رئیس امور عشایر استان مرکزی
اقتصاد عشایری استان مرکزی در دست انداز بحران آب
علی اکبر منصوری کمبود آب را اصلی ترین مشکل عشایر این استان عنوان کرد.
رئیس امور عشایر استان مرکزی کمبود آب را اصلی ترین مشکل عشایر این استان عنوان کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، علی اکبر منصوری در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به جمعیت پنج هزار نفری عشایر استان مرکزی در قالب 800 خانوار اظهار کرد: هر چادر عشایری یک مجموعه توانمند و پویا در زنجیره تولید است اما محدودیت منابع آبی در کمین این زنجیره قرار گرفته است.
وی با اشاره به آبرسانی سیار توسط تانکر آبرسان در 20 کانون عشایری استان مرکزی در ساوه و زرندیه، گفت: با صرف هزینهای بیش از 95 میلیون تومان عملیات آبرسانی به عشایر استان بصورت سیار توسط دو کامیون حامل تانکر به صورت روزانه انجام میشود.
منصوری با اشاره به انتقال 1300 تانکر 12 هزار لیتری آب به مناطق عشایری استان در سال گذشته، افزود: امسال به دلیل گرمای شدید هوا این میزان به دلیل افزایش سرانه مصرف آب شرب و نیز نیاز آبی دامها افزایش پیدا کرده است.
رئیس امور عشایر استان مرکزی خاطرنشان کرد: از مجموع 90 درصد جمعیت عشایری ساوه و زرندیه 60 درصد آنان ساکن زرندیه و 30 درصد ساکن ساوه هستند و 10 درصد مابقی نیز در راوه، دلیجان و خمین زیست موقت دارند.
وی افزود: به منظور تامین آب کانون های عشایری استان که بیشترین آنها در شهرستان زرندیه هستند، مجتمع آبرسانی بیدلو این شهرستان با هزینه ای بیش از یک میلیارد و 300 میلیون تومان از محل اعتبارات ملی و شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مرکزی راهاندازی و روستاهای بیدلو، قشلاق سردار، قشلاق سبزعلی، قشلاق بشیر و یوسفعلی از آن بهرهمند می شوند.
منصوری به حمایت دولت از طرحهای اشتغالزایی عشایر اشاره کرد و گفت: در سال گذشته بیش از 20 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به عشایر استان مرکزی پرداخت شده است که 10 میلیارد ریال آن از محل صندوق توسعه ملی و 10 میلیارد دیگر نیز از محل ماده 10 و 12 خشکسالی و با سود 4 درصد و بازپرداخت پنج ساله به عشایر استان پرداخت شده است .
رئیس امور عشایر استان مرکزی بیان داشت: تسهیلات اشتغالزایی از سوی صندوق توسعه ملی برای تکمیل و تقویت زنجیره تولید گوشت که در اولویت طرحهای اشتغالزایی عشایر استان است به حدود 80 خانوار عشایری استان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: به دلیل فقیر شدن مراتع استان امکان چرای دام در طبیعت وجود ندارد، از این رو مبلغ 10 میلیارد ریال از محل ماده 10 و 12 خشکسالی به منظور تامین نهادههای دامی به منظور خرید و تهیه علوفه پرداخت شده است.
منصوری گفت: هم اکنون 20 درصد نیاز استان مرکزی به تامین گوشت قرمز توسط عشایر تامین میشود و عشایر در تولیدات لبنی و دام سنگین نیز نقش بسزایی در تامین نیاز استان دارند.
نظر دهید