مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی:
تصرف ایل راه ها و مراتع عمده ترین مشکل عشایر خراسان شمالی است
جلیل رمضانی گفت: تصرف غیرقانونی ایل راه ها و مراتع به خصوص در مناطق قشلاقی که موجب کاهش سطح مراتع و ایجاد مشکلاتی در حین کوچ می شود از مهمترین مشکلات عشایر این استان است.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: تصرف غیرقانونی ایل راه ها و مراتع به خصوص در مناطق قشلاقی که موجب کاهش سطح مراتع و ایجاد مشکلاتی در حین کوچ می شود از مهمترین مشکلات عشایر این استان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، جلیل رمضانی در گفتگو با خبرنگار اظهار داشت: با توجه به اینکه اقتصاد تک قطبی عشایر که در صورت عدم بارندگی و نوسان قیمت دام یا علوفه به شدت آسیب پذیر است باید طرح اسکان عشایر علاوه بر دامداری صنعتی، کشاورزی و آبزی پروری توسعه یابد.
وی گفت: ناچیز بودن اعتبارات بخش عشایر در دهه های گذشته پایین بودن سطح شاخص های توسعه را در جامعه عشایری به دنبال داشته است و انتظار می رود با اختصاص مناسب اعتبارات، جامعه عشایری نیز همانند جوامع روستایی و شهری از حداقل امکانات اولیه زندگی و رفاهی برخوردار شوند.
رمضانی کاهش سطح تولیدات صنایع دستی عشایر به دلیل عدم بازاریابی و مشکل در فروش را یکی دیگر از مشکلات عشایر خراسان شمالی برشمرد و افزود : رفع این مشکل حمایت و هدایت جدی بخش دولتی و خصوصی را طلب می کند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: علی رغم وجود ظرفیت های خیلی مناسب در بخش گردشگری جامعه عشایری و برخورداری از جاذبه های زیبای طبیعی در استان متاسفانه تاکنون در این راستا اقدام قابل توجه ای انجام نگرفته است.
وی با بیان اینکه عشایر خراسان شمالی 5/2 درصد از جمعیت استان را به خود اختصاص داده اند، افزود : عشایر با تولید هفت هزار و 500 تن گوشت قرمز در سال، 30 درصد از تولید گوشت قرمز استان را به خود اختصاص داده اند.
رمضانی خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین سرشماری جمعیت عشایر کوچ رو استان سه هزار و ۶۱۷ خانوار ولی از لحاظ عشایر تحت پوشش شرکتهای تعاونی استان جمعیت آنها بالغ بر پنج هزار خانوار است.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی میزان تولید سالانه محصولات زراعی عشایر استان را ده هزار و 316 تن، محصولات علوفه ای سه هزار و 790 تن و محصولات باغی هفت هزار و 500 تن، و صنایع دستی را حدود دو هزار و 765 متر مربع عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات ملی و استانی عشایر استان طی دو سال اخیر رشد چند برابری داشته است، افزود: در همین راستا ساماندهی خیلی خوب در انجام خدمات روزمره از جمله آبرسانی سیار، توزیع آرد، تامین علوفه، ساماندهی تشکل های عشایری، مرمت و بازسازی راه ها و جایگاه چادرها انجام می شود.
رمضانی به اجرای عملیات تکمیل بند ذخیره ای 11 میلیون مترمکعبی میاندشت شهرستان اسفراین اشاره کرد و گفت : در حال حاضر این بند بیش از 97 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تاکنون 13 میلیارد تومان هزینه شده و هفت میلیارد تومان نیز در سال جاری اختصاص می یابد.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی به اجرای طرح پرواربندی دام عشایر با همکاری تشکل های عشایر اشاره کرد و افزود: طی سه سال متوالی یا صرف بیش از 15 میلیارد تومان تسهیلات بانکی حدود 66 هزار راس بره تحت پوشش این طرح قرار گرفته و هزار و 681 خانوار عشایر از مزایای آن بهره مند شدند.
وی با بیان اینکه بیمه دام عشایر و بیمه سرپرست خانوار در استان از استقبال خوبی برخوردار است، اظهار داشت: استان خراسان شمالی در این زمینه یکی از استان های شاخص است و تاکنون بیش از 50 درصد از جمعیت عشایری استان تحت پوشش صندوق حمایت از بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر قرار گرفته اند.
نظر دهید