براساس اعلام ستاد کوچ
کوچ بهاره عشایر کهگیلویه و بویراحمد از 10 اردیبهشت آغاز می شود
براساس اعلام ستاد کوچ، کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد به مناطق ییلاقی از 10 اردیبهشت ماه آغاز می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، کهگیلویه و بویراحمد یکی از مناطق ویژه عشایری کشور محسوب می شود به طوری که ۱۰درصد از ساکنان این استان دامداران کوچنده هستند و در قالب ۱۲هزار خانوار در سیاه چادرهایشان زندگی می کنند.نیمه دوم فروردین ماه در حال سپری شدن است و عشایرنقاط مختلف کهگیلویه و بویراحمد با توجه به تنوع اقلیمی در حال تجربه شرایط آب و هوایی نختلف هستند.
براساس اعلام ستاد کوچ، کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد به مناطق ییلاقی از 10 اردیبهشت ماه آغاز می شود. این درحالیست که اختلاف دمای این روزهای کهگیلویه و بویراحمد در گرمترین و سردترین نقاط بیشتر از ۲۰درجه سانتیگراد است به همین علت در حالی که مراتع مناطق سردسیری تازه در حال روییدن است در برخی مناطق مانند باشت، مراتع سبز و در بخش های جنوبی و گرمسیری مراتع کاملا خشک است و از آنجا که زندگی عشایر بستگی زیادی به خوراک دام دارد این امر زندگی آنان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.عشایر مناطقی مانند باباکلان با اشاره به بهمن شدن برخی از مراتع و گرمای هوا می گویند: امکان ادامه سکونت آنان در این مناطق وجود ندارد و کوچ زود هنگام را آغاز کرده اند اما حال و هوای زندگی عشایر در مناطقی چون باشت متفاوت است.
کوچ زودهنگام باعث از بین رفتن مراتع میشود
معاون سیاسی استاندار کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه برای صیانت از عرصه های طبیعی، 10 اردیبهشت زمان مناسب کوچ عشایر استان تعیین شده است، می گوید: کوچ زودهنگام باعث نابودی و از بین رفتن مراتع میشود لذا عشایر برای جلوگیری از تخریب مراتع و تداوم فعالیت های دامداری خود، در زمان مناسب اقدام به کوچ کنند.
سیدجواد هاشمی ادامه داد: نیروهای انتظامی با همکاری سپاه عشایر تامین کننده امنیت کوچ عشایر از نقطه آغاز هستند و با گشت و استقرار پایگاههای سیار و ثابت امنیت آنان را تامین میکنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی نیز موظف به ارائه خدمات بهداشتی به عشایر کوچنده است، افزود: باتوجه به اینکه پیش بینی میشود در زمان کوچ، بارش باران رخ دهد، هلال احمر نیز باید نسبت به خدماترسانی به عشایر اقدام کند.
آمادگی امور عشایر برای ارائه خدمات در زمان کوچ
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد نیز از آمادگی این اداره کل برای ارائه خدمات به عشایر در زمان کوچ خبر می دهد و می گوید: با همکاری با دستگاه های مرتبط، برنامه ریزی برای تامین امنیت کوچ، آبرسانی سیار، ایجاد امکانات بهداشتی و سایر ملزومات در زمان رسمی کوچ انجام شده است.
فیض الله آذر با اشاره به آسیب های کوچ زودهنگام به مراتع، گفت: تا پیش از تاریخ تعیین شده، خدمات به عشایری که زوودتر از موعد مقرر کوچ کنند، ارائه نمی شود.
وی ادامه داد: عشایری که مجبور به کوچ هشتند می توانند تا زمان فرا رسیدن رسمی کوچ، در میان بندها جابه جا شوند.
جلوگیری از کوچ زوهنگام توسط منابع طبیعی در ۱۵گلوگاه
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه کوچ زودهنگام میتواند صدمات جبران ناپذیری به منابع طبیعی و محیط زیست وارد کند، گفت: نیروهای منابع طبیعی استان در ۱۵گلوگاه ثابت و سیار در شهرستانهای مختلف از کوچ پیش از موعد عشایر جلوگیری خواهند کرد.
سعید جاوید بخت اظهار داشت: درحال حاضر گلوگاه های ثابت و سیار در شهرستانهای کهگیلویه، گچساران، باشت، بویراحمد، بهمئی، لنده و دنا برای جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر به مناطق ییلاقی فعالیت خود را آغار کرده اند.
وی با اشاره به اینکه کهگیلویه و بویراحمد محل عبور عشایر استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری و خوزستان است، گفت: کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یک ایلراه بزرگ در مسیر کوچ بهاره استانهای همجوار واقع شده و هر سال به خاطر این موضوع، خسارت زیادی به مراتع استان وارد میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: با توجه به شرایط دمایی و وجود اقلیم مناسب و علوفه کافی در استانهای همجوار، لزومی ندارد عشایر کوچ پیش از موعد داشته باشد.
- تاریخ درج خبر : چهارشنبه ٢٢ فروردين ١٤٠٣ - ١٩:٢٥
- /
- ارسال به دوست
- نسخه چاپي
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |