امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1395/08/15 - 13:45
  • تعداد بازدید : 1213
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر:

اسکان عشایر کاملا داوطلبانه و تنها با درخواست خود آنها صورت می گیرد

کرمعلی قندالی گفت: اسکان عشایر با درخواست خود عشایر و به صورت کاملا داوطلبانه وبا فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای تولید و اشتغال در کانون های توسعه انجام می شود.

رئیس سازمان امور عشایر گفت: با توجه به تجربه سه سرشماری عشایری در سالهای66، 77 و 87، جمعیت مطلق عشایری تقریبا ثابت بوده   اما درصد آن نسبت به جمعیت کل کشور کاهش داشته است.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی در برنامه زنده "روی خط خبر" شبکه خبر سیما که صبح امروز شنبه 15 آبان ماه اظهار داشت: در مجموع حدود 60 درصد عشایر کشور در حوزه زاگرس دارای قلمرو بوده و مابقی در حوزه البرز و شرق کشور حضور دارند.


 


وی افزود: خوشبختانه از سه سال گذشته مجوز صادرات دام سبک به خارج از کشور صادر شده و حدود یک میلیون و 600هزار راس دام صادر شده است که عمده آن از دام‌های عشایری بوده است.


 


قندالی گفت: بزرگترین چالش سال های اخیر برای عشایر، پدیده خشکسالی است که بیشترین تاثیر آن بر حوزه های طبیعی و عشایر بوده به گونه ای که هزینه‌های تولید را در این جامعه مولد افزایش داده است.


 


رئیس سازمان امور عشایر اذعان داشت: برای مقابله با این چالش بزرگ، تامین حداقل خدمات مورد نیاز عشایر به ویژه نهاده‌های تولید و تامین آب در دستور کار سازمان امور عشایر است و قدم‌های خوبی به ویژه در دو سال اخیر در این راه برداشته شده است.


 


وی افزود: در دو سال گذشته، 500 هزار تن علوفه مدت دار در اختیار عشایر کشور قرار گرفته است و آب مورد نیاز عشایر نیز با 400 تانکر سیار آبرسان تامین می شود.


 


قندالی با اشاره به اینکه طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشاری در حال اجراست، اظهار کرد: در دو سال گذشته، 140 میلیارد تومان تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی با سود 15 درصد در مناطق برخوردار و 11 درصد در مناطق محروم در اختیار عشایر قرار گرفته است.


 


وی اضافه کرد: تاکنون بیش از یک میلیون راس دام عشایر تحت پوشش این طرح قرار گرفته است و به طور میانگین در هر دوره 120 روزه، حدود 20کیلوگرم افزایش وزن به ازای هر راس دام حاصل می شود.


 


قندالی بزرگترین خدمت به عشایر را تقویت تشکل‌های عشایری عنوان کرد و گفت: این تشکلها سابقه‌ای 35 ساله دارند و در سال گذشته 570 میلیارد ریال به عنوان کمک بلاعوض برای افزایش سرمایه تشکل های عشایری در هیات دولت مصوب شد که به دلیل محدودیت‌های اعتباری تنها شش میلیارد تومان آن تاکنون تخصیص یافته و یک میلیارد تومان هم در اختیار 350 صندوق خرد زنان موجود در کل کشور قرار گرفته است.


 


رئیس سازمان امور عشایر با بیان اینکه در سال گذشته 1000 میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد 4درصد و ضمانت زنجیره ای در اختیار عشایر قرار گرفت، خاطرنشان کرد: امسال هم 200 میلیارد تومان توسط ستاد مدیریت بحران کشور به هیات دولت پیشنهاد شده است که در صورت تصویب و تخصیص این اعتبار، تحولی بزرگ در تولید عشایر به وجود خواهد آمد.


 


وی گفت: حدود 1200 تشکل عشایری تحت عنوان اتحادیه و تشکل های عشایری در کشور وجود دارد که در حوزه تامین نهاده و خدمات رسانی به عشایر فعالیت می کنند.


 


قندالی بزرگترین چالش و تهدید برای عشایر را کاهش منابع تولید در عرصه های طبیعی دانست و بیان داشت: اتکای عشایر به اقتصاد تک محصولی، آینده ای تهدید آمیز را برای آنها به همراه خواهد داشت.


 


رئیس سازمان امور عشایر تصریح کرد:  برای مقابله با این تهدیدات، راهبردهایی چون اصلاح روش های بهره برداری از منابع، تنوع در تولید و اشتغال، توسعه بهره‌برداری از گیاهان دارویی و تولید، ترویج و بازاررسانی آن، گردشگری عشایری که دستورالعمل آن در جلسه شورای عالی عشایر امسال تصویب شد و نیز توسعه صنایع دستی مورد تاکید قرار گرفته است.


 


وی با تاکید بر اینکه اسکان عشایر بصورت داوطلبانه  است، گفت: اسکان عشایر به دلایل مختلف از جمله محدودیت منابع و سرزمین و دشواری شرایط کوچ، با درخواست خود عشایر و به صورت کاملا داوطلبانه و با در نظر گرفتن شرایط مختلف از جمله اشتراکات ایلی و طایفه‌ای و نیز فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای تولید و اشتغال در کانون های توسعه عشایری انجام می شود.


 


در ادامه این گفتگو قندالی بیان داشت: با اجرای طرح تحول سلامت در کشور، بیش از 98 درصد عشایر از دفترچه تامین درمان برخوردار شده‌اند.


 


وی افزود: در حوزه بهداشت هم چالش هایی در جامعه عشایری وجود دارد که در همین راستا طرح ویژه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به عشایر در شورای عالی عشایر که مردادماه سال جاری به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد، تصویب گردید و امیدواریم با اجرایی شدن این طرح مشکلاتی بهداشتی و درمانی عشایر تیر کاهش یابد.


 


رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به افتتاح فروشگاه اینترنتی محصولات عشایر به ویژه صنایع دستی  توسط اتحادیه تعاونی های عشایری کشور، گفت: این فروشگاه اینترنتی به آدرس www.ashayershop.ir در دسترس بوده و خوشبختانه در این مدت کوتاه استقبال خوبی از این فروشگاه اینترنتی شده است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب