برای حفاظت از گونههای نادر جانوری و یوزپلنگ آسیایی
ورود و چرای دام در محدوده قشلاقی پارک ملی توران ساماندهی می شود
طرح ساماندهی ورود و چرای دام در محدوده مجاز قشلاقی پارک ملی توران برای حفاظت از گونههای نادر جانوری به خصوص یوزپلنگ آسیایی از آذرماه اجرا میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، معاون هماهنگی استاندار سمنان در نشست ستاد ساماندهی منطقه قشلاقی پارک ملی توران، اظهار داشت: تیم ویژه پایش هفتگی با مشارکت کارشناسان محیط زیست، منابع طبیعی، امور عشایر و دامپزشکی استان برای نظارت دقیق بر نحوه ورود و خروج دام عشایر و دامداران به محدوده مجاز پارک ملی توران فعالیت خود را از آذرماه آغاز می کند.
محمد حمیدی بیان کرد: طبق آمارهای موجود، حدود ۱۰۰هزار راس دام سبک در قالب ۱۶۹آغل در بازه زمانی آذر تا فروردین ماه نزدیک به ۱۲۰روز در مناطق قشلاقی مجاز پارک ملی توران نگهداری میشوند.
وی افزود: برهمین اساس انجام واکسیناسیون دام ورودی به منطقه، نظارت بر استفاده از تعداد متعارف سگهای گله و آموزش چهره به چهره به دامداران و چوپانان برای حفاظت از حیاط وحش و جلوگیری از تخریب زیستگاه برنامه ریزی شده است.
معاون هماهنگی استاندار سمنان با اشاره به خشکسالیهای پیاپی و کاهش منابع غذایی حیات وحش به خصوص یوزپلنگ آسیایی در منطقه توران و قلمرو پیمایی خارج محدوده این جانور برای شکار، بروز تلفات جادهای را خطر جدی برای انقراض این گونه نادر دانست و از عشایر و دامداران خواست تا با کنترل تعداد متناسب دام در مراتع قشلاقی این منطقه، شرایط تغذیه مطلوب در زیستگاه اصلی این حیوانات را فراهم کنند.
پارک ملی توران یک میلیون و ۵۰۰هزار هکتار وسعت دارد که ۲۰۰هزار هکتار از آن قلمرو حفاظت شده حیات وحش است و از ورود هر گونه دام در این منطقه جلوگیری میشود. مابقی مراتع قشلاقی منطقه طبق ضوابط و دستورالعملها در بازه زمانی مشخص به عنوان سامانههای عرفی در اختیار عشایر و دامداران قرار میگیرد.
نظر دهید