رئیس سازمان امور عشایر اعلام کرد:
سرمایه صندوق توسعه بخش عشایری 400 میلیارد ریال است
کرمعلی قندالی گفت: سرمایه صندوق توسعه بخش عشایری به عنوان یک صندق ملی و موفق در حال حاضر 400میلیارد ریال است.
رئیس سازمان امور عشایر گفت: سرمایه صندوق توسعه بخش عشایری به عنوان یک صندق ملی و موفق در جامعه عشایری ایران در حال حاضر از مرز 400میلیارد ریال گذشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا در خصوص خدمات این صندوق ملی اظهار کرد: تامین منابع مورد نیاز جامعه عشایری و پرداخت آن به اعضا با حداقل سود ممکن از مهمترین وظایف این صندوق است.
وی با بیان اینکه تسهیلات اعطایی از این صندوق با سود 4درصد محاسبه میشودافزود: علاوه بر این با توجه به اینکه ارائه ضامن همواره یکی از مشکلات و دغدغههای عشایر بوده، در این صندوق سازو کاری اندیشیده شده که عشایر به سهولت بتوانند تسهیلات خود را دریافت کنند. در تسهیلات اعطا شده از سوی این صندوقها، خود عشایر میتوانند ضمانت همدیگر را تقبل و از این منابع بهرهمند شوند.
رئیس سازمان امور عشایر یادآور شد: در مجموع سه نوع تشکل عشایری در کشور فعالیت دارند که شامل اتحادیهها و تعاونیهای عشایری، صندوقهای خرد زنان و صندوق توسعه بخش عشایری می شوند.
وی گفت: بیش از 200 اتحادیه عشایری که دربرگیرنده تعاونیهای عشایری هستند در کشور وجود دارند و تقریبا تمامی عشایر به نوعی عضو این تعاونیها و اتحادیههای عشایری هستند.
قندالی توزیع کالاهای اساسی در بین عشایر کشور در دورترین نقاط عشایری را از برکات ایجاد این اتحادیههای عشایری برشمرد و افزود: تامین نهادههای تولید، مشارکت در سهمیهبندی کالاها و توزیع اقلام مورد نیاز جامعه عشایری از جمله دیگر خدمات این تشکلها است.
رئیس سازمان امور عشایر با بیان اینکه این اتحادیهها از ابتدای امسال تاکنون 160 هزار تن جو در بین جامعه عشایری کشور توزیع کرده اند افزود: اتحادیههای عشایری بخشی از جو و علوفههای توزیع شده را از محل بورس خریداری و بخش دیگری را نیز از طریق خرید مستقیم و ذخیرهسازی آن تامین کردند.
وی صندوقهای خرد زنان را از دیگر تشکلهای عشایری برشمرد و گفت: در حال حاضر 380 صندوق خرد زنان در سراسر کشور فعالیت دارند.
قندالی با بیان اینکه دولت و سازمان امور عشایر از ایجاد این صندوقها حمایت جدی میکند، بیان کرد: تنها در سال گذشته بیش از ده میلیارد ریال کمک بلاعوض به این صندوقها صورت گرفت.
رئیس سازمان امور عشایر از اجرای برنامههای آموزشی متنوع از سوی این صندوقها خبر داد و گفت: راهاندازی این صندوقها به افزایش درآمد خانوارهای عشایری کمک شایانی میکند.
وی اضافه کرد: کمک به ارتقای سطح مهارتهای فردی و اجتماعی زنان عشایری از طریق فعالیتهای آموزشی و توانمندسازی، بسترسازی برای تجمیع سرمایهها و جلب مشارکت جمعی زنان عشایر در قالب صندوقهای خرد اعتباری و پسانداز از مهمترین برنامههای این صندوقها در کشور است.
نظر دهید