پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


سالانه ۱۲ هزار تن پشم دام توسط عشایر کشور تولید می‌شود

استفاده از راهبرد دانش بنیان برای ساماندهی پشم دام عشایر

مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران گفت: باید با راهبردی دانش بنیان، برای ساماندهی استفاده از پشم دام عشایر با تعامل با مراکز دانشگاهی و پژوهشی چاره اندیشی شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از ایسنا، مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران کیفیت پایین و عدم وجود زیرساخت های صنایع تبدیلی را از دلایل اصلی عدم استقبال بازار از پشم تولیدی عشایر دانست.

داریوش نعمت‌الهی گفت: سالانه حدود ۱۲ هزار تن پشم دام توسط عشایر کشور تولید می‌شود که به دلیل کیفیت پایین این محصول از نظر ضخامت یا طول الیاف که عمدتا معطوف به نژادهای موجود گوسفندی است یا مساله زیرساخت‌های صنایع تبدیلی و صنعت با استقبال چندانی در بازارهای مصرف مواجه نمی‌شود.

وی گفت: باید همان کاری که در کشور استرالیا برای به نژادی کردن جمعیت دامی و جایگزینی نژاد مرینوس انجام شد را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم علاوه بر تامین شیر و گوشت برای مصرف کنندگان، از پشم مرغوب تولیدی نیز در حوزه های صنعتی به خصوص در زمینه نساجی بهره‌مند شویم.  

نعمت الهی با اشاره به نام گذاری و شعار امسال از سوی رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر تقویت حوزه‌های دانش بنیان در کشور، گفت: لازم است در زمینه ساماندهی استفاده از پشم تولیدی در کشور به خصوص پشم دام عشایر با تعامل با مراکز دانشگاهی و پژوهشی و همکاری با وزارتخانه‌های صمت و جهاد سازندگی و سایر دست اندرکاران در این خصوص با راهبردی دانش بنیان چاره اندیشی شود.

مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: پشم گوسفندی در کشور نه تنها برای جامعه عشایری بلکه برای سایر واحدهای دامداری و دامپروری هم ساماندهی نشده است و این محصول در شرایطی قرار دارد که خریدار چندانی در بازار ندارد و حتی هزینه‌های پشم چینی هم روی دوش دامداران سنگینی می کند.  

وی ادامه داد: از طرفی صنایع نساجی کشور با توجه به نیاز و شرایطی که دارند مواردی چون ضخامت و طول الیاف را مدنظر قرار می‌دهند تا در نهایت محصولی را خریداری کنند که قابلیت استفاده داشته باشد.

نعمت الهی با اشاره به اینکه چند نهاد مرتبط از قبل مباحثی را برای اجرای طرح‌های عملیاتی در این زمینه آغاز کرده اند اما تاکنون به نتیجه نرسیده است، گفت: ساماندهی استفاده از پشم تولیدی در کشور به خصوص پشم دام عشایر در دست پیگیری است.

مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: هدف عمده از دامپروری در کشور تولید و تامین گوشت قرمز و شیر برای رفع نیازهای جامعه است به همین دلیل در زمینه به نژادی کردن جمعیت دامی کشور کمتر به محصول پشم توجه شده است.

  • تاریخ درج خبر : چهارشنبه ١١ خرداد ١٤٠١ - ١٢:٣١
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: