پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


سرپرست سازمان امور عشایر ایران:

عشایر در پدافند غیرعامل کمک زیادی به حفظ امنیت مرزها می کنند

سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: عشایر مرزداران بی مرز هستند و در پدافند غیرعامل کمک زیادی به کشور و حفظ امنیت مرزها می کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نماینده کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس به همراه مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با حضور در سازمان امور عشایر با شاهپور علائی مقدم سرپرست این سازمان در خصوص مسائل و مشکلات و دغدغه های عشایر حوزه انتخابیه خود دیدار و گفتگو کرد.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران در این نشست گفت: عشایر با کمترین مزاحمت بیشترین اثر را برای کشور دارند و 25 درصد گوشت مورد نیاز کشور معادل 200 هزار تن در سال را تامین می کنند.

وی با بیان اینکه سازمان به صورت تخصصی امور مربوط به عشایر را پیگیری می کند، افزود: عشایر سند عزت و افتخار کشور هستند و همه ما ریشه ایلی و طایفه ای داریم و بر اساس اسناد تاریخی در گذشته 38 درصد جمعیت کشور عشایر بوده اند.

علائی مقدم ادامه داد: نیاز اصلی عشایر نهاده دامی و بازرگانی دام است و امروز این نیاز به دلیل شیوع کرونا و انباشت دام و کاهش مصرف گوشت تا 40 درصد، بیش از گذشته است.

وی گفت: تفاهم و قردادی با شرکت پشتیبانی امور دام و اتحادیه عشایری بسته شده که بر اساس آن به ازای تولید هر کیلو گوشت قرمز دو کیلوگرم جو به عشایر داده می شود.

سرپرست سازمان امور عشایر با بیان اینکه عشایر ده میلیون تن نهاده دامی در طول سال نیاز دارند که دو میلیون تن آن جو است، گفت: تعداد 27 کارخانه و 9 کارگاه تولید کنسانتره از طریق تشکلهای عشایری در استانها راه انداخته ایم و با تنوع اقلیمی که در آذربایجان شرقی وجود دارد نیاز است در آذزبایجان شرقی هم کارخانه خوراک دام راه اندازی شود.

 

باید ظرفیت قانونی برای عشایر فراهم کنیم

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اینکه باید ظرفیت قانونی برای عشایر فراهم کنیم، گفت: در برنامه پنجم یکبار نام  عشایر و در بیمه اجتماعی برده شده بود اما با استفاده از ظرفیت فراکسیون عشایری در برنامه ششم 17 بار نام عشایر آورده شده است.

وی با اشاره به ایجاد ظرفیت های قانونی برای عشایر طی چند سال اخیر، اظهار داشت: لازم است در قانون بودجه 1400 و برنامه هفتم توسعه که در دست تدوین است ظرفیت های عشایر در قانون را بالا ببریم.

علائی مقدم گفت: شاهکاری که در مجلس اتفاق افتاد اختصاص سهمی به عشایر از مالیات بر ارزش افزوده بود و با تصویب مجلس سالیانه نزدیک به 160 میلیارد تومان از این محل برای اجرای پروژه هایی زیربنایی برای عشایر در زمینه راه، آب و پنل های خورشیدی اختصاص می یابد که در سال 98 سهم عشایر آذریایجان شرقی از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده ده میلیارد تومان بود.

وی با اشاره به ظرفیت ایجاد شده برای پرداخت تسهیلات به طرح زنجیره تولید در مناطق عشایری از صندق توسعه ملی، ادامه داد: از محل مدیریت بحران نیز سالیانه 100 میلیارد تومان برای زنجیره تولید گوشت قرمز به عشایر اختصاص می یابد.

 


 

استفاده از ظرفیت دام عشایر در تنظیم بازار گوشت

نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس در این دیدار با اشاره به نقش عشایر در تولید دام و گوشت در کشور گفت: از این ظرفیت می توانیم در صادرات دام و ارز آوری و تنظیم بازار گوشت استفاده کنیم.

حسین حاتمی بیان داشت: ظرفیت سازی برای عشایر در قانون رویداد مبارکی است که با تغییر داده های قانونی آورده خوبی برای عشایر داشته اما نیاز عشایر به مراتب بیشتر از اینها است.

وی با تاکید بر توزیع عادلانه منابع و درآمدهای کشور در میان اقشار مختلف، گفت: سهم عشایر از داده های درآمدی پایین است و این موازنه باید به نفع جامعه تولید کننده تغییر کند.

حاتمی گفت: مشکلاتی که در حوزه عشایر وجود دارد بیشتر نبود ظرفیتهای قانونی است و برنامه هفتم و قانون بودجه 1400 یک فرصت طلایی برای ایجاد این ظرفیتها است.

نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند با اشاره به اینکه عشایر آذربایجان شرقی 2 درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند اما 20 درصد مواد پروتئینی استان را تامین می کنند، افزود: عشایر کلیبر و خداآفرین قطب عشایر استان و دامداری شمال غرب کشور هستند اما مشکلاتی در حوزه زیرساختها دارند که نیاز است دغدغه های آنان را برطرف کنیم.

 

 دو کارخانه تولید خوراک دام عشایر در آذربایجان شرقی

در این دیدار مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی نیز گفت: دو باب کارخانه تولید خوراک دام توسط تشکلهای عشایری استان در دست اجرا است که امیدواریم تا شش ماه اول سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرد.

سیدحسن آل هاشم اظهار داشت: 59 درصد عشایر آذربایجان شرقی در منطقه ارسباران و 46 درصد در کلیبر و خداآفرین حضور دارند.

 وی با اشاره به اجذای پروژه های تامین آب پایدار در مناطق عشایری در دو سال اخیر، افزود: برای 36 قشلاق آبرسانی سیار انجام می شد که با اجرای پروژه های تامین آب پایدار با 75 کیلومتر لوله گذاری، آبرسانی به بعضی از این قشلاق ها پایان یافته و سایر قشلاقها نیز در دست اجرا است.

  • تاریخ درج خبر : دوشنبه ٣ آذر ١٣٩٩ - ١٦:٠٦
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: