مدیرکل امور عشایرخراسان جنوبی خبر داد:
اختصاص 1.5 میلیارد تومان برای توسعه گیاهان دارویی در مناطق عشایری خراسان جنوبی
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه به منظور شناسایی نوع گیاهان داروئی در محلات، به دنبال تهیه نقشه راه گیاهان داروئی در حوزه عشایری هستیم، بیان داشت: در سال جاری یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد 4 درصد برای توسعه کشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری استان اختصاص داده شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان جنوبی، مهدی عصمتی پور در نشست خبری به مناسبت نکوداشت هفته جهادکشاورزی با اشاره به اینکه برای سال جاری چهار میلیارد و ۵۲۶ میلیارد تومان برای تامین آب شش هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری استان درخواست کردهایم که امیدواریم اختصاص یابد، گفت: در حال حاضر روزانه ۷۰۰ متر مکعب آب در محلات عشایری خراسان جنوبی آبرسانی میشود.
وی بیان کرد: تعداد ۱۵ هزار و ۶۷۶ خانوار عشایری در سطح استان زندگی می کنند که طی سال گذشته ۱۴۰ هزار متر مکعب آب برای شش هزار و ۵۵۰ خانوار در ۶۵۷ محله عشایری حمل شده است.
عصمتی پور با بیان اینکه آبرسانی با تانکر هزینههایی بالایی دارد و دارای تنشهایی نیز است، گفت: آبرسانی پایدار به محلات عشایری استان از سال گذشته از طریق احداث مجتمع های آبرسانی آغاز شده که تامین آب شرب بهداشتی دام و انسان، کاهش هزینههای حمل آب و تثبیت اشتغال از اهداف اجرای طرح آبرسانی پایدار در مناطق عشایری استان است.
مدیرکل امور عشایرخراسان جنوبی یادآور شد: در همین راستا طرح آبرسانی در شهرستان زیرکوه منطقه بمرود با طول ۸۰ کیلومتر برای ۳۹ محله عشایری اجرایی شده که ۶۲۰ خانوار و سه هزار و ۵۰۰ نفر از مزایای آن بهره مند شده اند.
وی تامین آب برای دام را یکی از مهمترین دغدغه های حوزه عشایر دانست و گفت: در سال جاری باتوجه به شرایط اقلیمی، پراکنش عشایر بیشتر شده که این امر تامین آب شرب دام را با مشکلاتی مواجه میکند.
عصمتی پور گفت: طی سال گذشته ۳۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات سرمایه در گردش با کارمزد ۱۰ درصد برای تولید گوشت قرمز و هشت میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با سود 4 درصد و بازپرداخت پنج ساله برای تامین نهادههای دامی عشایر توزیع شد.
مدیرکل امور عشایرخراسان جنوبی بازاریابی محصولات تولیدی عشایر از طریق تشکلها را از برنامههای سال جاری امور عشایر خراسان جنوبی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۲۵ درصد صنایع دستی استان در محلات عشایری تولید می شود.
وی اضافه کرد: توسعه انرژیهای پاک، افزایش درآمد در مناطق عشایری از طریق راه اندازی نیروگاههای خورشیدی، حمایت از دست بافتهای عشایر، حمایت از طرحهای بوم گردی و عرضه محصولات صنایع دستی عشایر از دیگر برنامههای امور عشایر استان در سال جاری است.
عصمتی پور با بیان اینکه عشایر استان در سال گذشته ۶۰۰ تن پشم، کرک و مو تولید کردند، افزود: با توجه به بارندگیهای رخ داده پیش بینی میشود این میزان در سال جاری به ۸۰۰ تن برسد.
وی فروش دام مازاد در مناطق عشایری را یکی از مشکلات پیش روی عشایر استان عنوان کرد و اظهار داشت: مجوز صدور دام مازاد به استانهای مجاور اخذ شده است.
مدیرکل امور عشایرخراسان جنوبی گفت: طی سال گذشته هشت هزار و ۱۹۶ تن آرد و ۲۷ هزار و ۲۰۰ تن نهادههای دامی بین عشایر استان توزیع شده است.
عصمتی پور با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور، بیان کرد: خوشبختانه با رعایت مسائل بهداشتی، هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در جامعه عشایر استان نداشتهایم.
وی با بیان اینکه در سال جاری تفاهمنامه ای در راستای آموزش جوانان عشایر با هلال احمر منعقد شده است، گفت: همچنین تفاهم نامه ای در راستای واکسیناسیون رایگان دام عشایر و ارائه آموزشهای بیماریهای مشترک دام و انسان با دامپزشکی استان منعقد شده است.
نظر دهید