رئیس سازمان امور عشایر ایران:
فراکسیون عشایری ظرفیت خوبی برای عشایر است
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: ظرفیت فراکسیون عشایری مجلس ظرفیت بسیار خوبی است و امیدواریم در مجلس یازدهم هم این فراکسیون قویتر از گذشته تشکیل شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نمایندده مردم مسجد سلیمان، لالی و اندیکا روز دوشنبه 2 تیر ماه با حضور در سازمان امور عشایر با کرمعلی قندالی رئیس سازمان دیدار و گفتگو و تبادل نظر کرد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در این دیدار که مدیرکل امور عشایر خوزستان هم حضور داشت، با تبریک افتتاح مجلس یازدهم، اظهار داشت: انشاالله مجلس یازدهم در طول 4 سال فعالیت خود بتواند منشا اثرات برای همه شهروندان بویژه عشایر باشد و ما هم در خدمت مجلس هستیم و هرجا نیاز باشد کمک می کنیم.
قندالی با بیان اینکه بخش زیادی از اتفاقاتی که در سالهای اخیر برای عشایر افتاده از جمله مالیات برارزش افزوده و تسهیلاتی که به عشایر پرداخت می کنیم را مدیون فراکسیون عشایری مجلس دهم هستیم، گفت: ظرفیت فراکسیون عشایری مجلس ظرفیت بسیار خوبی است و امیدواریم در مجلس یازدهم هم این فراکسیون قویتر از گذشته تشکیل شود.
امسال 600 میلیارد تومان تسهیلات به عشایر اختصاص می یابد
رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: در چند سال اخیر تلاش کردیم جا پای عشایر را در قوانین مثل مالیات برارزش افزوده و پرداخت تسهیلات به عشایر باز و محکم کنیم.
وی ادامه داد: پیش از این تسهیلات خاصی برای عشایر وجود نداشت اما با پیگیری هایی که شد و با قانونی که در مجلس وضع شد سالانه یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به عشایر اختصاص یافت که همین امسال 600 میلیارد تومان تسهیلات با سود 10 درصد از صندوق توسعه ملی به عشایر اختصاص می یابد.
قندالی با اشاره به اینکه توانمندی های عشایر در حوزه تولید بسیار بالا است، گفت: طرحی را تحت عنوان طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری در دست اجرا داریم و یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به عنوان تسهیلات ویژه این طرح اختصاص می یابد که با اجرای آن و اصلاح روش تغذیه دام، دنبال این هستیم بهره وری در مناطق عشایری را افزایش دهیم.
یکی از کارهای راهبردی ما مطالبه گری از سایر دستگاه ها است
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به نقش های سیاستگذاری، برنامه ریزی و اجرایی سازمان امور عشایر، ابراز داشت: در حوزه سیاستگذاری یکی از کارهای راهبردی ما این است که مطالبه گری کنیم و در حوزه های مختلف از قبیل آموزش و پرورش، خدمات بهداشتی و درمانی، فرهنگی و ... دستگاه های مربوطه را وارد میدان کنیم تا وظایف خود را در قبال عشایر انجام دهند.
وی با اشاره به بخشی از مشکلاتی که در حوزه عشایر وجود دارد، اظهار داشت: در مناطقی از کهگیلویه و بویراحمد وزارت نفت امکاناتی را به عشایر می دهد از قبیل لودر و ... که انتظار است در استان خوزستان هم بتوانیم از ظرفیت های وزارت نفت استفاده کنیم.
قندالی با اشاره به اینکه در حوزه راه اعتبارات ملی نداریم و همه اعتبارات آن استانی است، گفت: 66 هزار کیلومتر راه عشایری در کشور داریم که تمام این راه ها که به صورت تار عنکبوتی به هم وصل هستند را به صورت GPS ثبت کرده ایم.
اختصاص 253 میلیارد تومان برای توسعه شبکه آبرسانی به عشایر
رئیس سازمان امور عشایر افزود: سال گذشته 253 میلیارد تومان پول نقد برای توسعه شبکه آبرسانی به عشایر اختصاص یافت که برای آن دوندگی زیادی شد و اتفاقات خوبی در تامین پایدار آب شرب سالم و بهداشتی عشایر افتاد که البته امسال این اعتبارات کمتر شده است.
وی بیان داشت: با وزارت نیرو توافق کرده ایم طی دو سال 25 هزار خانوار عشایری را از انرژی خورشیدی بهره مند کنیم تا دارای حداقل روشنایی شوند و عشایر هم استقبال کرده اند و رضایتمندی دارند و مجلس هم کمک کند این میزان افزایش یابد.
قندالی اضافه کرد: برای ایجاد سرپناه برای عشایر با سازمان جنگلها به توافق رسیده ایم و شیوه نامه آن در حال تدوین است تا اجازه داده شود سرپناه محکم و مطمئنی در یکی از قطب های ییلاق یا قشلاق برای عشایر ایجاد شود.
باید زمینه های توانمندسازی عشایر را فراهم کنیم
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه عنوان سازمان امور عشایر در ابتدا دامداران متحرک بود که بعد از انقلاب به سازمان امور عشایر تغییر یافت، گفت: در تعریف عشایر آمده است که عشایر باید دارای 3 ویژگی؛ اتکای معیشت به دام، جابجایی فصلی و داشتن ساختار ایلی باشند، و هر کدام از این سه ویژگی نباشد عشایر محسوب نمی شوند.
وی با بیان اینکه 212 هزار خانوار عشایری در کشور به صورت شبانه روزی در عمق دشتها و کوه ها فعالیت و تولید می کنند و در بحث های فرهنگی، اجتماعی و امنیتی به کشور کمک می کنند. تاکید کرد: ما باید زمینه های لازم را برای توانمندسازی عشایر فراهم کنیم و اگر عشایر توانمند شوند خودشان مشکلات خودشان را حل می کنند.
قندالی در پایان ابراز داشت: در 5 و 6 سال گذشته هم مجلس و هم دولت برای عشایر سنگ تمام گذاشتند و در وزارتخانه هم همه حمایت کردند و انتظار این است مجلس یازدهم هم در وضع قوانین در حوزه عشایری کمک کند و ما هم هر کمکی از دستمان بربیابد در خدمت مجلس شورای اسلامی هستیم.
نظر دهید