پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


رئیس سازمان امور عشایر ایران:

اقدامات خوبی برای مقابله با خشکسالی در مناطق عشایری شده است

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: اقدامات خوبی برای مقابله با خشکسالی و تامین نهاده دامی، تامین آب و خرید تضمینی دام عشایر شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی به همراه رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیرکل امور عشایر استان با رئیس سازمان امور عشایر دیدار کردند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: در تامین نهاده دامی، تامین آب و خرید تضمینی دام که از مولفه‌های مقابله با خشکسالی است اقدامات خوبی در مناطق عشایری صورت گرفته و نگرانی‌ها تا حدودی برطرف شده است.

شاهپور علائی مقدم افزود: 300 میلیارد تومان از محل اعتبارات آب روستایی و عشایری به عشایر اختصاص داده شده که ۱۶.۵ میلیارد تومان آن را به عشایر خراسان شمالی اختصاص داده‌ایم.

وی بیان داشت: تلاش می کنیم تا پایان مهرماه ۳۰۰ هزارتن نهاده دامی در مناطق عشایری توزیع کنیم و برای تامین آب و پرداخت تسهیلات تامین علوفه دامی به عشایر استان کمک می کنیم.

 

دستورالعمل خرید یک میلیون راس دام عشایر نوشته شد

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه دستورالعمل خرید یک میلیون راس دام عشایر با قیمت ۴۵ هزار تومان نوشته شد، افزود: به ازای هر کیلوگرم دام زنده تحویلی توسط عشایر، سه کیلوگرم جو یارانه ای به آنان داده می شود که با اختلاف قیمت سه هزار تومانی جو دولتی و آزاد به نوعی دام عشایر 57 هزار تومان از آنان خریداری می شود.

علائی مقدم ادامه داد: عشایر کشور در طول سال 8.5 میلیون تن نهاده دامی برای 22 میلیون راس دامی که در اختیار دارند نیاز دارند که حدود 7.2 میلیون تن آن از مراتع و مابقی به صورت علوفه دستی تامین می شود.

وی با بیان اینکه 100 هزار دفترچه عشایری مازاد داریم که مشکلاتی را در توزیع آرد و سوخت ایجاد کرده، خاطرنشان کرد: با صدور کارت تردد دام و سرشماری عشایر به صورت ثبتی مبنایی که انجام شده، این مشکلات برطرف می شود.

 

بیشترین اعتبارات را به خراسان شمالی اختصاص داده ایم

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه بیشترین اعتبارات را به خراسان شمالی اختصاص داده ایم، افزود: در سال 98 از محل بند ه تبصره 4 قانون بودجه حدود هشت میلیارد تومان و در سال گذشته نیز سه میلیارد و 200 میلیون تومان برای تامین آب عشایر خراسان شمالی اختصاص دادیم و ده میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی و 5.5 میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات ماده 10و 12 تسهیلات به عشایر استان پرداخت کردیم.

وی با اشاره به اینکه اعتبارت ملی برای راه های عشایری نداریم که استانها باید در این خصوص کمک کنند، گفت: پروژه بزرگ بند خاکی میاندشت بیش از 34 میلیارد تومان اعتبار دربرداشته و استانداری کمک کند این پروژه به نتیحه برسد.

 

 


اهمیت تامین آب و آرد عشایر

معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز در این نشست که معاون توسعه و امور زیربنایی و مدیر حوزه ریاست سازمان امور عشایر حضور داشتند، با اشاره به اینکه عشایر امنیت را در مرزها حفظ می کنند، اظهار داشت: موضوع تامین آب و آرد برای عشایر بسیار مهم است.

محمود قنبری با بیان اینکه اولویت عشایر استان تامین آرد است، افزود: سهمیه آرد عشایر خراسان شمالی در حال حاضر جوابگو نیست و با توجه به محدویت هایی که در این استان وجود دارد باید توجه بیشتری به آنان شود.

 

نیاز عشایر به تسهیلات برای جبران کمبود علوفه دامی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در این دیدار با اشاره به اینکه دادن جو یارانه ای به عشایر اقدام خوبی است که بخشی از نیاز آنان به نهاده دامی را برطرف می کند، افزود: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای جبران کمبود علوفه دامی و جو در این شرایط مورد نیاز عشایر استان است.

عبدا... یوسفی با اشاره به وجود مشکلات آماری عشایر استان، گفت: سهمیه آرد عشایر استان کم است که اعتراض هایی از جانب عشایر شده و باید تلاش کنیم سهمیه آنان اصلاح شود.

 

30 هزار نفر در خراسان شمالی زندگی کوچندگی دارند

 مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی نیز گفت: بر اساس سرشمار ثبتی مبنایی حدود 6500 خانوار عشایری با جمعیت 30هزار نفر در خراسان شمالی زندگی کوچندگی دارند اما این آمار تاکنون به سازمان غله اعلام نشده تا بر اساس آن آرد به عشایر استان اختصاص داده شود.

محمدرضا قلی پور با بیان اینکه بیشترین مشکلات عشایر خراسان شمالی در فصل قشلاق است که در استان گلستان سپری می کنند، گفت: به دلیل خشکسالی بیشتر چشمه ها در این استان خشک و کم آب شده که نیاز است تامین آب عشایر استان را مدیریت کنیم.

 


  • تاریخ درج خبر : يکشنبه ٢٦ ارديبهشت ١٤٠٠ - ١٩:٤٠
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: