با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین
یادواره 1096 شهید عشایری استان کرمانشاه برگزار شد
اجلاسیه و یادواره 1096 شهید عشایری استان کرمانشاه با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین، استاندار و جمعی از خانواده شهدای عشایر برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این اجلاسیه با اشاره به نقش تاریخی و موثر عشایر در حفاظت و حراست از کشور، گفت: عشایر نگین انگشتری دفاع و مقاومت در برابر دشمنان بوده و هستند.
سردار غلامرضا سلیمانی اظهار داشت: نقش و تاثیرگذاری عشایر در تاریخ نظام و انقلاب و موفقیتهای ملت ایران نیازمند زمان زیادی است تا در ابعاد مختلف بازگو و حق مطلب به طور کامل ادا شود.
وی ادامه داد: این مردم غیور تا قبل از دوره رضاخان گاهی تا یک میلیون نفر بسیج می شدند و به نیروهای ارتش ملحق می شدند، گفت: رضاخان تمام نیروهای عشایر را سرکوب کرد و دل در گرو نیروهای بیگانه داشت که خسارات فراوانی به کشور وارد کرد به نحوی که توان دفاعی کشور بسیار تحلیل رفت و پادشاه ایران بدون کمترین مقاومتی تسلیم شد و از کشور فرار کرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در دوره پهلوی دوم نیز بی اعتنایی ها به عشایر ادامه داشت و ۶۰هزار مستشار نظامی وارد کشور شدند، افزود: بی توجهی به عشایر باعث شد در این دوران یک میلیون کیلومتر مربع از سرزمین ما جدا شد و این خسارت به دلیل کم توجهی به توان دفاعی داخلی بود.
سلیمانی اظهار کرد: از زمانی که اولین دولتهای متمدن در ایران شکل گرفت، این عشایر بودند که با اتحاد، همدلی و در کنار هم قرار گرفتن، یک قدرت بزرگ و بینظیر را در دفاع از کشور خلق کردند.
وی افزود: تا قبل از دوره رضاخان این عشایر بودند که نیروی دفاعی ملت ایران را در برابر دشمنان تشکیل میدادند و تکیه گاه آن دسته از پادشاهان که از خود شایستگی و لیاقت نشان میدادند و در مقابل دشمنان ایستادگی میکردند، عشایر بود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین یادآور شد: در زمان صفویان و در نبرد با عثمانی، عشایر کرمانشاه نقش مهمی در این نبرد داشتند و حتی زمانی که صلح شد، چند لشگر از عشایر کرمانشاه آماده دفاع از مرزهای ایران بود.
وی با بیان اینکه رضاخان با پشتیبانی انگلیسیها اقدام به سرکوب عشایر و الزام آنان به یکجانشینی کرد، ادامه داد: با این اقدام، آن نیروی مردمی دفاعی که در طول قرنها از این سرزمین بزرگ دفاع کرده بود، به سمت نابودی کشیده شد و اگر قدرت نظامی عشایر توسط رضاخان متلاشی نشده بود ایران هیچگاه در سال ۱۳۲۰ اشغال نمیشد.
سلیمانی گفت: با شروع جنگ تحمیلی، امام راحل در پنجم آذر سال ۱۳۵۸ دستور تشکیل ارتش ۲۰میلیونی را دادند تا نیروهای مردمی در کنار نیروهای مسلح قرار بگیرند و از کشور دفاع کنند و در این بین عشایر همچون نگینی بین نیروهای اعزامی به جبهههای نبرد درخشیدند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: همان روحیه مقاومت، شجاعت، سلحشوری و جنگاوری عشایر که هنوز در میان مردم باقی مانده بود، به میدان نبرد آمد و توانست کشور را در آن دوره سخت به پیروزی برساند و یک وجب از خاک ما به دشمن داده نشد.
نظر دهید