در دستور کار قرار داده است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب