امروز : 03 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1396/02/24 - 07:34
  • تعداد بازدید : 752
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:

صرفه جویی 150 میلیارد تومانی عشایر با تامین نهاده ارزان قیمت توسط دولت

وزیر جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته 700 هزار تن نهاده دامي در اختیار عشایر قرار گرفت که مابه التفاوت آن با بازار حداقل 150 میلیارد تومان بود.

 


وزیر جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته 700 هزار تن نهاده دامي با قیمت مناسب در اختیار عشایر قرار گرفت که مابه التفاوت آن با بازار حداقل 150 میلیارد تومان بود.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشاير ايران، محمود حجتی در همايش مدیران ستادي و استاني سازمان امور عشایر کشور اظهار داشت: تامین این نهاده ها در فصلی صورت گرفت که علوفه برای تعلیف دام های عشایر در مراتع وجود نداشت و آنها مجبور بودند دام خود را با وزن کم به بازار عرضه کنند.


 


وی با بیان این سال 95 دولت و مجلس کمک های زیادی به لحاظ اعتباری برای بهبود وضعیت عشایر انجام داده اند، افزود: ما با تقویت صندوق های سرمایه گذاری، استفاده از تسهیلات در گردش و استفاده از سهم یک درصدی صندوق توسعه ملی توانستیم نهاده ارزان قیمت در اختیار عشایر قرار دهیم تا آنان بتوانند دام خود را با قیمت و وزن مناسب در زمان مناسب به بازار عرضه کنند.


 


حجتی با بیان این که عشایر امروز نباید دغدغه تعلیف و خرید زیر قیمت دام در بازار را داشته باشند، گفت: اتخاذ راه حل ها و روش های فراگیر، موضوعی و سیستمی و تصمیم های متناسب با شرایط روز، اثربخشی شگرفی در وضعیت زندگی عشایر و تولید و فروش دام آنها خواهد داشت.


 


وزیر جهاد کشاورزی به مدیران سازمان امور عشایر تاكيد كرد به دنبال راه حل های موثر و بلند مدت برای تامین نهاده ها و توانمند سازی جامعه عشایری باشند.


 


وي با تاکید بر افزایش درآمد عشایر و فراهم آوردن رفاه برای خانواده آنان اذعان داشت: عشایر باید در زنجیره تولید از مزرعه تا سفره حضور داشته باشند و این کار در دستور كار دولت نیز قرار گرفته است.


 


حجتی با بیان این که حاصل دست رنج عشایر نصیب دیگران می شود، بيان داشت: سال گذشته عشایر کشور 180 هزار تن گوشت قرمز تولید کردند اما هیچ کدام از آنان تا بسته بندی گوشت حضور نداشتند.


 


وی استفاده از ظرفیت های گیاهان دارویی را راهی برای افزایش درآمد جامعه عشایري كشور دانست و گفت: گیاهان دارویی ظرفیت خدادادي برای تکمیل درآمد عشایر است.


 


حجتي ادامه داد: توسعه گیاهان دارویی جزو برنامه های اقتصاد مقاومتی است و ما برای آن زنجیره تولید تعریف و مجری تعیین کرده ایم تا قسمتی از این ظرفیت در خدمت عشایر کشور قرار گیرد.


 


وزیر جهاد کشاورزی در این زمینه به کشت کرفس کوهی در مراتع اشاره کرد و اظهار داشت: چه کسی فکر می کرد که هر کیلوگرم کرفس کوهی 140 هزار تومان در بازار به فروش برسد.


 


وي توسعه گردشگری در مناطق عشایری را از دیگر شیوه های افزایش درآمد جامعه عشایر دانست و تصریح کرد: در این خصوص بايد با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقداماتی برای درآمد های تکمیلی عشایر انجام شود.


 


حجتي با بیان این که فراهم آوردن زندگی با رفاه نسبی برای خانوارهای عشایری از طریق پرورش متوسط 111 راس دام سبك امکان پذیر نیست، اذعان داشت: ما برای پایداری و اقتصادی کردن تولیدات عشاير بايد بیشتر فکر کنیم.


 


وزیر جهاد کشاورزی اسکان و رفاه عشایر را از محورها و گام های مهم به منظور بهبود وضعیت زندگی آنان عنوان کرد و گفت: دولت در سال 93 شورای عالی عشایر را تشکیل داد و طرح های مهمی نیز در حوزه های آموزش، فرهنگی و مذهبی و بهداشت و درمان نیز در این شورا به تصویب رسید.


 


وی افزود: در بحث از جمله کد دار کردن کانون های اسکان عشایر، در طی سالهای اخیر موفقیت بسیار بزرگی حاصل شد به نحوی که نزدیک به 2200 کانون اسکان عشایری کددار شدند.


 


حجتی ادامه داد: با کددار شدن کانونهای عشایری، عشایر مستقر در این کانون ها می توانند از خدمات روستایی مانند آب، برق، بهداشت و آموزش برخوردار شوند و وزارتخانه های راه و شهرسازی و نیرو باید در پروژه های خود به این مناطق نيز توجه کنند و اعتبار بگذارند.


 


 


وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اينكه برای بهبود وضعیت زندگی عشایر راهی جز استقرار و ایجاد سرپناه و مامن برای خانواده های آنان نداریم اذعان داشت: ظرفیت ها و قابلیت های زیادی در مناطق عشایری وجود دارد و استفاده و برنامه ریزی برای بهره گیری از این ظرفیت ها به خصوص در مناطق قشلاقی عشاير بايد مورد توجه قرار گيرد.


 


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب