امروز : 27 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/08/08 - 14:03
  • تعداد بازدید : 554
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مهاجرت معکوس عشایر

بازگشت یکهزار و ۱۰۰ خانوار کهگیلویه و بویراحمدی به زندگی عشایری

حدود یک هزار و ۱۰۰ خانواده عشایری که روزگاری به دلیل کمبود و یا نبود امکانات و برخی مشکلات معیشتی، امنیتی، بهداشتی و آموزشی به حاشیه‌های ناامن شهرها مهاجرت کرده بودند، در سال‌های گذشته و با بهبود اوضاع و شرایط خدمات‌رسانی به زندگی سنتی و عشایری خویش بازگشته‌اند.

یاسوج - خبرگزاری ایرنا - حدود یک هزار و ۱۰۰ خانواده عشایری که روزگاری به دلیل کمبود و یا نبود امکانات و برخی مشکلات معیشتی، امنیتی، بهداشتی و آموزشی به حاشیه‌های ناامن شهرها مهاجرت کرده بودند، در سال‌های گذشته و با بهبود اوضاع و شرایط خدمات‌رسانی به زندگی سنتی و عشایری خویش بازگشته‌اند.


جمعیت عشایری کهگیلویه و بویراحمد ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار است که ظرف چهار سال گذشته به ۱۲ هزارو ۳۰۰ خانوار افزایش یافته است.


مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص می گوید: این آمار یکهزار و ۱۰۰ خانواری بر اساس بررسی ها و در جدیدترین آمایش و سرشماری از خانوارهای عشایری استان بدست آمده است.


مجید علی پور ادامه می دهد: بسیاری از مشکلات، تنگناها و چالش های گذشته عشایر ظرف سال های اخیر بهبود یافته به گونه ای که در حوزه امنیتی، معیشتی و آموزشی اکنون کمترین مشکلی در مناطق عشایری وجود ندارد.


وی یادآور شد: حتی در زمینه مسائل آموزشی و ایجاد فرصت های برابر آموزش برای خانواده های تک نفره و دو نفره نیز این امکان فراهم شده است.


وی اظافه کرد: با توجه به واقعی شدن قیمت دام و گوشت قرمز نیز وضع درآمدی و اقتصادی خانوارهای عشایری به نسبت گذشته بهبود یافته و اعطای تسهیلات و توجه ویژه دولت نیز امیدواری و سطح رضایتمندی عشایر این استان را قوت بخشیده است.


علی پور ادامه می دهد: علاوه بر افزایش سطح درآمد بالای عشایر ناشی از افزایش فرآورده های لبنی و گوشت استفاده از سوخت های فسیلی و پنل های خورشیدی در مناطق عشایری نیز در این زمینه موثر بوده است.


وی یادآور شد: میزان تولید گوشت قرمز عشایر کهگیلویه و بویراحمد که در سال ۱۳۹۶ کمتر از هفت هزار تن بوده امسال به هشت و هزار و ۱۸۰ تن افزایش یافته است.


مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: در این مدت ۳۵ طرح پرواربندی دام در مناطق عشایری استان انجام شد که باعث افزایش ۱۵ هزار راسی جمعیت دام این مناطق شده است.


وی عنوان کرد: پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در دولت تدبیر و امید تاکنون بیش از ۷۰۰ شغل برای عشایر استان ایجاد کرده است.


علی پور بیان کرد: برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به عشایر کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.


علی پور عنوان کرد: ظرف سال جاری نیز تاکنون افزون بر ۲۰۰ میلیارد تسهیلات ویژه با سود کمتر از چهار درصد به خانوارها و متقاضیان عشایری در سطح استان پرداخت شده است.


وی اظهار داشت: به هر یک از عشایر براساس تعداد دام بین ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می شود.


مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیان داشت: همچنین به منظور کمک به اشتغال زنان ۱۶ صندوق تعاونی خرد برای پرداخت تسهیلات در استان فعال است و هفت صندوق دیگر در مراحل راه اندازی است.


وی اضافه کرد: سال گذشته در مجموع  یک میلیارد ریال تسهیلات از محل اعتبارات این صندوق ها برای توانمند سازی زنان عشایر کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد.


علی پور همچنین به برخی مشکلات و چالش های فراروی جامعه عشایری استان نیز اشاره کرد و گفت: عدم تعیین میان بندها برای عبور دام در مسیرهای ییلاق و قشلاق، مشخص نبودن حریم زمین های کشاورزی و مراتع عشایری با منابع ملی و وجود اختلاف های عمیق و دامنه دار طی سالیان متمادی در این زمینه از جمله دغدغه ها و مطالبات بحق عشایر است.


وی همچنین از بین رفتن بسیاری از ایل راه های عشایری و وجود صدها پرونده تصرف این ایل راه ها در مراجع قضایی ، محدودیت در ارائه خدمات بیمه ای عشایر و همچنین دسترسی نداشتن به برخی خدمات بهداشتی و درمانی را نیز دیگر مشکلات جامعه عشایری این استان ذکر کرد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب