وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
استفاده از ظرفیت اقوام و عشایر از برنامههای اولویتدار دولت یازدهم است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی تاکید کرد توسعه فرهنگی روستاها و استفاده از ظرفیت اقوام و عشایر از برنامههای اولویتدار دولت یازدهم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر در خمین تاکید کرد توسعه فرهنگی روستاها و استفاده از ظرفیت اقوام و عشایر از برنامههای اولویتدار دولت یازدهم است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، علی جنتی در پیامی به پنجمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر در سال 95، فرهنگ و هنر بالنده کشور را نشات گرفته از تنوع قومیتها دانسته و استفاده حداکثری ظرفیت اقوام و عشایر در کشور را مهمترین اولویت کاری دولت یازدهم معرفی کرده است.
متن پیام "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است:
آنچه سبب اقتدار و همبستگی ملی در ایران عزیز میشود وحدت و انسجام میان همه اقوام و ادیان مذاهبی استکه همواره با صلح و امنیت، هم جوار یکدیگر در این سرزمین بلند آوازه زیستهاند.
اتحاد این رنگین کمان زیبای اقوام، طوایف و مذاهب ایرانی در کنار عشایر غیور این مرز بوم فرصتی مغتنم برای تقویت پایههای وحدت ملی بوده و به گسترش فضای عطوفت و مهربانی در جهان اسلام کمک میکند.
بدون شک فرهنگ و هنر بالنده این مرز و بوم نشات گرفته از همین تنوع قومیتهاست که در خلال هزاران سال تاریخ پر افتخار ایران زمین آن شاهکارهای ادبی و علمی را خلق کردهاند، در عصر حاضر نیز نباید از ظرفیت متعدد و متنوع روستائیان و عشایر دلاور در برنامهریزیهای کلان فرهنگی و همچنین توسعه کشور غافل شد.
باید به این نکته مهم توجه داشت که توسعه زیرساختها و برنامهریزی فرهنگی در روستاها همواره به عنوان بخشی از فرآیند توسعه پایدار از اهمیت ویژهای برخوردار است و رهبر معظم انقلاب، روستا را کانون تولید و ارزش آفرینی میدانند و برکسی پوشیده نیست که تولید و ارزش آفرینی زیربنای توسعه همه جانبه کشور است.
دولت تدبیر و امید از زمان استقرار خویش تاکنون با تلاشی مجدانه در حد تلاش و توان خود از ظرفیت اقوام و عشایر بهره جسته و پیشرفت و توسعه فرهنگی روستاها را نصبالعین خود قرار داده است، بدون شک تحقق توسعه پایدار کشور در گرو برنامهریزی برای همه ابعاد از جمله مسائل فرهنگی و در تمام مناطق اعم از روستائی، عشایر و شهری است و کم توجهی یا بیتوجهی به هریک از این اجزا سبب فاصله گرفتن کشور از فرآیند توسعه میشود.
اینک در مسیر توسعه پایدار، با اتکا به سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است، ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به عنوان یکی از زیر مجموعههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با راه اندازی بیش از 12هزار کانون فرهنگی روستایی در کنار هزاران باب کتابخانه مخزن دار و باز و همچنین برگزاری کنگره ملی روستای و عشایر در چهارسال گذشته، گامی هر چند کوچک در مسیر توسعه موزون فرهنگی کشور برداشته است.
بدیهی است که نیروهای مومن، متعهد، دلسوز و انقلابی روستایی و عشایری به ویژه جوانان عزیز که مخاطبان اصلی کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستند مهمترین ذخایر نظام محسوب میشوند و باید این ظرفیتها را قدر دانست و از آن در توسعه کمی و کیفی کشور یاری جست .
اینجانب از برگزار کنندگان کنگره، اساتید و مربیان و مسئولان دبیرخانه ستاد عالی هماهنگی و نظارت و هماهنگی بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد و همه شرکت کنندگان در این رویداد فرهنگی تشکر کرده، مزید توفیق همکاران را از خداوند متعال مسئلت دارم.
نظر دهید