پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


رئیس سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد:

عشایر استحقاق سهم کوچکی از تحقیقات در کشور را دارند

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: با توجه به نقشی که عشایر در تولید پایدار دارند، مستحقق این هستند که سهم کوچکی از تحقیقات در کشور به موضوع عشایر اختصاص یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نشست بررسی همکاری های مشترک سازمان امور عشایر ایران و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حضور روسا و معاونین دو سازمان روز دوشنبه 11 مرداد ماه در سالن شهید سپهبد سلیمانی سازمان امور عشایر برگزار شد.

 رئیس سازمان امور عشایر ایران در این نشست اظهار داشت: با توجه به نقشی که جامعه عشایری در تولید پایدار و امنیت غذایی و همچنین حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارند، استحقاق این را دارند که بخش کوچکی از سهم تحقیقات در کشور به موضوع عشایر اختصاص داده شود.

شاهپور علائی مقدم با تاکید بر استفاده از یافته های علمی و پژوهشی در ارتقاء شاخص های توسعه در مناطق عشایری، خاطرنشان کرد: طی چند سال گذشته خیزشی در سازمان امور عشایر ایجاد شد تا انتقال یافته های تحقیقاتی و علمی در موضوع عشایر به درستی انجام شود.

وی با اشاره به برنامه های هفت گانه سازمان برای تنوع بخشی در اشتغال عشایر، اظهار داشت: باید الگوهای تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی را در مناطق عشایری پیاده کنیم تا بتوانیم درآمد و معیشت آنان را ارتقاء دهیم.

علائی مقدم با بیان اینکه دام و مرتع از مهم ترین مؤلفه های زندگی عشایر است و با تصویب مجلس یک برنامۀ ملی تحت عنوان زنجیرۀ تولید گوشت قرمز تا سر سفره مردم را اجرا کرده ایم، افزود: محور اصلی این طرح، اصلاح نژاد و اصلاح تغذیۀ دام در مناطق عشایری است و به همزمان سازی فحلی و بهره وری در مصرف علوفۀ دامی نیز توجه شده است.

وی به ارتقاء شاخص های توسعه در مناطق عشایری پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: پیش از انقلاب شاخص های برخورداری عشایر از بهداشت تنها 10درصد بود و با راه اندازی 600 خانۀ بهداشت سیار عشایری که در یک ماه گذشته به بهره برداری رسید، امروز این شاخص به 53 درصد رسیده است.

 رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه تامین آب انسان و دام یکی از مهم ترین موضوعات و مطالبات عشایر است، افزود: پیش از پیروزی انقلاب، شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی تنها 7درصد بود که طی 40 سال و تا سال 98 به 43 درصد رسید.

علائی مقدم ادامه داد: طی دو سال گذشته با 377 میلیارد اعتباری که با اذن مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی اختصاص یافت، امروز شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی پایدار به 63 درصد رسیده و امسال نیز 376 میلیارد تومان برای اجرای پروژه های آبرسانی به عشایر اختصاص یافته است.

 در این نشست که مدیرعامل اتحادیه عشایری دامداران متحرک ایرانیان و مدیرعامل صندوق توسعه بخش کشاورزی عشایری نیز حضور داشتند، مقرر شد کمیته ای علمی با حضور نمایندگان و کارشناسان دو سازمان تشکیل و با تبیین اولویت های موضوعی کلان در حوزه تحقیقات عشایری، همکاری های مشترک بین دو سازمان افزایش داده شود.

  • تاریخ درج خبر : دوشنبه ١١ مرداد ١٤٠٠ - ١١:٥٩
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: