تلف شدن 7000 راس دام عشایر در سیلاب های اخیر
سیل به زیرساخت ها در مناطق عشایری 30 شهرستان خسارت وارد کرد
سیلاب های اخیر به زیرساخت ها در مناطق عشایری 30 شهرستان آسیب جدّی وارد کرده و تاکنون تلف شدن 7000 راس دام عشایر گزارش شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، عباس پاپی زاده رئیس سازمان امور عشایر ایران در نشست ستاد مدیریت بحران این سازمان با اشاره به خسارت های وارد شده در سیلاب های اخیر به عشایر، اظهار داشت: بر اساس گزارش های رسیده در این سیلاب ها به زیرساخت ها در حوزه راه های عشایری و منابع آبی عشایر آسیب جدی وارد شده و تعداد زیادی از سیاه چادرها و سرپناه های عشایر، چشمه ها و قنوات و مکان های نگهداری دام دچار خسارت شده اند و بر اساس برآوردهای اولیه بیش از 7 هزار رأس دام عشایر تلف شده است.
وی با اشاره به پیگیرها و تاکید وزیر جهاد کشاورزی برای امدادرسانی به موقع به عشایر آسیب دیده از سیل، اظهار داشت: روز شنبه دو جلسه با حضور مقام عالی وزارت در این خصوص برگزار شد و دکتر ساداتی نژاد دستور فوری برای تامین اعتبار لازم برای بازگشایی و مرمت راه های عشایری و منابع آب شرب آسیب دیده از سیل در مناطق عشایری را صادر کرد.
پاپی زاده با اشاره به اینکه پیش از وقوع سیل هشدارهای هواشناسی به عشایر کشور داده شده بود، گفت: گروه های امدادی جمعیت هلال احمر و امور عشایر استان ها اقلام و ارزاق مورد نیاز را در اختیار عشایر آسیب دیده قرار داده اند و این کمک ها همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه همه پرسنل امور عشایر در آماده باش کامل باشند و مرخصی های غیر ضرور لغو شود، به مدیران امور عشایر استانها که در این نشست ویدئوکنفرانسی حضور داشتند تاکید کرد از تمام ظرفیت های دستگاه های استانی و شهرستانی و شورای تامین و شورای هماهنگی بحران استان و شهرستان ها برای کمک به عشایر آسیب دیده استفاده شود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه اولویت ما مدیریت وضعیت موجود و مدیریت بحران در مناطق عشایری کشور است، اظهار امیدواری کرد با مدیریت به موقع بحران شاهد کمترین میزان خسارت در مناطق عشایری باشیم.
پاپی زاده همچنین بر پیگیری تامین آذوقه و سایر اقلام مورد نیاز خسارت دیدگان در مناطق عشایری تاکید کرد و گفت: از آنجا که عشایر محلی برای ذخیره علوفه ندارند، علوفه دامی آنان در سیل از بین رفته بنابراین ضروری است اتحادیه ها و تعاونی های عشایری علوفه دامی مورد نیاز عشایر آسیب دیده را تامین و در اختیار آنان قرار دهند.
بر اساس این گزارش، بخشی از عشایر آسیب دیده به دلیل تخریب چشمه ها و قنوات مشکل تأمین آب دارند همچنین به دلیل مسدود شدن راه های ارتباطی، آذوقه رسانی به آنان با مشکلاتی روبه رو است.
نظر دهید