امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/09/04 - 08:05
  • تعداد بازدید : 1420
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیرکل امور عشایر استان ایلام خبر داد:

کوچ عشایر ایلام به مناطق قشلاقی آغاز شده است

مدیرکل امور عشایر استان ایلام از آغاز کوچ پاییزه عشایر ایلامی از مناطق سردسیر ییلاقی به مناطق گرمسیر قشلاقی خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر استان ایلام، علی سلیمی با بیان این خبر افزود: بیشتر جمعیت عشایر استان که از اواخر ماه گذشته مراتع ییلاقی شهرستان های ایلام، ایوان، سیروان، آبدانان، ملکشاهی، چرداول و بدره را بسوی دشت های گرم جنوب استان ترک کردند.


وی افزود: این عشایر کوچنده متناسب با شرایط آب و هوایی این روزها را در مناطق میانبند در حد فاصل مناطق گرمسیر و سردسیر سپری می کنند.


سلیمی با بیان اینکه کوچ قشلاقی عشایر تا اواخر آذر ماه ادامه دارد، افزود: عشایر استان به روال سالیان گذشته دام خود را در ماه های سرد سال در کانون های گرمسیری کولگ، چنگوله و دشت مهران، میمک، فکه، سه راهی کاشی پور تعلیف می کنند.


مدیرکل امور عشایر استان ایلام یادآور شد: طبق آئین نامه ساماندهی جامعه عشایری کشور برای تامین امنیت عشایر و ایل راه ها با نیروی انتظامی، پلیس راه، راهداری، علوم پزشکی، هلال احمر، بسیج و راه و شهرسازی استان ایلام هماهنگی های شده است.



وی تاکیاضافه کرد: با توجه به فصل سرما و بارش نزولات جوی از عشایر خواسته شده در طول مسیر کوچ از اتراق در ارتفاع یا حاشیه رودخانه ها اجتناب کنند و هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند.


سلیمی یادآور شد: همچنین با توجه به فرا رسیدن فصل سرما، 22 جایگاه نفت و گاز به منظور تامین سوخت مورد نیاز عشایر آماده ارائه خدمات به عشایر کوچنده استان است.


عشایر استان ایلام متشکل از 9 هزار و 736 خانوار با جمعیت حدود 60 هزار نفر هستند که 12 درصد جمعیت استان را شامل می شوند و متشکل از 12 ایل و 32 طایفه می باشند. این جمیعت در 95 کانون قشلاقی و ییلاقی پراکنش دارند و یک میلیون و 400 هزار راس دام سبک و سنگین نیز در اختیار دارند.


میمک، فکه، کولگ، سه راهی کاشی پور سومار، چنگوله از مهمترین مناطق گرمسیری استان ایلام به شمار می روند.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب