امروز : 22 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/05/02 - 12:48
  • تعداد بازدید : 191
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی:

تهیه نهاده‌های دامی با قیمت آزاد برای عشایر گرفتار در خشکسالی مشکل است

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: با افزایش قیمت ها، تهیه علوفه و نهاده‌های دامی با قیمت آزاد برای عشایری که گرفتار خشکسالی و مشکلات اقتصادی هستند بسیار مشکل است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان جنوبی، محمد ابراهیم ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جمعیت عشایر استان ۷۲ هزار و ۲۶۷ نفر در قالب ۱۷ هزار و ۲۸۷ خانوار می باشد که نزدیک به ۱۰درصد جمعیت استان را شامل و ۷درصد جمعیت عشایر کشور هستند.



وی بیان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون با بکارگیری دو دستگاه گریدر و همچنین گریدر بخش خصوصی نسبت به مرمت و موج تراشی بیش از ۵۷۵۰ کیلومتر ایلراه عشایری اقدام کرده‌ایم.



ابراهیمی ادامه داد: با حمایت‌های صورت گرفته در سال گذشته تعداد ۶۱ عنوان پروژه عمرانی با اعتبار تخصیصی ۱۸۱ میلیارد ریال شامل آبرسانی سیار، مرمت و موج تراشی ایلراه‌های عشایری، حفر و تجهیز چاه آب شرب انسان، مرمت ایلراه‌های خسارت دیده از سیل، تکمیل و تجهیز ساختمان‌های اداری ستاد و سطح استان، مرمت و بهسازی قنات و چشمه و چاه مالداری، انجام گرفته  است.



مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: تعداد ۶۸ ریز پروژه عمرانی با اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال شامل مرمت و بهسازی چشمه قنات، چاه مالداری و حوض انبار ذخیره آب، احداث منبع ذخیره دفنی و آبشخور دامی، راهگشایی مرمت و شن ریزی ایلراه‌های عشایری و همچنین آبرسانی سیار در سال گذشته اجرایی شده است.



ابراهیمی با اشاره اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون با بکارگیری دو دستگاه گریدر و گریدر بخش خصوصی نسبت به مرمت و موج تراشی بیش از سه هزار کیلومتر ایلراه عشایری اقدام شده است، افزود: اعتبارات امور عشایر در حوزه اقدامات عمرانی هزینه شده و با توجه به اینکه از انتهای سال ۱۴۰۰ اعتبارات ارزش افزوده نیز به اداره کل واگذار شده، توانمندی ما در انجام پروژه‌های عمرانی افزایش خوبی داشته است.



 



وقتی خشکسالی مشکل می‌آفریند



مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه حجم آبرسانی امسال ۴۴۳۵۶ متر مکعب بوده و ۳۶۲۶ سرویس آبرسانی به ۴۴۵۰ خانوار فعال است، بیان کرد: خشکسالی چندین ساله موجب خشکی قنوات، چاه‌ها و چشمه‌ها شده، مرتع را با فقر شدیدی روبرو ساخته و دامداری را به عنوان شغل اصلی عشایر با مشکلات جدی روبرو کرده است.



ابراهیمی ادامه داد: همچنین با توجه به حذف ارز ترجیحی و جایگزینی با ارز نیمایی در سال گذشته و افزایش قیمت‌ها به خصوص قیمت نهاده‌های دامی و با توجه به فقر مراتع و اینکه عشایر مجبور هستند دام خود را به صورت دستی تغذیه کنند، تهیه علوفه و نهاده‌های دامی با قیمت آزاد برای عشایری که گرفتار خشکسالی و مشکلات اقتصادی هستند بسیار مشکل است.



وی در خصوص وضعیت شناسنامه‌های عشایر خراسان جنوبی گفت: صدور شناسنامه در حوزه کاری سازمان ثبت احوال است اما درخصوص سرشماری عشایر باید گفت کسانی که دارای سه ویژگی معیشت متکی به دامداری، کوچرو بودن و ساختار اجتماعی و قبیله‌ای باشند عشایر محسوب شده و در آخرین نتایج ثبتی و مبنایی (سرشماری) کشوری که در سال ۱۴۰۰ اعلام شد جزء عشایر محسوب شده‌اند که البته در حال حاضر افرادی که جامانده از این سرشماری بوده‌اند وضعیتشان در حال بررسی، ثبت و در نهایت تایید از سوی مرکز آمار ایران است.



مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته  مقدار ۱۴۶۹۲ تن نهاده دامی و در سه ماه اول امسال ۴۰۴۴ تن نهاده دامی توسط تشکل‌ها عهشایری استان توزیع شده است، خاطرنشان کرد: آبرسانی سیار، ارائه تسهیلات و همچنین تقویت و احیاء و آموزش صنایع دستی و زنجیره‌ها از اقدامات امور عشایر در شرایط خشکسالی برای عشایر است.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب