مدیرکل امور عشایر کرمانشاه خبر داد:
باران کوچ بهاره عشایر کرمانشاه را به تعویق انداخت
علی اشرف آزادی گفت: امسال به دلیل سرمای هوا عشایر استان کوچ خود را با تاخیر انجام خواهند داد، هرچند برخی از عشایر استان کوچ خود را آغاز کردهاند.
مدیرکل امور عشایر کرمانشاه، گفت: امسال به دلیل سرمای هوا عشایر استان کوچ خود را با تاخیر انجام خواهند داد، هرچند برخی از عشایر استان کوچ خود را آغاز کردهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، علی اشرف آزادی در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا، دلیل تاخیر در تاریخ رسمی کوچ عشایر را سرد بودن مناطق ییلاقی و نیز سبز شدن علوفه و در دسترس بودن آب برای عشایر در مناطق گرمسیری عنوان کرد.
وی افزود: در نتیجه بارندگی های خوب در استان تاریخ رسمی کوچ عشایر به تعویق افتاده و به احتمال زیاد تاریخ کوچ عشایر کرمانشاه به 30 فروردین تغییر کند و این خبر طی چند روز آینده به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
آزادی با اشاره به کوچ پراکنده تعدادی از خانوارها اعلام کرد: امکان بهره برداری از مراتع مناطق سردسیری 15 روز بعد از تاریخ رسمی کوچ خواهد بود.
مدیرکل امور عشایر کرمانشاه خاطرنشان کرد: سال گذشته تاریخ رسمی کوچ بهاره عشایر 15 فروردین ماه اعلام شده بود که امسال تصمیم گیریها منطقهای بوده و عشایر باید از 30 فروردین کوچ خود را آغاز کنند.
وی اضافه کرد: عشایر استان تا 15 اردیبهشت ماه حق ورود دام به مراتع را نداشته و باید تعلیف دستی داشته باشند در غیر این صورت جریمه می شوند.
آزادی گفت: کوچ عشایر کرمانشاه به دو صورت درون استانی و برون استانی صورت میگیرد و عمده عشایر استان در مناطق ییلاقی درون استان مستقر میشوند.
مدیرکل امور عشایر کرمانشاه ابراز داشت: عشایر این استان در کوچ بهاره مسافتی حدود 15تا 600 کیلومتر را در مدت 30 تا 45 روز طی میکنند تا به محل استقرار خود برسند.
وی با اشاره به راهگشایی، تعمیر و مرمت راههای عشایری به منظور خدمات رسانی بهتر به عشایر حین کوچ اظهار کرد: با توجه به بارندگی های رخ داده به ویژه در فصل بهار به منظور دسترسی آسان عشایر به اطراقگاه ها و گذرگاه ها، اکیپهای راهگشایی در مسیر کوچ کار تیغ زنی و مرمت راههای عشایری را انجام داده تا امکان عبور عشایر و تردد کامیون های خدمات رسان آبرسانی، آردرسانی و .... فراهم شود.
آزادی با اشاره به فرابخشی بودن مسائل و مشکلات عشایر از همه دستگاهها و ارگانهای خدمات رسان به جامعه عشایر خواست تا همکاری بیشتری به جامعه کوچنده و مولد عشایر داشته باشند.
به گفته مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه، مطابق آخرین سرشماری مرکز آمار، استان کرمانشاه 14 هزار خانوار عشایر با یک میلیون و 500 هزار راس دام دارد.
نظر دهید