امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/07/24 - 01:10
  • تعداد بازدید : 221
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی:

مشکل اصلی زنان عشایری و روستاییانبازاریابی و فروش محصولات است

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: بخشی از تولیدات زنان روستایی و عشایری به کشورهای اروپایی صادر می‌شود اما مشکل اصلی بازاریابی تولیدات آنان است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، مجتبی خیام نکویی در حاشیه هفتمین همایش ملی روز زنان روستایی و عشایری با اشاره به اینکه روستاها کانون تولید بخش کشاورزی و دستیابی به امنیت غذایی هستند، اظهار داشت: در زمان پیروزی انقلاب تولید محصولات کشاورزی در کشور ۲۵میلیون تن و جمعیت نیز ۳۶میلیون نفر بود، اما امروز میزان تولیدات کشاورزی ۵برابر شده و به ۱۲۵میلیون تن و جمعیت نیز به ۸۷میلیون نفر رسیده است.


وی افزود: حدود ۱۲درصد از جمعیت کشور یعنی ۱۰میلیون نفر را زنان روستایی و ۵۰۰ هزار نفر را زنان عشایری تشکیل می دهند، و اگر امروز افزایش ۱۰۰میلیون تنی مواد غذایی را داریم بخش قابل توجهی از این افزایش تولید برعهده زنان روستایی و عشایری است.


خیام نکویی گفت: ۲۵درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور توسط عشایر تولید می شود و سهم زنان عشایری در تولید این میزان گوشت قابل توجه است و علاوه بر این، نقشی که در تولید صنایع دستی، در کنار اقتصاد اصلی خانواده دارند، بسیار با اهمیت است.


رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: زنان عشایری و روستایی در افزایش تولید محصولات زراعی، باغی، شیلات، لبنی و عسل نیز نقش مهمی دارند.


وی با بیان اینکه در زمان انقلاب ۷۶درصد جمعیت روستایی  و ۲۴درصد جمعیت شهری داشتیم اما امروز این عدد برعکس شده، گفت: روستاها کانون تولید بخش کشاورزی و دستیابی به امنیت غذایی هستند و اگر در طول این سال‌ها توجه ویژه‌ای به نقش زنان روستایی کرده بودیم با مهاجرت روستا به شهر مواجه نبودیم و روستاهای مولد از چرخه تولید خارج نمی شدند.


خیام نکویی افزود: باید کمک کنیم معادله مهاجرت، معکوس شود و خانواده‌های روستایی به عنوان حافظ و نگهدار روستاها و کانون امنیت غذایی باشند.


رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: ظرفیت های بسیاری در حوزه زنان روستایی و عشایری وجود دارد که باید به نحو مطلوب از آن استفاده کنیم و حمایت‌های بیشتری در این بخش داشته باشیم.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب