رئیس امور عشایر استان مرکزی خبر داد:
آغاز کوچ پاییزه عشایر استان مرکزی به مناطق قشلاقی
علی اکبر منصوری گفت: عشایر استان مرکزی با آغاز سال تحصیلی و رسیدن پاییز بکوچ خود به مناطق قشلاقی را آغاز کردند.
مدیر امور عشایر استان مرکزی گفت: عشایر استان مرکزی با آغاز سال تحصیلی و رسیدن پاییز به مناطق قشلاقی خود کوچ کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، علی اکبر منصوری افزود: عشایر کوچ رو از مناطق ییلاقی به سمت مراتع قشلاقی ساوه و زرندیه در قره چای، انجیل آوند، اکبر آباد، نیوشت و آوه حرکت کردند.
وی اظهار داشت: عشایر شهرستان خمین از منطقه قره کهریز به پشت کانال ماهی شوش در استان خوزستان و عشایر دلیجان به منطقه سرخاب حاشیه محور سلفچگان کوچ کردند.
رئیس امور عشایر استان مرکزی بیان کرد: کوچ عشایر بستگی به مسافت دارد و به طور میانگین یک ماه طول می کشد تا در مناطق قشلاقی مستقر شوند.
وی افزود: دانش آموزان عشایر استان با اسکان یافتن در مناطق قشلاقی در کانون های جمعیتی مستقر، مشغول به تحصیل می شوند.
منصوری ادامه داد: تمامی خانواده های ایلات استان کوچ پاییزه دارند اما، شماری از اعضای خانوارهای عشایر دلیجان در قالب درون کوچ در منطقه اسکان عشایر ساکن می شوند.
رئیس امور عشایر استان مرکزی گفت: عشایر استان مرکزی یکی از متنوع ترین جمعیت های عشایری کشور است چرا که از جمعیت کوچروی سراسر کشور در این استان زیست موقت دارند.
وی بیان کرد: عشایر ایل مغان و شاهسون بغدادی که جایگاه اصلی آنان استان اردبیل است در شهرستان ساوه و زرندیه مستقر هستند.
منصوری بیان کرد: عشایر ایل سنگسری نیز که جایگاه اصلی شان استان های سمنان ،تهران و البرز است در شهرستان زرندیه در منطقه رودشور، چکنه و عباس آبادگوی داغ مستقر می شوند.
رئیس امور عشایر استان مرکزی گفت: عشایر طایفه کله کوهی که جایگاه اصلی آنان استان فارس است نیز در زرندیه و عشایر کرد کلهر که بخشی از زیست شان در کرمانشاه است در شهرستان ساوه در منطقه قره چای، گزل دره و شریف آباد ساکن می شوند.
وی گفت: عشایر دیگر استان ایل ذلکی است که جایگاه اصلی آنان استان لرستان و خوزستان است که در شهرستان خمین و روستای قره کهریز زیست موقت دارند.
نظر دهید