پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


رئیس سازمان امور عشایر ایران خواستار شد:

بازگشت سهمیه کنکور برای فرزندان عشایر محقق شود

رئیس سازمان امور عشایر ایران خواستار بازگشت سهمیه کنکور برای فرزندان عشایر شد و گفت: تا سال 1380 فرزندان عشایر از سهمیه کنکور در آزمون ورودی دانشگاه‌ها برخوردار بودند که این سهمیه حذف شد و اکنون از رئیس مجلس شورای اسلامی تقاضا دارم این امکان را مجددا برای فرزندان عشایر فراهم کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی روز پنجشنبه 23 خرداد در جشنواره ملی فرهنگی - ورزشی عشایر در اسفراین با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر جهادکشاورزی و مقامات کشوری و استانی اظهار داشت: برای ایجاد توسعه پایدار، ضروری است ادبیات برنامه ریزی کشور مورد بازنگری قرار گیرد.

وی با بیان اینکه قشر عشایر یک سرمایه اجتماعی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد، گفت: در سال های اخیر تسهیلات بانکی خوبی به عشایر پرداخت شده است که حتی یک ریال هم معوق بانکی ندارد.

قندالی با اشاره به نگرانی عشایر نسبت به مستحکم نبودن سرپناه‌های خود در عرصه‌های طبیعی، افزود: در سیل و بارندگی‌های امسال خسارت زیادی به سرپناه‌های عشایر کشور وارد شد که تقاضای من از مجلس این است که در خصوص سرپناه های سنتی عشایر که در برابر حوادث مقاوم نیستند، فکری شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به مشکلات تامین وثیقه در پرداخت تسهیلات به عشایر، گفت: تسهیلات خوبی در سال های اخیر با کمک بانک کشاورزی به عشایر داده شده است اما بخشی از عشایر به دلیل عدم تامین وثیقه امکان دریافت تسهیلات را ندارند که تقاضا دارم بانک‌ها مراتع در اختیار عشایر را که دارای پروانه بهره برداری است، به عنوان وثیقه در پرداخت وام به این قشر زحمتکش بپذیرند.

وی همچنین اظهار داشت: سالانه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از محل سهم عشایر از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده، صرف عمران و توسعه مناطق عشایری کشور می شود.

قندالی با بیان اینکه سهم عشایر از اعتبارات آبرسانی صندوق توسعه ملی که مقام معظم رهبری اذن آنرا دادند، 20 درصد است، ابراز داشت: در حال حاضر 12 درصد این اعتبار برای عشایر درنظر گرفته شده است و تقاضا دارم مجلس شورای اسلامی کمک کند تمام 20 درصد آن اختصاص یابد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران خاطرنشان کرد: ملت ایران ملت نجیبی هستند اما نجیب ترین قشر کشور عشایر هستند که توقعات آنان از مسوولین بسیار کم است.

گفتنی است، جشنواره ملی فرهنگی - ورزشی عشایر کشور ۲۳ و ۲۴ خرداد ماه در محل ارگ تاریخی بلقیس اسفراین برگزار شد. برپایی سیاه چادر، ارائه محصولات لبنی، غذایی و صنایع دستی عشایر، اجرای موسیقی محلی، برگزاری مسابقات ورزشی بومی و محلی و نشست با سران طوایف و نخبگان عشایری کشور از جمله برنامه‌های این جشنواره دو روزه بود.

همچنین مسابقات ورزشی در رشته‌های دو سرعتی، کشتی باچوخه، دال پلان انفرادی، هفت سنگ مهارتی، تیراندازی با قله کمان، فلاخن یا پرتاب سنگ، طناب کشی و چوب کشی وزن منفی ۸۵ بین مردان عشایر و نیز مسابقاتی نیز در رشته‌های هفت سنگ مهارتی، دال پلان انفرادی، چوب‌کشی وزن منفی ۷۵ کیلوگرم، حمل مشک، تو چینی کلاف پشمی و طناب‌کشی بین بانوان عشایر استان‌های حاضر در این جشنواره برگزار شد.

شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد و ۱۱ درصد جمعیت آن را عشایر تشکیل می‌دهند.

 

  • تاریخ درج خبر : جمعه ٢٤ خرداد ١٣٩٨ - ٢٣:٥١
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: