نماینده مردم بشریه و فردوس در مجلس شورای اسلامی:
سازمان امور عشایر در خط مقدم خدمترسانی به عشایر قرار دارد
محمدرضا امیرحسنخانی با اشاره به اینکه سازمان امور عشایر در خط مقدم خدمترسانی به عشایر قرار دارد، گفت:باید حمایت لازم از این سازمان یرای تسهیل در رفع مشکلات عشایر صورت گیرد.
نماینده مردم بشرویه، فردوس، طبس و سراوان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی با حضور در سازمان امور عشایر با رییس این سازمان دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان امور عشایر ایران، در این دیدار که امروز سهشنبه 22 تیرماه در دفتر رییس سازمان برگزار شد، محمدرضا امیرحسنخانی، نماینده مردم بشرویه، فردوس، طبس و سراوان خراسان جنوبی در مجلس با اشاره به فقر و محرومیت شدید مردم منطقه و به ویژه عشایر اظهار داشت: خشکسالی در منطقه بیش از 17 سال است که تداوم داشته است و این امر موجب کاهش تعداد دام و ظرفیت مراتع و افزایش مهاجرت و سرگردانی عشایر به دلیل کمبود علوفه و فقر شده است.
وی از سازمان امور عشایر به عنوان خط مقدم خدمات رسانی به عشایر به ویژه در مواقع بحرانی یاد کرد و بیان داشت: دیدگاه نادیده گرفتن عشایر و بیتوجهی به آنها در حال حاضر دیدگاهی منسوخ شده است و سازمان امور عشایر به عنوان یک نهاد لازم و ضروری برای رسیدگی به مسائل و مشکلات عشایر نیاز به تقویت و حمایت دارد.
این نماینده مجلس توجه ویژه همه دستگاههای مرتبط را برای اختصاص اعتبارات و تسهیلات لازم به عشایر خواستار شد و گفت: مجلس دهم آمادگی لازم برای هر نوع حمایت و تعامل برای رفع مشکلات عشایر و کمک به توسعه تولید و پایداری این شیوه معیشت را دارد.
جوانپسند کردن شیوه زندگی عشایر از راهبردهای اصلی سازمان امور عشایر است
رییس سازمان امور عشایر نیز در این دیدار گفت: ساماندهی به کوچ و عملیات ساماندهی به اسکان عشایر داوطلب از اصلیترین برنامههای سازمان امور عشایر است که به طور جدی پیگیری میشود.
کرمعلی قندالی با تأکید بر اجباری نبودن اسکان عشایر اظهار داشت: اسکان عشایر کاملا داوطلبانه و پس از فراهم شدن منابع تولید، اشتغال و معیشت خانوارههای عشایری انجام میشود.
وی جوانپسند کردن شیوه زندگی عشایر را یکی از راهبردهای مهم سازمان امور عشایر اعلام کرد و افزود: با توجه به توسعه جوامع و تغییر سبک زندگی و پیشرفتهای موجود، جوان عشایری دیگر نمیتواند باشرایط سخت زندگی عشایری خود را تطابق دهد، لذا برای ماندن جوانان عشایر در مناطق عشایری و تداوم این زندگی پرفایده و موثر برای کشور باید زیرساختها و امکانات لازم فراهم شود.
این مقام مسئول با تقدیر از تلاشها و توجه نمایندگان مجلس نهم به موضوعات عشایری گفت: اگر بحثهای ممیزی مراتع، تغییر فرآیند بیمه اجتماعی عشایر و ساخت سرپناه در مناطق عشایری به عنوان یک قانون دائمی در مجلس احیا و تصویب شود، کمک بسیار موثری به حوزه عشایری کشور خواهد بود.
وی حضور عشایر در 15 هزار نقطه کشور به ویژه در حاشیه مرزی را یکی از نقاط قوت این جامعه و یک بحث ملی دانست و تصریح کرد: این پراکندگی گسترده عشایر در نقاط مختلف کشور به عنوان پدافند عامل بسیار امنیتآفرین بوده و برخلاف دیدگاه برخی افراد کماطلاع که اعتقاد به اسکان یکجای همه عشایر در یک شهر یا شهرک دارند، از لحاظ امنیت ملی کشور بسیار ارزشمند است.
رییس سازمان امور عشایر در پایان اظهار امیدواری کرد، نمایندگان مجلس دهم نیز با توجه ویژه به جامعه عشایری و تعامل مناسب با سازمان امور عشایر، در تصویب احکام موردنیاز عشایر در برنامه ششم و بودجههای سالیانه و تقویت فراکسیون عشایری مجلس کمک کنند.
گفتنی است، در این دیدار مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی، جانشین ریاست سازمان، مدیر حوزه ریاست و مدیرکل برنامه و بودجه سازمان نیز حضور داشتند.
نظر دهید