جهانبخش میرزاوند مطرح کرد:
اختصاص درآمد یک روز فروش نفت به عشایر و احیای سهمیه کنکور فرزندان عشایری
در دیدار محمدمهدی مفتح، فرزند شهید آیتالله مفتح و نماینده مردم تویسرکان در مجلس، رئیس سازمان امور عشایر ایران، بر لزوم حمایت جدیتر از جامعه عشایری تأکید کرد و پیشنهاد داد برای جبران بخشی از محرومیتها، درآمد حاصل از یک روز فروش نفت به توسعه زیرساختها در مناطق عشایری اختصاص یابد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان امور عشایر ایران، میرزاوند ضمن بزرگداشت یاد و خاطره شهید آیتالله مفتح، با ارائه این پیشنهاد، برنامههای تازه این سازمان برای توسعه زیرساختها و خدمات در مناطق عشایری را تشریح کرد.
وی با تشریح برنامههای جدید سازمان امور عشایر برای توسعه زیرساختها و خدماترسانی در مناطق عشایری، همچنین خواستار احیای سهمیه کنکور برای فرزندان عشایر شد و گفت: در دهه ۶۰ فرزندان عشایر از سهمیه کنکور برخوردار بودند، امروز نیز باید سهمیه کنکور برای فرزندان عشایر احیا شود، چراکه عادلانه نیست که دانشآموزان عشایری با دانشآموزان شهری و روستایی که از امکانات آموزشی بیشتر و بهتری برخوردار هستند، رقابت کنند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران از راهاندازی و افتتاح نخستین پست سیار در مناطق عشایری در هفته دولت امسال خبر داد و گفت: همچنین با همکاری وزارت ارتباطات و شرکت ملی پست، عشایر برای نخستین بار صاحب دو کد پستی ییلاقی و قشلاقی خواهند شد تا هویت مکانی آنان به رسمیت شناخته شود.
وی توسعه زیرساختهای ارتباطی و پوشش تلفن همراه، حضور کافینت و خدمات الکترونیک در مناطق عشایری، پیگیری ثبت جهانی کوچ عشایر ایران در یونسکو، ثبت ملی صنایع دستی عشایر، برندسازی تولیدات عشایر و پیگیری از وزارت بهداشت برای حضور بهورزان و تکنسینهای بهداشتی برای ارائه خدمات دندانپزشکی، چشمپزشکی و سونوگرافی را بخشی از برنامههای دولت چهاردهم و سازمان امور عشایر ایران در سال 1404 عنوان کرد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه عشایر در ۵۹ درصد از عرصههای جغرافیایی کشور حضور دارند و روزانه دام خود را در ۷۰ میلیون هکتار مرتع تحت چرا قرار میدهند، افزود: عشایر حافظان مرزها و مراتع هستند و نقش مهمی در پدافند غیرعامل، حفظ منابع طبیعی هستند و نقش زیادی در جلوگیری از آتشسوزی در مراتع ایفا میکنند.
میرزاوند در ادامه این دیدار جامعه عشایری را پربازدهترین، زودبازدهترین و بهرهورترین جامعه تولیدکننده کشور معرفی کرد و گفت: برای آینده این جامعه، باید تصمیمات کارشناسی و مستقلی اتخاذ شود، به همین دلیل پیشنهاد ما اصلاح بند (الف) ماده ۵۱ قانون برنامه هفتم توسعه درباره ادغام سازمان امور عشایر ایران است، تا هویت مستقل این سازمان حفظ شود.
وی با تاکید بر لزوم تقویت صندوق توسعه حمایت از بخش کشاورزی عشایری، گفت: اگر بخشی از یارانهها به جامعه عشایری اختصاص داده شود، این جامعه ظرفیت آن را دارد که کشور را از واردات گوشت بینیاز کند و جلوی خروج ارز از کشور را بگیرد.
در ادامه این نشست که رئیس امور عشایر استان همدان نیز حضور داشت، محمدمهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان پاره ای از مشکلات و مطالبات عشایر در زمینه های تامین آب، راه، برق و پنل های خورشیدی، آمادگی خود و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای احقاق حقوق جامعه عشایری را اعلام کرد.

نظر دهید