پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


برگزاری تور رسانه ای در مناطق عشایری دشت لار

شاخص برخورداری عشایر از آب در برنامه ششم به ٦٣ درصد می‌رسد

معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران در تور رسانه‌ای که در مناطق عشایری دشت لار استان تهران برگزار شد، اظهار داشت: با برنامه ریزهای صورت گرفته، تا پایان برنامه ششم توسعه شاخص برخورداری عشایر از آب پایدار بهداشتی و سالم به ٦٣ درصد می‌رسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم روز چهارشنبه ۱۲ شهریور ماه در منطقه عشایری دشت لار به خبرنگاران شرکت کننده در تور رسانه ای با بیان اینکه یکی از مولفه‌های اصلی در زندگی عشایر تامین آب شرب انسان و دام است، اظهار داشت:  روزانه ۷ میلیون لیتر آبرسانی سیار با ۷۵۰ کامیون تانکردار در مناطق عشایری کشور انجام می شود و در تلاش هستیم با تامین آب پایدار و شبکه‌ای، از حجم آبرسانی سیار به عشایر کم کنیم.

وی ادامه داد: سال گذشته ۴۵۰ پروژه تامین آب شرب پایدار در مناطق عشایری کشور اجرا کردیم و امسال نیز حدود ۳۱۰ پروژه اجرا می شود.

علائی مقدم با بیان اینکه افزایش شاخص‌های برخورداری عشایر از آب شرب و راه در دستور کار سازمان امور عشایر قرار دارد، افزود: طی دو سال اخیر شاخص برخورداری عشایر از آب شرب سالم و بهداشتی از ٤٣ درصد به حدود ٥٤ درصد رسیده و تلاش می کنیم این رقم تا پایان برنامه ششم توسعه به ٦٣ درصد برسد.

وی گفت: 66 هزار کیلومتر راه عشایری در کشور وجود دارد که هر سال مرمت و بهسازی می شوند که کار بسیار سختی است.

 

دسترسی به آب مجازی دلیل انتخاب شیوه زندگی کوچندگی

معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران با تبیین اینکه چرا عشایر به شیوه کوچندگی زندگی می کنند، گفت: در کشور ما به خاطر تنوع اقلیمی و بارش زیر ۲۵۰ میلی متر، اقتضا می کند افرادی که در حوزه دام فعالیت می کنند از منابع طبیعی به نحو مطلوبی استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه زندگی عشایر و ییلاق و قشلاق و استراتژی کوچ از قدیم بوده، دلیل انتخاب این شیوه زندگی را دسترسی به آب مجازی عنوان کرد و افزود: جامعه عشایری از گذشته در امتداد اقلیم زندگی می کردند و در حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی کشور نقش تاثیرگذاری دارند.

علائی مقدم با بیان اینکه عشایر به سفره‌های آب زیرزمینی خسارت نمی زنند، گفت: عشایر در ۵۹ درصد حوزه جغرافیایی کشور پراکنده هستند و ارائه خدمات به این جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری پراکنده بسیار مشکل است و این کار را سازمان امور عشایر انجام می دهد.

وی اظهار داشت: امروز سازمان امور عشایر از خدمات دهی صرف تبدیل به سازمانی شده که خدمات مهندسی به عشایر ارائه می دهد.

 

افزایش 45 هزار تنی گوشت توسط عشایر طی 5 سال

معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: نیاز کشور به گوشت قرمز ۹۰۰ هزار تن در سال است که ۲۰۰ هزار تن آن را عشایر تولید می کنند و هر یک نفر عشایر گوشت قرمز ۱۶ نفر را در کشور تولید می کند.

وی ادامه داد: در سال ۹۴ تولید گوشت توسط عشایر ۱۵۵ هزارتن بود که با اجرای زنجیره تولید گوشت در مناطق عشایری ۴۵ هزار تن افزایش یافته و امروز به ۲۰۰ هزارتن در سال رسیده است.

علائی مقدم افزود: عشایر همچنین در طول سال 450 هزار تن شیر تولید می کنند و ۳۵ درصد صنایع دستی و ۴۰ درصد فرش کشور نیز در بخش عشایری کشور تولید می شود.

 

تنوع بخشی به اشتغال و عدم اتکای درآمد عشایر به دام

معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه عشایر کمترین هزینه و بالاترین بهره وری را برای کشور دارند، گفت: تنوع بخشی به اشتغال عشایر از سیاست‌ها و برنامه های سازمان امور عشایر است تا عشایر برای تامین معیشت خود تنها متکی به دام و مرتع نباشند.

وی با بیان اینکه با تنوع بخشی به تولیدات عشایر وضعیت درآمد و معیشت آنان را بهبود می بخشیم، ادامه داد: برای تولید صنایع دستی، جمع‌آوری گیاهان داروئی، توسعه باغات در اراضی شیبدار و بومگردی عشایر برنامه داریم و تسهیلات کم بهره در نظر گرفته ایم تا بتوانیم درآمد عشایر را تا پایان برنامه ششم به دو برابر برسانیم.

علائی مقدم اظهار داشت: با انتقال یافته‌های علمی به عشایر و اصلاح الگوی تغذیه دام از جو به کنسانتره، در سال ۹۶ فقط ده هزارتن کنسانتره دامی استفاده می شد اما این مقدار امروز به بیش از ۴۰۰ هزارتن رسیده است.

وی افزود: با کوتاه کردن دوره پروار و دوقلوزایی و چندقلوزایی دام، درآمد عشایر افزایش یافته که اساس این کارها برپایه یافته‌ها و تحقیقات علمی و انتقال و ترویج آن در بین عشایر بوده است.

 

ارتباط خوب سازمان امور عشایر و فراکسیون عشایری مجلس

دبیر اجرایی فراکسیون عشایری دوره دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ایجاد ظرفیت‌های قانونی برای رونق تولیدات عشایر بسیار مهم است که در برنامه ششم این امر محقق شده است.

وی گفت: کارهای بزرگی در فراکسیون عشایری مجلس دهم برای عشایر انجام شد و این فراکسیون در دوره یازدهم مجلس نیز تشکیل شده و ارتباط بسیار خوبی بین سازمان امور عشایر و فراکسیون عشایری برقرار است.

معاون توسعه سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: با تصویب مجلس، عشایر کشور از محل مالیات بر ارزش افزوده بطور میانگین سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان بهره مند می شوند که این اعتبارات در حوزه های تامین انرژی خورشیدی، آب و راه هزینه می شود.

علائی مقدم ادامه داد: در حال حاضر ۱۸ هزار خانوار عشایری مجهز به پنلهای خورشیدی هستند و تا پایان برنامه ششم ۲۵ هزار خانوار به انرژی خورشیدی مجهز می شوند.

وی ادامه داد: وزارت ارتباطات نیز موظف شده تا پایان برنامه ششم ۸۰ درصد مناطق عشایری را تحت پوشش آنتن دهی تلفن همراه قرار دهد.

 

بسیج عشایری ظرفیتی برای تامین امنیت عشایر

معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر حفظ امنیت خانوارهای عشایری، اظهار داشت: بسیج عشایری کشور ظرفیت بسیار بزرگی برای تامین امنیت عشایر است.

وی با بیان اینکه درجه امید به زندگی در بین عشایر از جمعیت روستائی و شهری بیشتر است، به بیمه اجتماعی عشایر اشاره کرد و افزود: ایرادی که به بیمه اجتماعی عشایر وارد است این است که عشایر بالای ۵۵ سال را بیمه نمی کنند و ما به دنبال این هستیم این سن را به ۶۵ سال افزایش دهیم.

علائی مقدم با اشاره به اینکه بیمه دام عشایر با عاملیت تعاونی‌های عشایری انجام می شود، گفت: با تفاهمی که با صندوق بیمه محصولات کشاورزی انجام داده ایم بیمه هر راس دام عشایر حدود ۵ هزار تومان است که ۶۰ درصد آن از محل یارانه دولت است.

وی بیان داشت: یکی از مشکلاتی که در حوزه بیمه دام عشایر وجود دارد برآورد خسارت توسط بیمه است که به دلیل سخت گذر بودن مناطق عشایری برای بیمه سخت و هزینه بر است.

 

دشت لار، نزدیکترین مرتع عشایری به پایتخت

معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران یادآور شد: در ۲۰ استان کشور اداره کل، در دو استان بوشهر و تهران مدیریت و در ۹ استان نیز اداره امور عشایر داریم که به جامعه عشایری کشور خدمات ارائه می دهند و این تقسیم بندی بر اساس جمعیت عشایر و میزان دام و مرتع استانها صورت گرفته است.

علائی مقدم در پایان با بیان اینکه نزدیکترین مرتع عشایری به پایتخت همین مراتع عشایر حوزه دشت لار است، گفت: عشایر استان تهران حدود ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر هستند که ۷۲۴ هزار واحد دامی در اختیار دارند.

 گفتنی است، معاون رسانه ای مرکز روابط عمومی و امور بین الملل وزارت جهادکشاورزی، رئیس اداره ارتباط با رسانه های این وزارتخانه، رئیس روابط عمومی و امور بین الملل سازمان امور عشایر، مدیر امور عشایر استان تهران و نمایندگانی از شبکه خبر، باشگاه خبرنگاران جوان، اداره کل رادیو، و خبرنگاران خبرگزاری های ایرنا، ایسنا، تسنیم و مهر در این تور رسانه ای یکروزه حضور داشتند.

 

تور رسانه در مناطق عشایری دشت لار - چهارشنبه 12 شهریور 1399

تور رسانه در مناطق عشایری دشت لار - چهارشنبه 12 شهریور 1399

  • تاریخ درج خبر : چهارشنبه ١٢ شهريور ١٣٩٩ - ٢١:٥٣
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: