مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی خبر داد:
بهره برداری از 36 پروژه در دهه فجر در مناطق عشایری خراسان جنوبی
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی از بهره برداری از 36 پروژه با 20 میلیارد تومان اعتبار در مناطق عشايري خراسان جنوبی در دهه فجر خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان جنوبی، مهدی عصمتی پور در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر با اعلام این مطلب افزود: این پروژه ها در یازده شهرستان اجرا شده است و با بهره برداری از آنها 483 خانوار با دوهزار و 415 نفر جمعيت از مزایای آنها بهره مند می شوند.
وی با بيان اينکه با اجراي اين پروژه ها 341 تثبيت اشتغال و 86 شغل جديد ايجاد مي شود، يادآور شد: يکي از اين پروژه های مهم اجراي طرح آبرساني پايدار به محلات عشايري خواجه منجينکوه در شهرستان نهبندان با 17 ميليارد و 500 ميليون تومان اعتبار و يکي ديگر از پروژههاي مهم پروژه آبرساني به محله عشايري "تيغناب" شهرستان سربيشه است.
عصمتيپور ادامه داد: امسال نسبت به سنوات گذشته، بيشترين اعتبارات ملي از سازمان امور عشاير براي خراسان جنوبي جذب و پروژه هاي زيادي به ويژه در حوزه تامین آب به محلات عشايري استان اجرايي شده است که تعدادي از آنها در دهه فجر به بهره برداري مي رسد.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بيان اينکه کميته روستایی و عشایری ستاد دهه فجر خراسان جنوبی از آبان ماه با حضور 20 دستگاه کار خود را آغاز کرده است، افزود: اداره کل امور عشاير دبير کميته روستايي و عشايري ستاد دهه فجر استان است که تمام اطلاعات مربوط به پروژههايي که در روستاها و مناطق عشايري افتتاح خواهد شد را جمع آوری و اطلاع رسانی می کند.
وي اظهار داشت: اداره کل امور عشاير تاکنون 33 ميليارد تومان تسهيلات قرض الحسنه و کم بهره يک ساله در اختيار عشاير استان قرارداده که از اين ميزان 18 ميليارد تومان تسهيلات 10 درصد يک ساله در راستاي اجرای طرح زنجيره توليد گوشت است و پنچ ميليارد و 50 ميليون تومان تسهيلات قرض الحسنه در اختيار تشکلهاي عشايري قرار ميگيرد.
عصمتی پور گفت: سهمیه خراسان جنوبی برای دریافت پنل خورشیدی یک هزار و ۲۰۰ پنل برای تامین برق عشایر است که شناسایی عشایر و تامین هزینه انجام شده و پنلها به زودی بین عشایر استان توزیع می گردد.
وی در ادامه داد: ارزش ریالی هر پنل ۹ میلیون تومان است که ۹۰درصد هزینه را دولت به صورت بلاعوض پرداخت کرده و ۱۰ درصد دیگر توسط خود عشایر پرداخت می شود.
عصمتيپور همچنین از ايجاد سيلوي ذخيرهسازي ذرت علوفهاي براي ماههاي سرد سال در شهرستان زيرکوه خبر داد و بيان کرد: دو ميليارد و 500 ميليون تومان براي ساخت اين سيلو به تعاوني عشايري زيرکوه کمک شده است.
وي با بيان اينکه پنچ هزار تن ذرت سيلو شده در شهرستان زيرکوه وجود دارد که از دو روز گذشته توزيع آن آغاز شده است، گفت: هدف تامين علوفه سالم، ارزان قيمت و با کيفيت است تا در اختيار عشاير قرار گيرد.
مديرکل امور عشاير خراسان جنوبي بیان داشت: امسال ده میلیارد تومان تسهيلات براي خريد و نگهداري دام عشاير با همکاري بنياد برکت در اختيار عشاير استان که شغل نداشتند قرار داديم.
عصمتيپور افزود: در اين راستا به ازاي هر نفري که شغل ندارد 50 ميليون تومان تسهيلات پنج ساله با سود 4 درصد با هدف ايجاد اشتغال براي جوانان عشاير داده ميشود که تاکنون 8 ميليارد تومان از اين تسهيلات جذب شده است. همچنین امسال تفاهمنامه اي با اداره کل دامپزشکي استان منعقد شد تا واکسيناسيون دام عشاير به صورت رايگان انجام شود.
مديرکل امور عشاير خراسان جنوبي به بيمه روستاييان و عشاير اشاره کرد و خاطرنشان کرد: براي 8 تعاوني عشايري کد بيمه روستايي و عشايري گرفته شده و با توجه به اينکه رقم پايه بيمه بسيار پايين و به ازاي هر نفر 330 هزار تومان است از عشاير تقاضا ميشود به تشکلها مراجعه و برای بيمه خود اقدام کنند.
عصمتيپور با بيان اينکه 45 درصد عشاير خراسان جنوبي تحت پوشش بيمه روستاييان و عشاير قرار دارند، گفت: در بيمه رايگان روستاييان و عشاير از دو محل پول دريافت کرديم و در موضوع صنايع دستي هزار نفر سهميه داشتيم که بيمه شدند. سه هزار و 200 خانوار عشايری نيز معرفي شدند تا از محل دستور رياست جمهور در خصوص بيمه رايگان روستاييان و عشاير، بيمه شوند.
اجراي فاز دوم پروژه آبرساني به محلات عشايري نهبندان در دهه فجر
معاون توسعه و عمران اداره کل امور عشاير خراسان جنوبي از اجراي فاز دوم پروژه آبرساني به محلات عشايري خواجه منجينکو و چاه زرد شهرستان نهبندان در دهه فجر امسال خبر داد و اظهار کرد: با اجراي اين طرح آبرساني به 14 محله عشايري با 280 خانوار و هزار و 405 نفر جمعيت در افق پروژه و 14 هزار و 500 رأس دام سبک انجام ميشود.
توسلی افزود: عمليات اجرايي اين پروژه شامل 81 کيلومتر لوله گذاري، علاج بخشي و تجهيز چاه، احداث بيش از 14 منبع بتني براي ذخيره آب، احداث ساختمان کلر زني، تهيه و نصب آب شيرين کن و اجراي 5 باب ايستگاه پمپاژ است.
وی با اشاره به اينکه اين طرح به 3 مرحله تقسيم شده که مرحله اول در هفته دولت به بهره برداري رسيده است، گفت: مرحله دوم که دهه فجر امسال به بهرهبرداري ميرسد اجراي عمليات لوله گذاري، احداث جاده دسترسي به مخازن به طول 500 متر، احداث 6 باب مخزن، اجراي بيش از يک هزار متر بريد انجام ميشود.
وي با اشاره به اينکه فاز سوم پروژه در صورت تامين اعتبار از طريق فاينانس به بهرهبرداري خواهد رسيد، خاطرنشان کرد: در افق پروژه 280 خانوار از اين پروژهها بهرهمند ميشوند.
معاون توسعه و عمران اداره کل امور عشاير خراسان جنوبي يادآور شد: تفاهم نامهاي با کميته امداد برای طرح توسعه درح منعقد شده که فاز اول در 5 منبع بوده که بالاي 10 منبع در ده منطقه عشايري سربيشه اجرا ميشود و 850 ميليون تومان سهم کميته امداد بوده و مابقي توسط امور عشايري هزينه شده است.
وي با بيان اينکه در مجموع از اجراي اين طرحها 61 خانوار بهرهمند شدند، گفت: 5 منبع در هفته دولت افتتاح شد و 5 منبع ديگر در دهه فجر امسال افتتاج ميشود.
معاون توسعه و عمران امور عشاير خراسان جنوبي به پروژه انتقال آب "تيغناب" سربيشه اشاره کرد و افزود: در اين پروژه دو باب حوضچه شيرآلات، 2 هزار و 500 متر لوله گذاري، 2 جايگاه برداشت آب، تهيه و نصب يک دستگاه پمپ خورشيدي انجام شده است.توسلي هدف از اجراي اين پروژهها را تأمين آب شرب انسان و دام در مناطق عشايري، ايجاد اشتغال پايدار، افزايش توليد محصولات دامي و ماندگاري عشاير در مرزها عنوان کرد.
شروع بکار 11 نفر از پذیرفته شدگان آزمون استخدامیپ
معاون توسعه مديريت و منابع اداره کل امور عشاير خراسان جنوبي نيز در اين نشست اظهار کرد: با توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی وا قدامات و توصیه های انجام شده به عشایر عزیز تعداد مبتلايان به کرونا در جامعه عشايري بسيار کم بوده است.
ابراهيمي گفت: در ماه گذشته تعداد 700 بسته غذايي که هرکدام به ارزش 400 هزار تومان مجموعا 280میلیون تومان بوده در بين جامعه عشايري استان توزيع شده است.
وی همچنین از آغاز بکار11 نفراز نيروهاي جديد پذیرفته شده در آزمون استخدامي سال گذشته خبر داد و گفت این افراد از دهه فجر در ادارات امور عشایر استان آغاز به کار خواهند کرد.
نظر دهید