برگزاری نشست علمی "تابآوری عشایر در برابر تغییر اقلیم" در دانشگاه ایلام
نشست علمی "تابآوری عشایر در برابر تغییر اقلیم" با حضور جمعی از مسئولین و اساتید دانشگاه، در دانشگاه ایلام برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ایلام در این نشست گفت: تغییرات اقلیمی را با اقدامات سریع و همه جانبه میتوان کاهش داد و یا زمان آن را به تعویق انداخت.
علیرضا تاب افزود: اثرات تغییر اقلیم در سیل و خشکسالی قابل مشاهده است و با توجه به اینکه بعضی استانهای کشور درگیر سیل هستند و سایر استانها از خشکسالی رنج میبرند، لازم است اقدامات جدی و فوری برای جلوگیری از ادامه روند فعلی تغییر اقلیم انجام شود.
وی اظهار کرد: درک عشایر از تغییر اقلیم و تأثیر آن بر اکولوژی محیط، نقطه شروع مهمی در مقابله با اثرات منفی تغییرات اقلیمی و انتخاب راهبردهای مناسب برای سازگاری یا مقابله با آن است.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام نیز در این نشست با بیان اینکه عشایر استان ایلام یک میلیون و ۴۰۰هزار راس دام در اختیار دارند، گفت: استان ایلام با وجود مراتع و علفزارهای غنی و توپوگرافی مطلوب، ظرفیت و شرایط گسترش دامپروری و دامداری را دارد.
جواد خانزادی با اشاره به اینکه عشایر استان ایلام سالانه به طور میانگین 1600تن پشم دام تولید میکنند، یادآور شد: استان ایلام دارای ۹هزار خانوار عشایری با ۶۰هزار نفر جمعیت است که ۱۰درصد جمعیت کل استان را تشکیل میدهند.
وی افزود: ارزش سالانه تولیدات عشایر ایلام ۳۵هزار میلیارد ریال شامل 1600تن پشم، ۵۶۰تن روغن حیوانی، ۱۰۸تن عسل است و ۳۰درصد صنایع دستی در استان ایلام نیز وسط عشایر تولید میشود.
نظر دهید