رئیس سازمان امور عشایر :
حوزه فرهنگ و بهداشت عشایر دچار چالش جدی است
رئیس سازمان امور عشایر گفت: در مناطق عشایری در حوزه فرهنگ و بهداشت هنوز با چالش هایی مواجه هستیم که باید ربرطرف شوند.
رئیس سازمان امور عشایر گفت: در مناطق عشایری در حوزه فرهنگ و بهداشت هنوز با چالش هایی مواجه هستیم که باید ربرطرف شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، کرمعلی قندالی در گردهمایی مدیران کل امور عشایر کشور که از 28 تا 30 دی ماه در لرستان برگزار شد، در سخنانی با اشاره به اینکه وضعیت عشایر در حوزه شاخص انسانی خیلی مطلوب نیست، اظهار داشت: در حوزه فرهنگی و بهداشتی شاخص ها در بین عشایر بسیار پایین است و این امر یک چالش جدی محسوب می شود.
وی افزود: در حوزه شاخص آموزش رسمی خوشبختانه افراد لازم التعلیم بالای ۹۵ درصد از سواد برخوردار هستند اما در مقاطع دیگر مانند راهنمایی و متوسطه مشکلاتی وجود دارد که در جلسه شورای عالی عشایر سه طرح موثر را در دستور کار قرار دادیم.
وی این سه طرح را شامل طرح ارتقای سطح سواد، دانش و مهارت، طرح ارتقای شاخصهای فرهنگی و مذهبی در مناطق عشایری و طرح ویژه بهداشتی و درمانی و عنوان کرد و گفت: دو طرح اول مصوب شده و طرح ویژه بهداشتیو در مانی در حال تدوین است.
قندالی با بیان اینکه بر اساس آخرین سرشماری عشایر کوچنده در سال 1387، جمعیت عشایر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در قالب ۲۱2 هزار خانوار است بیان داشت: به لحاظ شاخص جمعیتی عشایر ۱.۸ درصد جمعیت کل کشور را به خود اختصاص داده اند.
رئیس سازمان امور عشایر اضافه کرد: عشایر با این جمعیت در حوزه اقتصاد نقش فوق العاده برجسته ای دارند و حدود ۲۵ درصد تولید مواد پروتئینی به خصوص گوشت قرمز با حجم بالغ بر ۱۹۰ هزار تن مربوط به تولیدات عشایر است.
وی با بیان اینکه حدود ۳۵ درصد صنایع دستی کشور نیز توسط عشایر تولید می شود، گفت: در حوزه های دیگر مانند زراعی، باغی و ... عشایر نقش بسیار مهمی دارند.
قندالی با اشاره به اینکه آخرین ارقام نشان می دهد که سالانه ۵.۷ میلیون تن تولید جامعه عشایری در بخش های مختلف است گفت: ما هر چادر عشایری را به عنوان یک کارگاه تولیدی و خواستگاه فرهنگی و پدافندی تعبیر می کنیم.
رئیس سازمان امور عشایر گفت: خوشبختانه با نگرش خوب دولت به جامعه عشایری طی سال گذشته از محل اعتبارات مدیریت بحران ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با سود 4 درصد و با ضمانت زنجیره ای برای عشایر اختصاص پیدا کرد.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد این تسهیلات تخصیص پیدا کرده است و بقیه آن نیز تا پایان سالجاری جذب می شود افزود: در این راستا امسال ۱۵۰ میلیارد تومان برای عشایر اختصاص پیدا کرده که بعد از طی مراحل قانونی این تسهیلات پرداخت می شود.
قندالی با بیان اینکه همچنین از محل صندوق توسعه ملی از محل بند«ب» ماده ۵۲ طرح الحاق دو، طی دو سال گذشته حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار در قالب طرح زنجیره تولید عشایر هزینه شده است، گفت: همچنین در قالب طرح بیمه دولت به مجلس نیز بحث مناطق عشایری با اولویت مطرح شده که امیدواریم از این محل نیز تسهیلات با سود 3 درصد برای توانمندسازی عشایر در حوزه های مختلف اختصاص یابد.
رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به بیمه عشایر نیز بیان داشت: در این زمینه بیمه دام و بیمه اجتماعی در مناطق عشایری فعال است که در حوزه بیمه عشایری حدود ۵۰ درصد عشایر تحت پوشش قرار گرفتند که امیدواریم بتوانیم آن را به ۸۰ درصد برسانیم.
نظر دهید