پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


درخواست رئیس سازمان امور عشایر ایران از مجلس و شورای نگهبان:

40 سال شورای عالی عشایر را احیا کنیم/ انحلال یا اصلاح این شورا باید توسط مجلس انجام می شد

رئیس سازمان امور عشایر ایران از رئیس مجلس و شورای نگهبان درخواست کرد با تطبیق قوانین، دبیرخانه شورای عالی عشایر به این سازمان برگردانده شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم در دیدار با نماینده مردم فومن و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس که در این سازمان حضور یافته بود، گفت: دبیرخانه شورای عالی عشایر به مدت 40 سال در سازمان امور عشایر ایران بود که با مصلحت اندیشی نادرست و با تصویب شورای عالی اداری به معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری منتقل و نام آن نیز به "شورای عالی عشایر و روستایی" تغییر داده شد.

وی با اشاره به اینکه این شورا به موجب مصوبه شورای انقلاب در زمان ریاست جمهوری مقام معظم رهبری برای حمایت از قشر زحمتکش عشایر تشکیل شده بود، تصریح کرد: انحلال یا اصلاح این شورا می بایست توسط مجلس و با رای دوسوم نمایندگان انجام می شد اما متاسفانه در آخرین سال دولت دوازدهم و با مصوبه شورای عالی اداری، دبیرخانه شورای عالی عشایر که تمام امید عشایر کشور برای مطالبه گری از دستگاه های دیگر بود، از سازمان امور عشایر ایران گرفته شد.

علائی مقدم ادامه داد: از ریاست محترم مجلس و شورای محترم نگهبان تقاضا دارم با تطبیق قوانین، دبیرخانه شورای عالی عشایر  مجددا به سازمان امور عشایر ایران برگردانده شود تا این شورا مثل سابق به فعالیت خود ادامه دهد.

 

معرفی ورزش های بومی عشایر در خارج از مرزها

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه ضرورت دارد این سازمان در هیات رئیسه فدراسیون ورزش های روستایی و بومی محلی عضویت داشته باشد، افزود: در بخش برون مرزی می توانیم ورزش های بومی و محلی عشایر را معرفی و بازارهای عرضه تولیدات عشایر را راه اندازی کنیم.

وی گفت: با توجه به نقش چندوجهی که سازمان امور عشایر ایران در حوزه های مختلف دارد، اقتضا می کند با دستگاه ها و ارگان های مختلف کار کنیم و امروز با بیش از 80 دستگاه و نهاد از جمله مجلس شورای اسلامی ارتباط بسیار خوبی داریم.

 

تولید 200 هزارتن گوشت قرمز در سال توسط عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: پیش از این به عشایر با دیده ترحم نگاه می شد که انسان های ناتوانی هستند در صورتی که زندگی و تولیدات عشایر یک الگوی منحصربه فرد در دنیا است و 200 هزار تن از گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین می کنند.

علائی مقدم خاطرنشان کرد: طی سال های گذشته چندین قانون پایه ای را از مجلس گرفتیم که اختصاص سهمی از مالیات بر ارزش افزوده برای عشایر از جمله این قوانین است و امسال این قانون اصلاح شد و اعتبارات آن به جای واریز به فرمانداری ها به صورت مستقیم به ادارات امور عشایر واریز می شود.

 

ضرورت تحقق عدالت آموزشی برای معلمان و دانش آموزان عشایری

رئیس سازمان امور عشایر ایران بر اختصاص سهمیه کنکور به فرزندان عشایر به منظور تحقق عدالت آموزشی در میان اقشار مختلف در کشور تاکید کرد و گفت: معلم کوچ با تمام سختی هایی که تحمل می کند هیچ شرایط خاصی را نسبت به سایر معلمان ندارد و لازم است از طریق مجلس قوانین را به نفع معلمان و دانش آموزان عشایری و تحقق شعار عدالت آموزشی اصلاح و تغییر دهیم.

وی در پایان این دیدار خاطرنشان کرد: استان گیلان ترجمه ای از فرهنگ ایران در حوزه های موسیقی، پوشاک، غذاهای سنتی و صنایع دستی است و شهرستان فومن نیز یکی از مناطق کهن و اصیل و قطب مشاغل خانگی در کشور است.

 

تنوع تولیدات عشایر در هیچ بخشی از جامعه وجود ندارد

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه تنوع تولیداتی که در جامعه عشایری وجود دارد در هیچ بخشی از جامعه دیده نمی شود، افزود: عشایر بخشی از فرهنگ غنی کشور هستند و نباید بگذاریم این زندگی از بین برود.

خلیل بهروزی فر اظهار داشت: صنایع دستی مردم فومن پشتوانه فرهنگی دیرینه ای دارد و بسیار ارزشمند است به خصوص هنر خانم ها که امروز آن را احیا کرده اند و باید از آنان حمایت کنیم تا ناامید نشوند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: نهایت همکاری و هماهنگی را با سازمان امور عشایر برای حمایت از عشایر خواهیم داشت و در کمیسیون اجتماعی که بنده حضور دارم کمک های خوبی می توانیم به عشایر و سازمان امور عشایر بکنیم.

  • تاریخ درج خبر : چهارشنبه ١٠ شهريور ١٤٠٠ - ٠٩:٥٨
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: