پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


مدیرکل امورعشایرلرستان:

خشکسالی اقتصاد عشایر لرستان را تهدید می‌کند

مدیرکل امور عشایر لرستان گفت: خشکسالی اقتصاد عشایر استان را تهدید می‌کند و تولید گوشت توسط آنان کاهش چشمگیری خواهد داشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امورعشایرایران وبه نقل ازروابط عمومی اداره کل امورعشایرلرستان مدیرکل امور عشایر لرستان گفت: خشکسالی زودهنگام امسال جامعه عشایری استان را تهدید می‌کند به طوری که تولید محصولات زراعی، باغی و گوشت قرمز این قشر کاهش چشمگیری خواهد داشت.

سیدضیا موسوی‌نیا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس برآوردهای انجام شده امسال در مجموع یک هزار و ۸۴۴ میلیارد و ۲۴۰ میلیون ریال به محصولات زراعی جامعه عشایر استان در اثر وقوع خشکسالی خسارت وارد خواهد شد.

وی اظهار داشت: پیش بینی برداشت از ۵۱ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت گندم، جو، نخود و عدس جامعه عشایر استان ۴۹ هزار و ۹۷۵ تن بود اما خسارت در این بخش ۴۵ تا ۶۵ درصد و سطح خسارت دیده این محصولات ۲۷هزار و ۹۲۵ هکتار با کاهش تولید ۲۷ هزار و ۹۴۶ تن است.

موسوی‌نیا  درباره خسارت خشکسالی به محصولات باغی عشایری لرستان نیز گفت: در مجموع یکهزار و ۵۰۰ هکتار سطح باغات گردو، بادام. هلو، آلو و انار و پیش بینی تولید آنها ۹هزار و ۴۹۲ تن بوده که ۶۴۵هکتار از این سطح، با ۲ هزار و ۷۹۸ تن میزان تولید با خسارت مواجه شده است.

وی خسارت محصولات باغی عشایر لرستان را در اثر وقوع خشکسالی یک هزار و ۱۳ میلیارد ریال برشمرد و ادامه داد: همچنین میزان پیش بینی تولید گوشت قرمز استان توسط جامعه عشایری ۱۲هزار تن است که باخسارت ۲۵ درصدی و کاهش سه هزار تنی تولید، یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال خسارت به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: بر اساس برآورد های انجام شده ۸۰ هزار تن جو و کنسانتره دامی با قیمت سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال به عنوان نهاده های دامی مورد نیاز جهت جلوگیری از کاهش تولید گوشت قرمز جامعه عشایری توزیع شده است.

موسوی‌نیا گفت: باتوجه به شرایط اقلیمی و اینکه کشور ایران در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده خشکسالی امری طبیعی است که مبارزه با آن در مقابل سایر بلایای طبیعی بسیار سخت و دشوارتر است.

مدیرکل امور عشایر لرستان تصریح کرد:  باتوجه به کاهش ۴۰ درصدی میزان بارندگی نسبت به سال آبی گذشته و پراکنش نامناسب بارندگی در استان، باخشکسالی زودهنگام مواجه شده ایم.

موسوی نیا تاکید کرد: علاوه بر اینکه به بیش از ۵۰ درصد زراعت دیم و باغات عشایر خسارت وارد شد، رشد مراتع ییلاقی از ابتدای رویش به دلیل عدم بارندگی متوقف شده است و در حال حاضر مراتع بسیار فقیر هستند و در وضعیت خیلی ضعیف قرار دارند.

وی ادامه داد: اگرچاره ای اساسی برای دامداران بخصوص دام عشایر که بیش از ۶۰ درصد تعلیف آنها در سال وابسته به مراتع است اندیشیده نشود، خسارت جدی رخ می دهد بنابراین اهمیت این موضوع سبب شده است ستاد بحران استان در حال پیش بینی راهکارهایی برای مقابله با این پدیده باشد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر جامعه عشایری لرستان بیش از ۱۴ هزار و ۶۳۸  خانوار با جمعیتی معادل ۸۳ هزار و ۶۹۰ نفر است که در ۱۴ ایل و ۱۵ طایفه مستقل سازمان یافته هستند و با داشتن یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی سالانه ۲۵ درصد از پروتئین مورد نیاز استان را تامین می کند.

موسوی نیا افزود: تولیدات سالانه عشایر استان شامل ۱۲ هزارتن گوشت قرمز، ۲۹ هزار تن شیر، یک هزار و ۳۲ تن پشم، ۱۸ تن عسل، ۱۷ تن روغن حیوانی، ۶۳۰ تن پرورش ماهی سردآبی ، ۱۵ هزار و ۵۵۷ تن گندم، ۱۵ هزار و ۵۲۳ تن جو، پنج هزار و ۳۲ تن حبوبات، هفت هزار و ۴۶۰ تن صیفی جات و همچنین پنج درصد صنایع دستی استان است.

  • تاریخ درج خبر : سه شنبه ٧ ارديبهشت ١٤٠٠ - ١١:٥٣
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: