پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


مدیرکل امور عشایر استان کرمان:

کاهش بارش در کرمان در 20 سال گذشته بی سابقه است

مدیرکل امور عشایر کرمان گفت: بزرگترین مانع برای تولید عشایر بارندگی است و کاهش بارش در کرمان در 20 سال گذشته بی سابقه است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر کرمان، رضا نیکزادی در مصاحبه رادیویی با برنامه ایشوم گفت: کوچ بهاره عشایر کرمان از نیمه اول اردیبهشت شروع می شود و علاوه بر کوچ درون استانی قریب به 1000 خانوار نیز از جنوب کرمان و استان هرمزگان به مناطق ییلاقی در شمال استان کوچ می کنند.

وی افزود: توصیه می شود کوچ با ماشین صورت گیرد و عشایر هماهنگی لازم را با دامپزشکی و شبکه بهداشت مبدا داشته باشند و ویروس کرونا را جدی بگیرند و توصیه های بهداشتی را در محل استقرار رعایت نمایند.

نیکزادی با بیان اینکه عشایر همکاری لازم را با شرکتهای تعاونی در بیمه و هویت گذاری دام و گرفتن کارت شناسایی عشایری داشته باشند، افزود: این طرح مدتی است شروع شده و علی رغم اطلاع رسانی و پیگیری صورت گرفته تاکنون عملکرد رضایت بخشی نداشته است و از انجاکه این فرآیند الزام قانونی دارد و اگر این اتفاق صورت نگیرد، جابجایی دام مصداق کالای قاچاق محسوب می شود و عشایر نیز در دریافت نهاده، تسهیلات و سایر خدمات دچار مشکل می شوند. 

مدیرکل امور عشایر استان کرمان اظهار داشت: امسال به فرموده مقام معظم رهبری سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نام گذاری شده و بزرگترین موانع تولید در حوزه عشایر عدم بارش است و امسال کاهش بارندگی  در استان در 20 سال گذشته بی سابقه است و قطعا سال سختی را پیش رو داریم و مراتع از نظر علوفه بسیار فقیرند و برای جبران آن باید تالیف دستی صورت گیرد که نیازمند تخصیص اعتبار است.

وی با اشاره به اینکه برای رفع موانع تولید تهیه و توزیع نهاده دامی و پرداخت تسهیلات را در دستور کار داریم، گفت: یکی از مشکلات برای پرداخت تسهیلات به عشایر، نبود تضامین لازم است که باید در سال جاری بانکها در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند و براساس مصوبه ای که در استان داریم پرداخت تسهیلات به صورت زنجیره ای صورت گیرد.

نیکزادی با بیان اینکه دستگاه های اجرایی باید بخشی از اعتبارات سالانه خود را برای توسعه متوازن و ارتقا شاخص های برخورداری در مناطق عشایری هزینه نمایند، افزود: البته طی سالهای گذشته اتفاقات خوبی افتاده اما پراکندگی جمعیتی و جغرافیایی به حدی است که تا رسیدن به شاخص های مورد نظر فاصله داریم. 

  • تاریخ درج خبر : چهارشنبه ٨ ارديبهشت ١٤٠٠ - ٠٧:٥١
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: