مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی خبر داد:
راه اندازی ۳ خانه بهداشت سیار عشایری در چالدران
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی از راه اندازی سه خانه بهداشت سیار عشایری برای ارائه خدمات بهداشتی به عشایر چالدران همزمان با آغاز کوچ خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر آذربایجان غربی، علی ناجی در دیدار با فرماندار چالدران در محل فرمانداری این شهرستان با اعلام این خبر، پلاک کوبی و بیمه دام را از کارهای ضروری برای عشایر کوچرو عنوان کرد و خواستار ممانعت از ورود دام فاقد پلاک کوبی رسمی به مراتع توسط مسئولین شهرستان شد.
وی با اشاره به غربالگری مرتبط و تامین امکانات بهداشتی و درمانی و آب شرب سالم و بهداشتی برای عشایر استان، گفت: آرد مازاد بر نیاز عشایر نیز به آنان ارائه خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی با اشاره به سهم عشایر از مالیات بر ارزش افزوده، یادآور شد: این اعتبارات بر اساس بند ب ماده 6 قانون برنامه ششم توسعه است که باید در سامانه های عرفی و مناطق عشایری هزینه شود.
ناجی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی 11 طرح عمرانی در مناطق عشایری چالدران، افزود: این طرحها با هدف ارائه خدمات به عشایر کوچرو شهرستان های شمال استان در مناطق ییلاقی چالدران در زمینه های مختلف اجرا می شود.
وی با بیان اینکه از مجموع بیش از 100 هزار نفر از جمیعت عشایری استان بیش از 30 درصد آنان همه ساله در فصل تابستان در 220 منطقه ییلاقی این شهرستان استقرار می یابند، ادامه داد: امسال چالدران همانند سال های گذشته میزبان عشایر کوچرو از شهرستان های ماکو، پلدشت، شوط، خوی، سلماس و چایپاره به تعداد 6 هزار خانوار با جمیعت بیش از 30 هزار نفر و 250 هزار راس دام است.
کوچ عشایر چالدران از اول تیرماه آغاز می شود
فرماندار چالدران نیز در این نشست گفت: سالانه بیش از شش هزار خانوار عشایری با ۳۰ هزار نفر جمعیت و دارا بودن ۲۲۰ هزار راس دام سبک و سنگین از شهرستان های شمال استان در مناطق ییلاقی چالدران مستقر می شوند.
حسن محمدزاده افزود: این تعداد عشایر به مدت ۷۵ روز برای تعلیف دام و تولید فرآورده های دامی و لبنی در ۲۲۰ منطقه ییلاقی این شهرستان استقرار می یابند.
وی با اشاره به اینکه کوچ عشایر شهرستان از اول تیرماه آغاز می شود، گفت: این عشایر از ۷۰ هزار هکتار از مراتع سرسبز مناطق ییلاقی چالدران بهره مند می شوند.
فرماندار چالدران، عدم تعادل دام و مرتع را عامل مهم در تخریب مراتع شهرستان عنوان کرد و گفت: امسال برای حفظ مراتع چالدران و جلو گیری از ورود احشام غیر مجاز، طرح پلاک کوبی ویژه دام عشایرکوچ رو اجرا می شود.
وی با بیان اینکه از مجموع 70 میلیارد ریال اعتباری که برای اجرای طرح های عمرانی عشایری در استان هزینه خواهد شد 12 میلیارد ریال آن به چالدران اختصاص داده شده است، افزود: با اتمام طرح های های در دست اجرا در زمینه آبرسانی، مرمت و بهسازی چشمه هاو ساماندهی ایلراه ها، 500 خانوار عشایری از مزایای آن بهره مند می شوند.
نظر دهید