معرفی ایلات و طوایف استان آذربایجان غربی
وسعت و جمعیت استان استان آذربایجان غربی با 43660 کیلومتر (با احتساب مساحت دریاچه ارومیه) در شمال غربی ایران واقع شده است. این استان از شمال و شرق با سه کشور آذربایجان، ترکیه وعراق هم مرز است و از جنوب با استان کردستان، از جنوب غربی با استان زنجان و از شرق با استان آذربایجان شرقی همسایه است. این استان از مناطق کوهستانی کشور به شمار می رود که رشته کوه های مرتفع مانند دیواری در سراسر مرز با کشورهای ترکیه و عراق کشیده شده و منبع چشمه های آب و سرچشمه بسیاری از رودخانه ها است و بهار و تابستانی معتدل دارد و زمستان های آن سرد و برفی است. جمعیت: بر اساس سرشماری نفوس و مسکن در سال 1395، جمعیت استان آذربایجان سه میلیون و 265 هزار و 219 نفر است و مرکز آن شهر ارومیه می باشد.
جمعیت عشایری بر اساس نتایج پایه اولین سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور در سال 1399، جمعیت عشایری استان آذربایحان غربی در دوره قشلاقی 18هزار و 320 خانوار با جمعیت 97هزار و 289 نفر و در دوره ییلاقی 17هزار و 669 خانوار با جمعیت 94هزار و 668 نفر است. این در حالی است که بر اساس اطلاعات سومین سرشماری رسمی عشایر کوچنده کشور که در سال 1387 توسط مرکز آمار ایران انجام شده بود، جمعیت عشایری استان آذربایحان غربی در دوره قشلاقی 103 هزار و 927 نفر (15599 خانوار) و در دوره ییلاقی 100هزار و 549 نفر (15068خانوار) بود.
ایلات ایل پنیانشی، ایل پیران، ایل جلالی، ایل زرزا، ایل زعفرانلو، ایل سادات، ایل شکاک، ایل قره داغ، ایل مامش، ایل منگور، ایل میلان، ایل هرکی.
طوایف مستقل طوایف مستقل: آق باشلو، اینانلو، بروکی، بیک زاده، چلبیانلو، چهاردولی، حاج ال لو، حیدرانلو، حیدرلو، دری، دهبکری، سیدحسینی، قره داغلو، قره موسالو، قلیکی، کره سنی، کورانلار، محمودی، مدرومی، ممنی.
شهرستان های عشایرنشین ارومیه، پیرانشهر، قره ضیاءالدین، خوی، سردشت، سلماس، پلدشت، شوط، ماکو، مهاباد، میاندوآب، نقده، بوکان، شاهین دژ، اشنویه، چالدران.
تعداد و نوع دام نوع دام در اختیار عشایر استان آذربایجان غربی شامل دام سبک (گوسفند، بز) و سنگین (گاو و گوساله) است. بر اساس اطلاعات سومین سرشماری رسمی عشایر کوچنده کشور که در سال 1387 توسط مرکز آمار ایران، در مجموع عشایر آذربایجان غربی یک میلیون و 780 هزار رأس دام سبک و 47 هزار و 500 رأس دام سنگین در اختیار دارند.
مهمترین تولیدات عشایر مهم ترین تولیدات لبنی: شیر، ماست، کره، روغن و خامه. مهم ترین صنایع دستی: فرش، گلیم، جاجیم، تابلوفرش و ورونی. مهم ترین گیاهان دارویی: مندی، گل گاوزبان، سنجد، خارشتر و کنگر. |
2- آذربایجان غربی
نسخه چاپی
طراحی وب سایت آریایک توسط aryanic highportal aryanic